Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Apa yang kami percaya - 3 Creature

Fakta Alkitab

154_cemu_verime_3_stvoreni.jpg

Apa yang kami percaya - 3 Creature

Ditambah: 29.09.2010
Display: 97657x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

3 Creatures

Allah adalah Pencipta segala sesuatu dalam Kitab Suci memberikan laporan yang boleh dipercayai pada pekerjaan kreatif mereka. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi dan semua ciptaan duniawi dan berehat pada hari ketujuh dari minggu pertama. Yang didirikan Sabat sebagai monumen kekal untuk karyanya selesai kejadian. Lelaki dan wanita pertama yang diciptakan dalam gambar Allah sebagai karya penciptaan. Menerima lebih dari dunia dan tanggung jawab untuk merawatnya. Dunia selesai selepas kejadian yang sangat baik dan kemuliaan Allah diberitakan.

Mazmur 33,6-9 - firman TUHAN menciptakan langit, nafas kerumunan seluruh mulutnya. perairan Laut diringkaskan pertemuan untuk menempah jauh ke dalam pundi-pundi mereka. Menghormati Tuhan seluruh bumi, semua penduduk dunia, membacanya! Dia bercakap - dan hal itu, ia datang ke komandonya.

Kejadian 1,2 - bumi itu kosong dan kosong, gelap-gelita di atas jurang, dan melayang di atas air Roh Allah.

Keluaran 20,8-11 - Ingat hari Sabat, dan kuduskanlah. Enam hari lamanya engkau akan bekerja dan melakukan segala pekerjaan-Mu, tetapi hari ketujuh adalah hari Sabat TUHAN, Allahmu. Jangan melakukan pekerjaan apapun - anda, putra anda, atau perempuan-Mu, pelayan-Mu, atau pelayan-Mu, atau ternakan-Mu, seorang pendatang di pintu gerbang anda. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi, laut dan segala isinya, tetapi hari ketujuh berehat. Oleh kerana itu Tuhan memberkati hari Sabat dan menguduskannya.

Ibrani 11.3 - Kerana iman kita mengerti, bahwa alam semesta diciptakan oleh firman Allah, sehingga apa yang kita lihat, tidak terbuat dari sesuatu yang terlihat.

Mazmur 19,2-7 langit menceritakan kemuliaan Allah, pekerjaan tangan berbicara langit. Suatu hari kata lain diberikan, sebuah malam kedua mendedahkan pengetahuan. Tidak ada kata dan bahasa tidak ada di mana suara mereka tetap terdengar, suara mereka terdengar di seluruh negeri, daerah terkena berita dunia. Allah telah membina khemah matahari di langit dan pengantin lelaki kerana didasarkan pada ruangan sebagai pahlawan di jalan untuk pergi lapar. Berdasarkan salah satu hujung langit ke hujung yang lain menunjuk busur, sebelum panas tidak akan menyembunyikan siapa pun.

Dalam pengajuan tertulis dari semua orang-orang dahulu, baik itu Cina, India, Semit, Afrika dan suku Aztec, kita laporan konsisten penciptaan dunia dan air bah, yang kemudian menghancurkan negara. Nota ini berbeza, walaupun pemerintahannya, namun idea asas tetap sama.

Laporan yang paling tepat tentang penciptaan dunia ditemui dalam dua buku, Alkitab - Kejadian Bab 1-3 dan menyebutkan dalam buku Ayub 38, 1-33. Mesej ini Tuhan menyuruh Musa, siapa Israel mempunyai pengalaman peribadi hidup. Itu adalah Allah yang luar biasa selain Allah, yang keberadaannya Israel untuk mengesahkan kali.

Alkitab jelas menyatakan bahawa Tuhan menciptakan langit dan bumi dan menjadikan manusia menurut gambar-Nya. Tidak termasuk kemungkinan bahawa kehidupan di bumi berasal dari benda mati secara spontan dalam masa yang sangat lama manusia berevolusi dari bentuk yang lebih rendah. Alkitab meyakinkan kita bahawa membuat kami Allah yang besar, namun kuat dan baik, yang kita dianggap sebagai karya tangan-tangan mereka, anak-anak mereka, dan kita mencintai.

Manusia diciptakan di dunia yang indah, dan harus merawatnya, dan mengembangkan dan bagi memperingati karya ini indah, Tuhan memberikan hari ketujuh - Sabtu. Hari Sabat diberikan kepada seluruh umat manusia, ketaatan rakyat syukur mengakui bahawa Allah adalah Pencipta dan penguasa yang sah. Mereka adalah karya tangan-Nya, tunduk pada kekuasaannya. Orang-orang yang diperlukan Sabtu untuk mengingatkan dia tentang Allah, dan membangunkan dia dalam rasa syukur atas semua dari apa yang dirayakan, berasal dari tangan Sang Pencipta.

Kejadian 1,26,27 - Kemudian Allah berkata, Marilah kita menjadikan manusia menurut gambar kita, setelah rupa kita! Allah menciptakan manusia itu menurut gambar-Nya, menurut gambar Allah diciptakan-Nya dia: laki-laki dan perempuan diciptakan-Nya mereka.

Ada jelas asal-usul bangsa manusia. Allah menciptakan manusia itu menurut gambar-Nya sendiri. Tidak ada alasan untuk percaya bahawa manusia secara berperingkat berubah dari bentuk yang lebih rendah daripada binatang atau tumbuhan hidup. Menurut Alkitab, keluarga kami mempunyai asal-usul dalam siri perkembangan haiwan, tetapi pada Sang Pencipta. Walaupun debu diciptakan, Adam adalah anak Allah. Lukas 3.38 ... pokok. anak Enos, anak Seto, anak-anak Adam, anak Allah.

rancangan Allah adalah untuk membuat orang secara berperingkat menetap di negeri dan membuat Syurga yang benar. Itu adalah kehidupan yang indah tanpa kesulitan dan masalah dalam masyarakat dengan Sang Pencipta. Tuhan membawa orang itu di bawah undang-undang (Kel 20), yang merupakan dasar kerajaan Allah dan orang-orang belajar di muka bahawa mereka harus mengikuti prinsip-prinsip kehidupan yang mereka tetapkan untuk hidup. Memperingatkan sebelumnya bahawa konsekuensi ketidaktaatan harus mati. Tuhan memberikan orang banyak hadiah langka, tetapi salah satu dari kehendak bebas yang terbesar. Orang boleh memutuskan sendiri apakah akan tetap bergantung pada Tuhan, atau masalah hidup sendirian. Walaupun amaran, orang memutuskan untuk mencuba hidup tanpa Allah.

Namun, Allah orang itu datang pertama, sebagai salah satu orang kepada siapa masalah itu datang dengan menawarkan keselamatan dan menawarkan jalan kembali. Bagaimana menakjubkan dan difahami cinta. Pencipta mati untuk ciptaan-Nya.

Jan 3,16,17 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal. Tuhan tidak mengutus Anak-Nya ke dalam dunia untuk menghakimi dunia, tetapi bahawa dunia melalui dia boleh diselamatkan.

Adakah anda menerima tawaran-Nya?


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Apa adalah hari ketujuh dalam seminggu adalah hari Sabtu atau Minggu?

278_kalendar.jpg Apa adalah hari ketujuh kalendar Sabtu atau Minggu? Dia membuat perubahan?Banyak negara di sekarang, telah tujuh kalendar hari Ahad. Banyak orang tidak menyedari bahawa Sabtu hanya kejadian hari ketujuh di dunia.Ketika ...
Ditambah: 29.11.2010
Display: 518967x

Agama - kemunculan arah yang berbeza

509_babylon.jpg Pernahkah anda terfikir apa dan di mana agama mempunyai asal-usulnya? Yang tertua? Mengapa begitu banyak bentuk-bentuk agama? Dan arah mana yang betul? Mengapa orang percaya kepada Tuhan? Ini adalah soalan-soalan untuk ...
Ditambah: 02.11.2011
Display: 203487x

Mengapa ada kejahatan?

59_snake.jpg Saya yakin anda semua setuju bahawa negara kita adalah jahat. Ada yang sangat kuat dan aktif.Mana mereka berasal? Mengapa?Alkitab berbicara tentang pemberontakan melawan Allah di Syurga. malaikat pembawa obor yang kuat ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 122563x

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg Lukas 23, 42-43 - Lalu Yesus berkata: "Ingat saya ketika anda masuk ke dalam kerajaan anda." Isa menjawab: "Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, hari ini anda akan dengan saya di syurga."Sebagai bukti ...
Ditambah: 02.11.2010
Display: 118484x

Apa yang beliau menulis tentang Advent Protestan?

363_reforma-protestante.jpg Apa yang kita berhutang Advent? - Injili Mingguan - Constance Sparks 19 September 2007 - No 25/2007 - edisi 92Adventisme mendefinisikan dirinya sebagai kelanjutan dari gerakan reformis, yang dicari di Eropah, ...
Ditambah: 20.02.2011
Display: 109962x

Ms.AmazingHope.net - Apa yang kami percaya - 3 Creature