Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Apa yang kami percaya - 3 Creature

Fakta Alkitab

154_cemu_verime_3_stvoreni.jpg

Apa yang kami percaya - 3 Creature

Ditambah: 29.09.2010
Display: 139997x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

3 Creatures

Allah adalah Pencipta segala sesuatu dalam Kitab Suci memberikan laporan yang boleh dipercayai pada pekerjaan kreatif mereka. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi dan semua ciptaan duniawi dan berehat pada hari ketujuh dari minggu pertama. Yang didirikan Sabat sebagai monumen kekal untuk karyanya selesai kejadian. Lelaki dan wanita pertama yang diciptakan dalam gambar Allah sebagai karya penciptaan. Menerima lebih dari dunia dan tanggung jawab untuk merawatnya. Dunia selesai selepas kejadian yang sangat baik dan kemuliaan Allah diberitakan.

Mazmur 33,6-9 - firman TUHAN menciptakan langit, nafas kerumunan seluruh mulutnya. perairan Laut diringkaskan pertemuan untuk menempah jauh ke dalam pundi-pundi mereka. Menghormati Tuhan seluruh bumi, semua penduduk dunia, membacanya! Dia bercakap - dan hal itu, ia datang ke komandonya.

Kejadian 1,2 - bumi itu kosong dan kosong, gelap-gelita di atas jurang, dan melayang di atas air Roh Allah.

Keluaran 20,8-11 - Ingat hari Sabat, dan kuduskanlah. Enam hari lamanya engkau akan bekerja dan melakukan segala pekerjaan-Mu, tetapi hari ketujuh adalah hari Sabat TUHAN, Allahmu. Jangan melakukan pekerjaan apapun - anda, putra anda, atau perempuan-Mu, pelayan-Mu, atau pelayan-Mu, atau ternakan-Mu, seorang pendatang di pintu gerbang anda. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi, laut dan segala isinya, tetapi hari ketujuh berehat. Oleh kerana itu Tuhan memberkati hari Sabat dan menguduskannya.

Ibrani 11.3 - Kerana iman kita mengerti, bahwa alam semesta diciptakan oleh firman Allah, sehingga apa yang kita lihat, tidak terbuat dari sesuatu yang terlihat.

Mazmur 19,2-7 langit menceritakan kemuliaan Allah, pekerjaan tangan berbicara langit. Suatu hari kata lain diberikan, sebuah malam kedua mendedahkan pengetahuan. Tidak ada kata dan bahasa tidak ada di mana suara mereka tetap terdengar, suara mereka terdengar di seluruh negeri, daerah terkena berita dunia. Allah telah membina khemah matahari di langit dan pengantin lelaki kerana didasarkan pada ruangan sebagai pahlawan di jalan untuk pergi lapar. Berdasarkan salah satu hujung langit ke hujung yang lain menunjuk busur, sebelum panas tidak akan menyembunyikan siapa pun.

Dalam pengajuan tertulis dari semua orang-orang dahulu, baik itu Cina, India, Semit, Afrika dan suku Aztec, kita laporan konsisten penciptaan dunia dan air bah, yang kemudian menghancurkan negara. Nota ini berbeza, walaupun pemerintahannya, namun idea asas tetap sama.

Laporan yang paling tepat tentang penciptaan dunia ditemui dalam dua buku, Alkitab - Kejadian Bab 1-3 dan menyebutkan dalam buku Ayub 38, 1-33. Mesej ini Tuhan menyuruh Musa, siapa Israel mempunyai pengalaman peribadi hidup. Itu adalah Allah yang luar biasa selain Allah, yang keberadaannya Israel untuk mengesahkan kali.

Alkitab jelas menyatakan bahawa Tuhan menciptakan langit dan bumi dan menjadikan manusia menurut gambar-Nya. Tidak termasuk kemungkinan bahawa kehidupan di bumi berasal dari benda mati secara spontan dalam masa yang sangat lama manusia berevolusi dari bentuk yang lebih rendah. Alkitab meyakinkan kita bahawa membuat kami Allah yang besar, namun kuat dan baik, yang kita dianggap sebagai karya tangan-tangan mereka, anak-anak mereka, dan kita mencintai.

Manusia diciptakan di dunia yang indah, dan harus merawatnya, dan mengembangkan dan bagi memperingati karya ini indah, Tuhan memberikan hari ketujuh - Sabtu. Hari Sabat diberikan kepada seluruh umat manusia, ketaatan rakyat syukur mengakui bahawa Allah adalah Pencipta dan penguasa yang sah. Mereka adalah karya tangan-Nya, tunduk pada kekuasaannya. Orang-orang yang diperlukan Sabtu untuk mengingatkan dia tentang Allah, dan membangunkan dia dalam rasa syukur atas semua dari apa yang dirayakan, berasal dari tangan Sang Pencipta.

Kejadian 1,26,27 - Kemudian Allah berkata, Marilah kita menjadikan manusia menurut gambar kita, setelah rupa kita! Allah menciptakan manusia itu menurut gambar-Nya, menurut gambar Allah diciptakan-Nya dia: laki-laki dan perempuan diciptakan-Nya mereka.

Ada jelas asal-usul bangsa manusia. Allah menciptakan manusia itu menurut gambar-Nya sendiri. Tidak ada alasan untuk percaya bahawa manusia secara berperingkat berubah dari bentuk yang lebih rendah daripada binatang atau tumbuhan hidup. Menurut Alkitab, keluarga kami mempunyai asal-usul dalam siri perkembangan haiwan, tetapi pada Sang Pencipta. Walaupun debu diciptakan, Adam adalah anak Allah. Lukas 3.38 ... pokok. anak Enos, anak Seto, anak-anak Adam, anak Allah.

rancangan Allah adalah untuk membuat orang secara berperingkat menetap di negeri dan membuat Syurga yang benar. Itu adalah kehidupan yang indah tanpa kesulitan dan masalah dalam masyarakat dengan Sang Pencipta. Tuhan membawa orang itu di bawah undang-undang (Kel 20), yang merupakan dasar kerajaan Allah dan orang-orang belajar di muka bahawa mereka harus mengikuti prinsip-prinsip kehidupan yang mereka tetapkan untuk hidup. Memperingatkan sebelumnya bahawa konsekuensi ketidaktaatan harus mati. Tuhan memberikan orang banyak hadiah langka, tetapi salah satu dari kehendak bebas yang terbesar. Orang boleh memutuskan sendiri apakah akan tetap bergantung pada Tuhan, atau masalah hidup sendirian. Walaupun amaran, orang memutuskan untuk mencuba hidup tanpa Allah.

Namun, Allah orang itu datang pertama, sebagai salah satu orang kepada siapa masalah itu datang dengan menawarkan keselamatan dan menawarkan jalan kembali. Bagaimana menakjubkan dan difahami cinta. Pencipta mati untuk ciptaan-Nya.

Jan 3,16,17 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal. Tuhan tidak mengutus Anak-Nya ke dalam dunia untuk menghakimi dunia, tetapi bahawa dunia melalui dia boleh diselamatkan.

Adakah anda menerima tawaran-Nya?


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Sepuluh Perintah Allah yang dipaku di kayu salib?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Alkitab mengatakan bahawa Allah memberikan undang-undang - Sepuluh Perintah Allah, yang ditulis oleh jari Allah pada loh batu, dan masuk ke dalam tabut perjanjian.A, undang-undang kedua-dua upacara Musa, yang ditempatkan di ...
Ditambah: 02.02.2011
Display: 194579x

Orang kaya dan Lazarus yang miskin - Lukas 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Di atas bab ini untuk teka-teki banyak orang - kerana mereka lupa bahawa ini adalah sebuah perumpamaan.Seperti perumpamaan yang lain, Kristus datang untuk perwakilan kehidupan yang kaya dan Lazarus yang miskin ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 299696x

Yesus dibangkitkan dari kematian - enam alasan untuk mengesahkan hal ini

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Yesus dari Nazareth disalibkan, dikuburkan, dan tiga hari kemudian bangkit dari kematian. Tidak ada agama lain tidak mendakwa bahawa pengasasnya dibangkitkan. Dalam Kristian adalah unik. Setiap hujah untuk kesahihan dari kekristenan ...
Ditambah: 08.12.2010
Display: 317553x

Kedatangan Kedua Kristus Yesus

323_druhy_prichod_jezise_krista.jpg Kristus akan datang secara peribadi dan tampak di langit. Datang sebagai Tuhan atas segala tuan dan Raja segala raja. Alkitab datang sebagai kiri dan semua orang akan melihat Dia.Semua orang jelas ...
Ditambah: 25.01.2011
Display: 221623x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 218275x

Ms.AmazingHope.net - Apa yang kami percaya - 3 Creature