Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Apa yang kami percaya - 2 Trinity

Fakta Alkitab

107_cemu_verime_2_bible.jpg

Apa yang kami percaya - 2 Trinity

Ditambah: 20.09.2010
Display: 137982x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

2 Trinity dari Allah

Allah adalah satu: Bapa, Anak dan Roh Kudus, kesatuan dari tiga orang dari keabadian. Allah adalah abadi, mahakuasa, Mahatahu, berdaulat dan di mana-mana. Apakah tak terbatas dan di luar pemahaman manusia. Namun demikian, diketahui melalui wahyu-Nya. Apakah pengabdian abadi, kehormatan dan perkhidmatan daging semua.

Bapa

Allah, Bapa yang kekal, Pencipta, Originator, maintainer dan pemimpin tertinggi dari semua ciptaan. Ini adalah adil dan suci, penuh belas kasihan dan murah hati, panjang sabar dan berlimpah cinta dan kesetiaan tak tergoyahkan. Sifat dan kekuasaan diwujudkan dalam Anak dan Roh Kudus juga wahyu Bapa. (Kejadian 1:1, Wahyu 4,11, 1 Korintus 15:28; 3:16 Yohanes, 1 Yohanes 4,8; 1.Timoteus 1,17, 2 Kejadian 34,6.7; 14:09 John)

Anak

Allah, Anak kekal, menjadi manusia dalam Yesus Kristus. Melalui-Nya segala sesuatu diciptakan, diwujudkan watak Tuhan, tempat keselamatan umat manusia dan dunia undian oleh itu. Allah sejati yang kekal dalam Yesus Kristus menjadi hak asasi manusia. Dikandung oleh Roh Kudus, lahir dari Maria, Perawan. Dia tinggal dan tergoda sebagai manusia, namun ia adalah perwujudan sempurna keadilan dan kasih Allah. mukjizat-Nya diwujudkan kuasa Tuhan dan menunjukkan bahawa itu adalah Mesias yang dijanjikan Allah. Sukarela menderita dan mati untuk kita di kayu salib untuk dosa-dosa kita. Dia bangkit dari antara orang mati naik ke syurga dan di tempat kudus surgawi dalam kebaikan kita. Dia akan datang kembali dalam kemuliaan, selamanya untuk memberikan umat-Nya dan memulihkan segala sesuatu. (Yohanes 1,1-3,14,, 5,22 Kolose 1,15-19; 10:30 John; 14,9, Rom 6:23, 2 Korintus 5,17-19; 1,35 Lukas; Filipi 2.5 -11; 2,9-18 Ibrani; 1 Korintus 15,3.4; 8,1.2 Yahudi; John 14,1-3)

Roh Kudus

Allah, Roh Kekal, ia memberikan sumbangan kepada Bapa dan Anak dalam Kejadian, penjelmaan dan penebusan. Terinspirasi penulis Alkitab. Kristus mengisi hidup kuasa. Mengajak dan memujuk orang. Mereka yang mendengar dia, memulihkan dan menukar gambar Allah. Dihantar oleh Bapa dan Anak untuk selalu bersama anak-anak Allah, menyumbangkan hadiah gereja rohani, memberdayakan dia untuk menjadi saksi Kristus sesuai dengan Kitab Suci meletakkan ke dalam semua kebenaran. (Kejadian 1,1.2 Lukas 1,35, 2 Petrus 1,21, 4,18 Lukas, Kisah Para Rasul 10,38, 2 Korintus 3,18; 4,11.12 Ephesus, Kis 1.8, John 14,16-18,26; 15,26.27; 16,7-13)

Ulangan 6,4 - Dengarlah, hai orang Israel: TUHAN, Allah kita, Tuhan itu satu!

Matius 28,19 - mengapa pergi. Dapatkan semua bangsa murid, baptislah mereka dalam nama Bapa, Anak dan Roh Kudus

2 Korintus 13,13,14 - semua orang kudus salut anda. Kasih karunia Tuhan kita Yesus Kristus, kasih Allah dan persekutuan Roh Kudus menyertai kamu sekalian.

Efeským 4,4-6 - adalah satu tubuh dan satu Roh, satu harapan yang kami dipanggil satu Tuhan, satu iman, satu baptisan, satu Allah dan Bapa dari semua, Allah yang di atas semua dan oleh semua dan di dalam semua.

1 Petrus 1,2 - Dipilih pemeliharaan Allah Bapa melalui pengudusan Roh untuk ketaatan dan percikan darah Yesus Kristus.

1 Timotius 1,17 - kepada Raja abadi, abadi, tak terlihat, satu-satunya Allah, menjadi kehormatan dan kemuliaan sampai selama-lamanya! Amin.

Wahyu 14.7 - Takutlah akan Allah dan muliakanlah Dia, karena datang jam pengadilannya. Sembahlah Dia yang telah menjadikan langit dan bumi, laut dan mata air!

Orang-orang tahu bahawa Allah, tetapi tidak mempunyai peluang untuk mengenal indra mereka sendiri atau intelek, tetapi ada begitu banyak alasan untuk menunjukkan iman dalam Tuhan.

1 Semua Dirancang menunjukkan mereka Pencipta

Setiap produk mempunyai pengeluar, setiap idea dari penulis. Dia sangat baik sebagai sistem indah dalam ruangan dan di bumi akan pencipta mereka. Di alam, ada ribuan dan ribuan bukti membuktikan kenyataan bahawa alam semesta kita, dunia kita dan diri kita sendiri telah mencipta cerdas yang kuat, yang memiliki rasa keindahan, fungsi dan menyenangkan.

2 undang-undang moral dan hati nurani

Nurani lebih daripada hakim adalah suara Tuhan secara langsung adalah suatu penunjuk untuk mengadar baik dan jahat. Hati nurani menunjukkan bahawa semua orang telah menulis di dalam hatinya undang-undang moral yang sama, yang menghukum pelanggaran penyesalan. Ini tenang, tapi kuat suara Roh Allah, yang menuduh orang-orang dosa.

3 wahyu Allah dalam Alkitab

Allah memutuskan untuk meninggalkan untuk menulis sebuah buku tentang dirinya. Biarkan orang pertama dan kemudian turun bangsa, dan membawanya untuk memberinya petunjuk dan nasihat untuk hidup bahagia. Apakah berkomunikasi dengan umat-Nya melalui Nabi - orang yang menyebut dengan cara yang berbeza, dan mereka akan meneruskan mesej anda. umat-Nya yang diperintahkan untuk melaporkan nota tersebut menjadi panduan kekal dan mentor. Jadi tema utama dari Alkitab adalah gambaran Allah. Selama berabad-abad, para nabi berbicara dan menulis tentang Tuhan sebagai kasih, sehingga Allah Maha Kuasa, Maha Tahu, mana-mana, pesakit, bagus.

Pada 4 wahyu paling sempurna dari Allah dalam Yesus Kristus

Kristus adalah Anak Allah, hidupnya dunia menunjukkan sifat Allah, bunga Allah dalam kita, menawarkan keselamatan-Nya. Oleh kerana itu, pada akhir hidupnya untuk diceritakan.

John 17,4-8,24 - Aku telah memanifestasikan kemuliaan-Mu di bumi, sebuah karya yang engkau basuh aku, aku. Sekarang aku, Bapa, berikan kepadanya kemuliaan yang saya miliki dengan engkau sebelum dunia. Aku telah memanifestasikan nama-Mu kepada orang-orang yang anda berikan aku dari dunia. Mereka milik anda, dan anda memberi mereka padaku. Jauhkan kata-kata anda dan anda tahu bahawa semua yang anda telah memberi saya berasal dari anda. Kata-kata yang anda bilang aku memberi mereka dan mereka telah menerima. Sebenarnya tahu, bahwa Aku datang dari anda, dan percaya bahwa Engkaulah yang telah mengutus Aku. Bapa, aku ingin kau, bahawa anda memberi saya, bersama saya di mana saya melihat kemuliaan yang anda berikan kepada saya, karena kau mencintaiku sebelum dunia.

Dalam diri dan kehidupan Yesus Kristus kita tahu Allah adalah besar dan kuat, baik dan penyayang, peka terhadap keperluan manusia. Hal ini sangat sabar, bersedia dan mampu membantu. Dia ingin mengembalikan kebahagiaan asal kita, mempunyai rancangan untuk dunia, yang mengarah ke tujuan dan kawalan. Setelah dibersihkan oleh kejahatan dan dosa dan mengembalikan garis asal dalam ruangan.

Sudah menunjukkan Perjanjian Lama kita Tuhan seperti Lama dan Perjanjian Baru saling melengkapi dan membentuk satu kesatuan yang tak terpisahkan. Perjanjian Baru dan telah selesai wahyu Allah, yang bermula di dalam Perjanjian Lama. Alkitab kerana itu harus diambil secara keseluruhan - sebuah buku yang berbicara tentang Allah.


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Mengapa orang-orang religius harus menderita?

193_trpici_verici.jpg Tentunya anda pernah bertanya-tanya mengapa begitu banyak penderitaan di dunia. Ya, negara kita sekarang diperintah oleh kejahatan sebagai Setan, yang digulingkan di negara kita. Dia di sini untuk memimpin orang-orang terhadap ...
Ditambah: 29.10.2010
Display: 148930x

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg Matius 10,28 - Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh tetapi tidak dapat membunuh jiwa. Sebaliknya, takut akan Dia yang dapat membinasakan baik jiwa dan tubuh di neraka.10 bab dari Injil Matius, ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 213549x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 213363x

Yesus Kristus adalah Tuhan atau diciptakan? - Bahagian 2

375_jezis_kristus_2.jpg Dalam pekerjaan sebelumnya kita menulis ayat-ayat yang membuktikan keilahian dan daya kreatif dari Yesus Kristus. Ayat-ayat ini menunjukkan bahawa Yesus adalah sebelum dasar dunia dan bahawa melalui Dia segala sesuatu diciptakan. ...
Ditambah: 10.03.2011
Display: 162235x

Video - Cari Kebenaran - Home Masa Depan Kita

406_nove_nebe.jpg Apa yang Alkitab katakan tentang syurga dan bumi baru, yang telah menjanjikan orang yang beriman? Bagaimana masa depan kita kelihatan seperti rumah? ...
Ditambah: 04.04.2011
Display: 138958x

Ms.AmazingHope.net - Apa yang kami percaya - 2 Trinity