Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Apa yang kami percaya - 1 Alkitab, Kitab Suci

Fakta Alkitab

104_cemu_verime_1_bible.jpg

Apa yang kami percaya - 1 Alkitab, Kitab Suci

Ditambah: 16.09.2010
Display: 169085x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

1 - Alkitab, Kitab Suci

Alkitab, Perjanjian Lama dan Baru, adalah firman Allah yang tertulis. Diberikan oleh inspirasi Allah melalui orang-orang kudus Allah, yang berbicara dan menulis di bawah pengaruh Roh Kudus. Dalam kata ini Allah memberikan manusia pengetahuan yang diperlukan untuk keselamatan. Alkitab adalah wahyu sempurna dari kehendak Tuhan. Adalah ukuran watak, pengalaman, batu uji, dasar otoritatif untuk belajar dan nota dapat diandalkan tindakan Allah dalam sejarah.

2 Petr 1,20-21 - Pertama, anda perlu tahu bahawa tidak ada nubuat Kitab Suci tidak menikmati pendapat sendiri nabi. Nubuatan tidak pernah berasal dari kehendak manusia, tetapi umat Allah berbicara, bagaimana Didorong oleh Roh Kudus.

2 Timotius 3,16.17 - Kitab Suci Semua adalah dengan inspirasi dari Tuhan, dan yang paling berguna. Mengajar kita, narapidana, mengoreksi dan mendidik orang dalam kebenaran.

Mazmur 119 105 - Cahaya langkah saya adalah janji-Mu, bersinar dalam perjalanan.

Amsal 30,5.6 - Semua pidato Allah adalah murni, Ia adalah perisai bagi orang-orang yang percaya di dalam Dia. Kata-katanya, tidak menambah, atau memarahi anda dan mengutuk penipuan.

Ibrani 4,12 - firman Allah hidup dan aktif, lebih tajam dari pada pedang bermata dua. Menembus ke antara muka jiwa dan roh, untuk sebuah kesalahan dan sendi ke jantung, yang membahas fikiran dan niat.

Yesaya 8,20 - Hukum dan kesaksian! Namun, jika mereka tidak mahu, maka hendaklah dia mengucapkan kata-kata di mana ada cahaya.

John 17,17 - Dikuduskanlah adalah kebenaran: firman-Mu adalah kebenaran.

1 Tesalonika 2,13 - terus-menerus bersyukur kepada Tuhan kerana anda telah menerima firman Allah yang anda dengar dari kami. Anda menerimanya bukan sebagai kata manusia tetapi sebagai apa yang benar-benar adalah firman Allah, yang diadakan bekerja dalam kamu yang percaya.

Ibrani 1,1-2 - Banyak dan pelbagai cara Allah berbicara kepada nenek moyang sekali oleh para nabi, tetapi pada hari-hari terakhir ini berbicara kepada kita melalui Anak, yang telah dilantik pewaris segala sesuatu, melalui siapa dia menciptakan dunia . Allah pernah bercakap kepada orang-orang secara terus. Kadang-kadang melalui malaikat, nabi yang pernah dilihat - keadaan khas dari tubuh dan fikiran, di mana Tuhan persepsi komunikasi. Nabi sering tidak memahami makna bahawa Allah memberitahu mereka. Lain waktu ia menulis kata-katanya sendiri di gambar, yang mereka dipaparkan.

Rasul Petrus berkata:

2 Petrus 1,21 - Nubuat tidak pernah datang dari kehendak manusia, tetapi umat Allah berbicara, bagaimana Didorong oleh Roh Kudus.

Di sini kita berbicara tentang inspirasi, tentang inspirasi. Allah mengatakan kepada umat-Nya mesej yang diteruskan kepada rakan-rakan mereka, atau direkodkan untuk anak cucu. peranan penting dalam menulis Alkitab telah memainkan ketiga Person Ilahi - Roh Kudus. Ia mengilhami para penulis, dan ia juga membantu orang memahami Alkitab.

John 16,13 - tetapi sampai ia datang, iaitu Roh Kebenaran akan memandu anda ke dalam semua kebenaran. Dia tidak akan berbicara tentang dirinya, tapi ia mengatakan semua yang mereka dengar - dan mengatakan hal-hal yang akan datang.

Beberapa prinsip dari kajian sukses dari Alkitab

1 Percaya bahawa Alkitab adalah Firman Allah.

Rom 10,17 - Iman adalah mendengar mesej dan berita itu adalah firman Kristus.

2 Tinggalkan memimpin dalam menafsirkan Roh Kudus.

John 16,13 - tetapi sampai ia datang, iaitu Roh Kebenaran akan memandu anda ke dalam semua kebenaran. Dia tidak akan berbicara tentang dirinya, tapi ia mengatakan semua yang mereka dengar - dan mengatakan hal-hal yang akan datang.

3 Berdoa untuk bimbingan Allah.

James 1,5 - Jika ada seseorang dalam kebijaksanaan anda, biarkan Allah bertanya, dan dia memberikan itu kepadanya - masih murah hati kepada semua dan tanpa tempahan!

Pada tarikh 4 Kesediaan untuk menjalani prinsip dikenalpasti.

John 7,17 - Jika ada yang ingin melakukan kehendak-Nya, tahu di mana ajaran itu berasal dari Allah atau adakah saya berbicara tentang diriku sendiri.

5 Terima Alkitab sebagai roti rohani setiap hari.

Matius 4,4 - Tetapi ia menjawab: Ada tertulis, manusia hidup bukan dari roti, tetapi oleh setiap firman yang kluar dari mulut Allah. "

6 Alkitab menafsirkan Alkitab, tempat difahami adalah tempat lain dijelaskan.

Yesaya 28,10,13 - ajaran untuk peringatan dan pengajaran, belajar pelajaran, menguruskan pentadbiran, pengurusan pentadbiran, lalu sedikit, sedikit demi onud. Tetapi firman TUHAN belajar pelajaran, belajar pelajaran, menguruskan pentadbiran, pengurusan kerajaan, kemudian oleskan sedikit onud.

7 Biarkan Allah dan Alkitab untuk mempengaruhi dia berubah menjadi watak dan perilaku

Ibrani 4,12 - firman Allah hidup dan aktif, lebih tajam dari pada pedang bermata dua. Menembus ke antara muka jiwa dan roh, untuk sebuah kesalahan dan sendi ke jantung, yang membahas fikiran dan niat.

2 Timotius 3.16 - Kitab Suci Semua adalah dengan inspirasi dari Tuhan, dan yang paling berguna. Dia mengajar kita dan narapidana, mengoreksi dan mendidik dalam kebenaran, bahawa Allah adalah manusia sempurna dipersiapkan dan dilengkapi untuk setiap pekerjaan yang baik.

8 kebenaran rohani dalam Alkitab untuk memahami spiritual

1 Korintus 2,14 - orang nonspiritual tetapi tidak menerima hal-hal dari Roh, kerana mereka adalah satu kebodohan kepadanya, dan ia tidak dapat mengerti kerana mereka hanya boleh difahami secara rohani.

9 Melalui Alkitab akrab dengan penulis, dengan Kristus, Alkitab adalah surat-Nya kepada anda.

John 5:39 - cari tulisan suci kerana anda berfikir bahawa mereka mempunyai hidup yang kekal, dan dia menunjukkan kepada saya.

10 Bila anda tidak mengerti, boleh membongkok di hadapan Allah dan fikiran anda.

Yesaya 55,9 - Langit tinggi di atas bumi, demikian juga cara saya di atas cara anda, sehingga pendapat saya tentang mentaliti anda.

Job 38,4 - Di mana kau ketika aku mendirikan bumi? Katakan saja jika itu baik-baik saja. Siapa yang menentukan dimensi? Pasti anda tahu! Siapa yang menilai mondar-mandir itu?

Yesus berkata Alkitab dari Perjanjian Lama - dan berapa banyak lebih benar dari Kitab Suci Perjanjian Baru: "Tulisan suci memberikan kesaksian tentang Aku" (Yohanes 5:39), bahawa Penebus, ke mana mereka menyangkal harapan hidup kekal . Ya, semua Kitab Injil berbicara tentang Kristus. Sejak pertama laporan dari makhluk, yang mengatakan bahawa tanpa Kristus "muncul tidak apa-apa yang" (Yohanes 1:3), untuk janji akhir: "Lihatlah, Aku datang akan" (Wahyu 22,12), kita membaca tentang pekerjaan dan mendengar suaranya. Jika anda ingin tahu Penyelamat, menjelajahi Alkitab. Isi hati anda untuk pidato Tuhan.

Kitab Injil tidak ditulis untuk sarjana: sebaliknya, ditujukan untuk masyarakat umum. Great kebenaran yang diperlukan untuk keselamatan sejelas siang, tidak peduli tidak sesat dari jalan, kecuali mereka yang ditetapkan oleh penilaian-diri, bukan mengikut kehendak Allah yang dinyatakan.

Tidak lebih dari menguatkan arti pemeriksaan yang menyeluruh dari Alkitab. Tidak ada buku lain yang mempunyai kekuatan tersebut untuk mengangkat pemikiran, meningkatkan kemampuan mental kita sebagai, kebenaran dalam Alkitab halus.


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Apa yang kami percaya bahagian pertama - mata doktrinal 1-15

413_cemu_verime_1_15.jpg 1 Kitab Suci - Alkitab, Perjanjian Lama dan Baru, adalah Firman Tuhan yang tertulis. Diberikan oleh inspirasi ilahi melalui orang-orang kudus Allah yang berbicara dan menulis oleh Roh Kudus. Dalam Firman ...
Ditambah: 11.04.2011
Display: 140024x

Kristus memberi amaran di mahkamah!

426_bozi_soud.jpg Pada hari kedatangan Kristus akan menjadi hari untuk mahkamah dunia. Kitab Suci berkata:Yudas 1:14-15 - Dalam generasi ketujuh dari Adam, Henokh, bernubuat tentang mereka, berkata: "Lihatlah, Tuhan datang dengan beribu-ribu orang ...
Ditambah: 11.05.2011
Display: 200812x

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg Lukas 23, 42-43 - Lalu Yesus berkata: "Ingat saya ketika anda masuk ke dalam kerajaan anda." Isa menjawab: "Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, hari ini anda akan dengan saya di syurga."Sebagai bukti ...
Ditambah: 02.11.2010
Display: 160335x

Yesus Kristus adalah Tuhan atau diciptakan? - Bahagian 2

375_jezis_kristus_2.jpg Dalam pekerjaan sebelumnya kita menulis ayat-ayat yang membuktikan keilahian dan daya kreatif dari Yesus Kristus. Ayat-ayat ini menunjukkan bahawa Yesus adalah sebelum dasar dunia dan bahawa melalui Dia segala sesuatu diciptakan. ...
Ditambah: 10.03.2011
Display: 166575x

Video - Konflik Kosmik

459_vesmirny_konflikt.jpg Semua manusia di dunia ini, tanpa mengira agama atau kewarganegaraan, dan mengiktiraf bahawa semua di sekeliling kita di seluruh dunia pertempuran, perjuangan antara kuasa-kuasa baik dan Kejahatan. Perjuangan di antara cahaya ...
Ditambah: 08.08.2011
Display: 202625x

Ms.AmazingHope.net - Apa yang kami percaya - 1 Alkitab, Kitab Suci