Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Apa adalah hari ketujuh dalam seminggu adalah hari Sabtu atau Minggu?

Fakta Alkitab

278_kalendar.jpg

Apa adalah hari ketujuh dalam seminggu adalah hari Sabtu atau Minggu?

Ditambah: 29.11.2010
Display: 660660x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Apa adalah hari ketujuh kalendar Sabtu atau Minggu? Dia membuat perubahan?

Banyak negara di sekarang, telah tujuh kalendar hari Ahad. Banyak orang tidak menyedari bahawa Sabtu hanya kejadian hari ketujuh di dunia.

Ketika kita melihat sejarah, kita mendapati bahawa Minggu adalah hari cuti kafir untuk menghormati matahari. Yahudi dan Kristian awal, Alkitab suci pada hari Sabtu yang boleh dibaca di banyak tempat di dalam Alkitab.

Satu minggu memiliki tujuh hari, awalnya dikira dalam urutan Minggu, Isnin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu. Dalam kalendar awam, tetapi di banyak negara di dunia tertangkap pada menghitung hari seminggu dari Isnin kerana Isnin adalah hari Minggu pertama selepas Hari Buruh.

Ketika disuntik ke hari Minggu Kristian sebagai hari rehat, Sabtu, Minggu tidak dipindahkan, pada waktunya untuk melaksanakan pergeseran minggu kalendar bahawa pekerjaan itu selesai.

Dua hari akhir pekan tampak nyata di abad ke-20. Hal ini menyebabkan beberapa tempat kalendar Minggu di akhir minggu. Minggu bekerja lima hari dan kebingungan ibadah dari Sabtu ke Minggu, banyak orang dalam beberapa tahun terakhir mulai mempertimbangkan Isnin sebagai hari awal dalam seminggu.

ISO dan norma Eropah untuk Isnin sebagai hari pertama dalam minggu itu. ISO 8601 standard tapi tidak diterima secara meluas atau tersirat di seluruh dunia.

Mari kita lihat tengah minggu, apa nama bahasa Czech merujuk pada tengah minggu.

Ini Khamis, yang kini di tengah minggu? Khamis adalah sebutan untuk hari keempat selepas Minggu (maka namanya). Saat ini, kalendar benar-benar tengah minggu Khamis.

Mari kita lihat pada hari Rabu. Seperti judul Hal ini disebabkan hari itu, Rabu adalah pertengahan minggu. Rabu adalah hari di Czech pada minggu antara hari Selasa dan Khamis. Namanya (Khamis Czech nama Streda = tengah dalam Bahasa Inggeris) mengatakan itu adalah tengah minggu, yang berasal dari tengah sebagai posisi tengah, maka hari keempat minggu dalam kalendar Yahudi dan Kristian yang tradisional. Dalam kalendar awam Czech adalah Rabu dianggap sebagai hari ketiga.

Jika kita melihat sejarah nama Czech hari seminggu untuk menyelesaikan fakta bahawa Sabtu adalah hari ketujuh dan Ahad hari pertama dalam minggu itu.

Ketika hari bermula dan berakhir?

Bagi kebanyakan haiwan dan bahkan untuk kursus hari seorang lelaki hari bermula dengan matahari terbit. hari kemudian berakhir dengan matahari terbenam. Orang-orang saat ini ilmiah, pengetahuan teknologi, batas-batas alam sebelah kiri untuk hari itu. Pada saat ini dalam masa dikira setiap hari dari tengah malam hingga tengah malam.

Hari-hari kalendar Yahudi dikira dari matahari terbenam ke matahari terbenam. Kaedah resolusi siang dan malam dan diambil alih oleh Gereja Kristian. Resolusi itu didorong keluar dari tempoh moden.

Tentu saja, kerana itu, hari berakhir dengan matahari terbenam. Alkitab Minggu, dunia adalah dari matahari terbenam ke matahari terbenam Jumaat Sabtu.

Bila dan mengapa anda mula Minggu tetap kudus bukan hari Sabtu?

Kristian secara rasmi diakui dan 7 Mac, tahun 321 Maharaja Konstantin mengeluarkan dekri, yang mengubah hari cuti dari Sabtu sampai Minggu. Constantine adalah seorang pemuja dewa matahari pagan, sehingga memerintahkan menguduskan hari matahari. Pada saat keputusan itu bukan pengikut Yesus Kristus, baptisan adalah membiarkan di ranjang kematiannya. menyebabkan-Nya telah ditetapkan Minggu sebagai peringatan kebangkitan Yesus, bukan seperti orang-orang Yahudi kerana dendam.

Minggu undang-undang Konstantin menambah: "Biarkan Matahari selama Mulia pada penguasa dan orang yang tinggal di bandar-bandar berehat, dan membiarkan semua bengkel dan kedai-kedai tutup Namun, petani luar bandar mungkin masih alamat mata pencarian mereka ..

Gereja mengikuti undang-undang Constantine di Dewan Laodikia pada tahun 364 Ia menerbitkan undang-undang hari Ahad pertama agama. 29 kanon menetapkan bahawa orang Kristian harus menjaga Minggu kudus, dan jika mungkin, mereka harus bekerja pada hari ini, mereka tidak boleh menganggur pada hari Sabtu, tetapi pada hari ini harus bekerja.

Sabtu diganti pada hari Ahad, adalah menginjak-injak hukum Allah cinta. Kekristenan secara berperingkat mulai creep banyak salah faham dan ajaran palsu, bahawa orang yang beriman harus menjauhi iman yang tulus dan memperkukuhkan kuasa dan kuasa Gereja Katolik.

Hari Sabat Alkitabiah hari Sabtu.

Ketika kita melihat Alkitab, kita mendapati bahawa Sabtu adalah hari ketujuh dan hari rehat Alkitab. Yahudi dan beberapa orang Kristian membenarkan hari Sabat, hingga ke hari ini, seperti kejadian dunia ini.

Alkitab mengatakan kepada kita bahawa Sabtu adalah awal dari penciptaan dunia ini hari rehat.

Kejadian 2,1-3 - ini telah diselesaikan langit dan bumi dengan segala kepelbagaian mereka. Hari ketujuh Allah menyelesaikan pekerjaan yang telah bekerja di dalam hari ketujuh ia berehat dari semua pekerjaan yang anda lakukan. Allah memberkati hari ketujuh itu dan menguduskannya: kerana di dalamnya Allah berhenti dari segala pekerjaan-Nya, yang diciptakan dan dibuat.

Tuhan memberi kita di Gunung Sinai Sepuluh Perintah dan undang-undang yang keempat berbunyi:

Keluaran 20,8-11 - Ingat hari Sabat, dan kuduskanlah. Enam hari lamanya engkau akan bekerja dan melakukan segala pekerjaan-Mu, tetapi hari ketujuh adalah hari Sabat TUHAN, Allahmu. Jangan melakukan pekerjaan apapun - anda, putra anda, atau perempuan-Mu, pelayan-Mu, atau pelayan-Mu, atau ternakan-Mu, seorang pendatang di pintu gerbang anda. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi, laut dan segala isinya, tetapi hari ketujuh berehat. Oleh kerana itu Tuhan memberkati hari Sabat dan menguduskannya.

Yesus dan murid-muridnya Sabat.

Yesus Kristus selama hidupnya di bumi Sabtu suci dan mendesak untuk ketaatan dan penghormatan terhadap undang-undang kasih. Yesus datang tidak mencabut undang-undang, namun lalai. Yesus Kristus, kematian-Nya di salib undang-undang yang masih perlu dibayar, kerana banyak orang Kristian mengajar. Sebaliknya, Yesus mendesak kita untuk menghormati undang-undang dan memperingatkan kita dari setiap perubahan itu.

Lukas 4.16 - Ketika ia datang ke Nazaret tempat ia dibesarkan, hadir sebagai kebiasaan-Nya pada hari Sabat, ke rumah ibadat, lalu berdiri untuk membaca.

Apa yang Yesus Kristus pada kesahihan undang-undang dan perubahan yang mungkin?

Lukas 16,17 - melainkan langit dan bumi lenyap, daripada berhenti membayar satu titik undang-undang!

Matius 5,17-19 - "Janganlah kamu menyangka, bahwa Aku datang untuk meniadakan hukum Taurat atau kitab para nabi aku tidak datang untuk meniadakan melainkan untuk menggenapinya mereka Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, sampai langit dan bumi berlalu bukan .. huruf terkecil, tidak satu titik dari hukum Taurat, sebelum semuanya menjadi kenyataan. Siapapun akan menghilangkan salah satu dari sedikit perintah dan mengajar orang-orang di kerajaan syurga dianggap sebagai yang terkecil Tapi siapa pun akan dipenuhi. dan mengajarkan kerajaan Syurga akan dianggap sebagai besar.

Murid-murid pertama Yesus Kristus selepas kematian Sabat.

Kisah Para Rasul 16,13 - Kami pergi pada hari Sabtu bagi bandar ke sungai, di mana itu adat untuk berdoa. Kami duduk di sana dan berbicara dengan wanita yang berkumpul di sana.

Kis 17,1-2 - Walaupun Amfipolis dan Apolónia lalu tiba di Tesalonika, di mana rumah ibadat. Paulus ada seperti kebiasaan untuk pergi dan tiga Sabtu berbicara kepada mereka dari Kitab Suci.

Dalam Alkitab kita dapat membaca apa hari rehat akan menjaga negara baru. Negara baru akan menguduskan hari ketujuh, Sabtu.

Yesaya 66,22-23 - Sebagai langit yang baru dan bumi baru, yang akan membuat, akan tetap sebelum aku, demikianlah firman Tuhan, dan tetap, nama anda dan keturunan anda. Dari bulan baru ke bulan baru, dari Sabtu hingga Sabtu semua orang akan datang untuk menyembah Aku, demikianlah firman Tuhan.

Sabtu, hari ketujuh kudus dalam Perjanjian Lama, ketika Yesus Kristus, pada saat para murid pertama. Sabtu juga akan berehat pada negara baru.

Tidak ada alasan mengapa harus beberapa abad pada hari Ahad bukan Sabtu diangkat, tradisi manusia dan keyakinan. Firman Allah dan Allah adalah tidak berubah, dan undang-undang Allah adalah malar, kekal dan abadi berlaku.

Seperti yang dinyatakan dalam awal Allah menguduskan hari ketujuh Sabtu, dan bumi baru akan menguduskan hari ketujuh Sabtu. Kerana itu bererti bahawa penciptaan negara baru (saat ini), bisa tidak lebih dari satu hari rehat lagi hari Sabtu.

Mempertimbangkan waktu yang telah anda pilih. Sabtu atau Minggu, Pencipta kita hari pangeran kegelapan. Pada akhirnya akan memiliki anda masing-masing akan bersandar ke satu sisi atau yang lain.


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Sebuah hari baru rehat - Fake Lunar Sabat

302_lunar_sabbath.jpg Dunia Sabtu dan Minggu palsu itu satu hari rehat. Banyak kajian pahit Alkitab sampai pada kesimpulan yang aneh. Hari sejati rehat, suci kepada bangsa Israel hari Sabtu, yang dalam kalendar kami, ...
Ditambah: 28.12.2010
Display: 177470x

Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Apa yang kami percaya bahawa bahagian kedua - 16-28 mata doktrinal

414_cemu_verime_16_28.jpg 16 Perjamuan Tuhan - Perjamuan Tuhan adalah suatu penyertaan dalam simbol tubuh Yesus dan darah, sebagai ekspresi iman kepada-Nya, Tuhan dan Penyelamat. Pengalaman masyarakat hadir dalam Kristus, yang bertemu dengan orang ...
Ditambah: 11.04.2011
Display: 143328x

penipuan terkini Setan, simulasi kedatangan Yesus Kristus

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg Semua nubuatan Alkitab sedang digenapi dan menyarankan bahawa dunia kita di akhir sejarah mereka. peristiwa dunia saat ini menunjukkan bahawa kita berada di hari-hari terakhir dunia ini dan tugas kita adalah ...
Ditambah: 06.05.2011
Display: 371681x

Apa yang kami percaya - 3 Creature

154_cemu_verime_3_stvoreni.jpg 3 CreaturesAllah adalah Pencipta segala sesuatu dalam Kitab Suci memberikan laporan yang boleh dipercayai pada pekerjaan kreatif mereka. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi dan semua ciptaan duniawi ...
Ditambah: 29.09.2010
Display: 144157x

Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita

445_jesus_christ.jpg Tuhan dibuat melalui Yesus Kristus Anak-Nya bumi kita dan memberi kita kehidupan. Tuhan Yesus Kristus, Pencipta alam semesta yang tidak terhingga. Dia memberikan kita hidup dengan semua yang kita perlukan. Dia ...
Ditambah: 04.07.2011
Display: 201606x

1 Siapa yang adalah sumber kehidupan?

83_cesta_ke_kristu.jpg Kami yang di surga adalah sumber kehidupan, kebenaran dan sukacita. Beautiful negara, tidak memakai bekas apapun dari kerosakan dan kutuk dosa. Seluruh alam yang indah menunjukkan kasih Allah yang besar. Semuanya ...
Ditambah: 07.09.2010
Display: 139963x

Ms.AmazingHope.net - Apa adalah hari ketujuh dalam seminggu adalah hari Sabtu atau Minggu?