Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Allah melindungi kaumnya

Pengalaman dengan Allah

470_buh_ochranil_svuj_lid.jpg

Allah melindungi kaumnya

Ditambah: 24.08.2011
Display: 148401x
Topik: Pengalaman dengan Allah
PrintTisk

Pembebasan Seventh-Day Adventist di Hiroshima pada tahun 1945

Pada akhir Perang Dunia Kedua datang di bandar Jepun Hiroshima khas perintah. Adventist Seventh-hari, yang tinggal di bandar ini dituduh pengintipan, dan oleh itu perlu bergerak keluar dari bandar. Mereka boleh membawa bersama sebuah beg kecil. Antara yang terjejas oleh peraturan ini menyebabkan kesedihan besar. Ramai telah menghantar rayuan kepada pihak berkuasa, yang lain melakukan langkah-langkah yang lain yang tidak perlu bergerak. Harta sederhana mereka telah datang ke dalam tangan musuh-musuh mereka. Adventist ia seolah-olah perkara-perkara mustahil yang mereka tidak dapat menerima.

Gereja kecil itu dipenuhi, dan semua mata boleh dibaca semua bibir dan mendengar soalan - mengapa yang anda Tuhanmu untuk kami, yang dilakukan? Jadi lulus beberapa hari dan banyak boleh keselesaan diri mereka bahawa peraturan bertemu. Tetapi ia tidak berlaku. Datang perintah baru dari Lembaga bandar. Semua rayuan ditolak. Dalam tempoh 24 jam semua Adventist Seventh-hari mesti berada di luar bandar. Pihak berkuasa yang berkuasa menyelia diri mereka jika suatu perintah dipenuhi dan oleh itu tidak dapat menyembunyikan mana-mana.

Kumpulan orang-orang yang beriman yang mempunyai lebih 200 orang yang menetap di kemelesetan dari bandar. A angin utara yang sejuk tidak mempunyai akses kepada kawasan tanah pamah, tetapi Orang-orang buangan berkumpul mengelilingi api dan masih menjerit ke syurga - mengapa. Hari kedua mendapat jawapan.

Berawan dengan pesawat beberapa dibawa, tiada siapa yang memberi perhatian mana-mana. Tiba-tiba mendengar letupan besar bom atom yang digunakan untuk dengan cepat menamatkan perang. Ribut kuat melanda kumpulan yang tidak curiga daripada orang-orang yang beriman tanpa kecederaan. Gempa bumi lemah yang diikuti, namun semua kembali pulih. Letupan itu telah menyebabkan 100,000 mangsa, tetapi Allah melindungi anak-anak saya.

Doa-doa kesyukuran diselamatkan kumpulan telah berakhir. Diisi di sini kata-kata Mazmur 50,15 - Call me pada hari penyakit yang menimpanya, saya akan menyampaikan engkau dan engkau saya menyambut.

Menurut akhbar bahasa Inggeris pada bulan Ogos 1945

Antara beberapa "hibakusha" yang masih hidup, iaitu orang-orang yang terselamat letupan bom atom, ada dua wanita yang ahli-ahli Gereja Adventist jemaah di Hiroshima.

Puan Cinema, yang kini hampir 90 tahun, tinggal kira-kira 4 kilometer dari pusat gempa letupan dan oleh itu ia terlepas kesan utama daripada letupan. Sebagai seorang jururawat terlatih untuk membantu mereka dibakar oleh panas letupan.

Hari ini dia tinggal di rumah jagaan kejururawatan yang direka khusus untuk hibakusha, di mana dia sekali lagi memberitahu pelajar-pelajar sekolah cerita trauma. Dalam naratif itu tetapi mendapati tiada kesan kepahitan. Puan Cinema bercakap tentang harapan dan tentang kerana beliau dan masyarakat itu dilindungi. Dia bercakap juga bantuan bahawa dia dan keluarganya dapat memberi kepada orang lain.

"Saya tahu janji Allah dari Alkitab melalui beberapa jatuh yang saya selamatkan," kata Puan Cinema. "Saya rasa bahawa dalam hidup saya, janji ini telah dipenuhi. Saya fikir dunia yang sedang berlaku banyak perkara, tetapi yang paling penting adalah semata-mata untuk melupakan peperangan Jika rasa setiap tangan yang lain, di dalam tangan dan kami percaya dalam keadaan aman damai, saya fikir ia membawa masa depan yang bahagia. "

Puan Sako pada bila-bila masa pengeboman Hiroshima 17 tahun. Terletak hanya 1.5 km dari pusat gempa bumi. Beliau berkata bahawa survival adalah keajaiban. Pertolongan cemas tentera enggan untuk merawat dengan hakikat bahawa mereka mesti membantu orang-orang yang mempunyai sekurang-kurangnya beberapa peluang untuk terus hidup. Untuk minggu, mengalami masalah pernafasan, kebakaran yang teruk pada bahagian-bahagian yang didedahkan badan anda, luka bernanah dan penyakit daripada sinaran.

"Sejak itu," katanya, "benar-benar tidak seperti perang. Aku benci perang. Saya tidak mahu anak-anak saya mengalami apa yang telah saya kepada diri saya sendiri. Saya apa yang saya boleh untuk mengelakkan ini berlaku lagi."

Selepas apa yang semua Kino dan Puan Sako lulus, ia akan difahami jika dia berkelakuan dirinya dalam kesakitan dan kemarahan. Sebaliknya, mereka penuh keampunan.

Puan Sako menjelaskan bahawa dengan niat "untuk mencari sesuatu pepejal. Semua yang di sekeliling saya boleh menukar, tetapi saya percaya kepada Tuhan yang tidak berubah."

Walaupun masa lampau ngeri Puan Sako mempunyai harapan untuk masa depan. Tuntutan yang telah keras oleh iman mereka kepada Tuhan pencipta.

"Apabila saya mula-mula pergi ke gereja ... membincangkan buku Kejadian. Saya suka cerita Kejadian, cerita penciptaan dan khususnya idea bahawa kita yang luar biasa, bahawa kita adalah imej Tuhan. Terima kasih kepada semua orang yang saya anggap untuk menjadi luar biasa, "katanya. "Ia memberikan saya kekuatan. Saya menghargai hakikat bahawa Allah adalah kawan saya dan gereja saya untuk membantu dan menyokong."

Kino dan Puan Sako hanya dua Jepun banyak, yang selama 60 tahun dilekatkan memori mendalam tragedi. Masih memandang ke masa depan dengan harapan dan pengampunan.

Source wawancara dengan Puan Sako: http://www.casd.cz/index.php?ID=1408

Mazmur 55, 23 - beban anda akan dikenakan kepada Tuhan, dia akan menjaga kamu, dia tidak mengizinkan jujur ​​tidak pernah jatuh ke dalam lumpur.

Mazmur 91, 2-7 - Tuhan berkata: "Anda adalah perlindungan saya, istana saya, Tuhan saya, kepada sesiapa yang saya mengira!" Pasti menyelamatkan kamu dari perangkap pemburu, tulah yang paling ganas. Cover (wahai Muhammad) dengan sayap-sayap mereka, di bawah sayap anda akan menemui keselamatan perisai kesetiaan beliau mengelilingi anda! Tidak balks, ketakutan malam, atau peluru berpandu, yang terbang pada siang hari, wabak penyakit, kegelapan yang mengerikan ini, walaupun pukulan maut pada masa tengah hari. Selepas pihak anda mereka akan jatuh ribu, sepuluh ribu di sebelah kanan anda, tetapi ia membolehkan anda menjadi. Hanya apabila anda melihat untuk diri anda, anda akan lihat hukuman penyangak!

Yesaya 41,10 - Jangan risau - saya dengan anda, tidak risau - saya Tuhan anda. Ya, benar! Akan menyokong, anda buttressing hak mereka dengan adil.

Korintus Ke 2 1, 8-11 - Brothers, kami tidak mahu anda menjadi jahil tentang penderitaan, yang bagi kita di Asia datang yang teramat keras dan bahawa kami telah berhenti berharap untuk terus hidup di dalam kita sebenarnya sudah dijangka kematian hukuman. Semua ini berlaku, kita bergantung pada diri kita sendiri tetapi Tuhan yang membangkitkan yang mati dan yang kami dari bahaya ini fana, dan juga dihantar percuma. Kami berharap kepadanya bahawa kita akan terus menyelamat, dan apabila kita bersama-sama akan membantu anda melalui doa anda. Ramai yang akan dapat bersyukur kepada Tuhan kerana hadiah yang telah diberikan kepada kita melalui doa begitu ramai.


Berkaitan artikel dari media - Pengalaman dengan Allah

Pengalaman sembuh budak lelaki itu dari Bangladesh

488_zkusenosti_moskala.jpg Sepuluh tahun Yasiah melihat ibunya untuk membersihkan lantai, menyediakan makanan, meletakkan periuk air pada bahu dan pergi ke kampung yang baik bagi air. Dia mahu dia boleh membantu dengan ini, seperti ...
Ditambah: 02.10.2011
Display: 154290x

Ms.AmazingHope.net - Allah melindungi kaumnya