Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Allah dan ketidakadilan di dunia

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

314_ukrizovani.jpg

Allah dan ketidakadilan di dunia

Ditambah: 17.01.2011
Display: 171472x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Mengapa ada begitu banyak kejahatan dan penderitaan? Mengapa Tuhan tidak campur tangan dan melakukan sesuatu? Banyak orang bertanya-tanya apakah Tuhan begitu lama akan melakukan sesuatu. Ini adalah soalan yang sangat umum yang membuat orang enggan untuk percaya pada Tuhan.

Kita adalah makhluk akan bebas dan akan membebaskan manusia berasal ketidakadilan atau keadilan. Orang-orang sangat sangat mengutuk perkosaan apapun akan manusia dan kebebasan, tetapi Allah keluar melemparkan dan celaan, bahawa ia tidak perkosaan akan percuma kami! Tuhan mahu kita untuk menjadi sekadar boneka, tapi kita bebas untuk memutuskan.

Rom 3.10 - Seperti ada tertulis: "Tidak ada yang benar, tidak ada tidak salah satu Kebanyakan dari orang-orang yang menuduh bertanya mengapa Tuhan tidak campur tangan, tidak menyedari bahawa mereka sendiri yang berbuat jahat, dan bukan tanpa dosa kerana itu Allah telah .. untuk melakukan campur tangan terhadap mereka.

Kita juga boleh mengatakan bahawa dunia tidak memiliki orang tua kerana anak-anak begitu banyak merugikan, yang lain terluka dan tidak layak seorang anak benar-benar tidak bersalah. Jika ada orang tua yang pasti akan menghalang perilaku anak-anak mereka dan tidak membiarkan. Bagaimana? Mungkin juga kerana mereka akan ditampal mulutnya dan diikat ke meja tempat, hanya untuk menghalang mereka dari melakukan perbuatan buruk. Kemudian kita mungkin percaya bahawa mereka adalah orang tua. orang tua seperti itu, yang secara paksa akan cuba untuk menghalang tindakan buruk anak-anak mereka, tapi akan dipanggil ke mahkamah dan dihukum tanpa belas kasihan.

Kebanyakan orang melihat ketidakadilan, ekses dan perilaku yang buruk hanya di kedua-dua. Mengapa tidak menyedari bahawa mereka sendiri melakukan banyak hal-hal buruk, hanya kerana kita telah lebih baik? Ada perbezaan dalam bahawa jika seseorang mencuri satu juta, atau hanya sedikit? Apakah ada perbezaan jika salah satu hal penting mempengaruhi berbohong, atau hanya tetangga Zalze? Sebelum Allah itu bukan - dosa masih dosa dan pelanggaran undang-undang Allah.

Kami berfikir mungkin, bahawa Tuhan harus campur tangan hanya ketika ketidakadilan orang lain?

Tetapi Allah menyaksikan dunia kita pasif. Dia yang paling dia boleh! Dia memberi kami hidup Anak-Nya sendiri! Dia membiarkan penderitaan dan kematian dan untuk campur tangan. Bagaimana pengorbanan luar biasa dan besar. Betapa besar cinta bagi kita.

Pernahkah anda bertanya-tanya betapa besar pengorbanan? Ketika manusia jatuh dalam dosa dan pergi ke tangan musuh, Lucifer, dibawa ke dirinya Keputusan penderitaan dan kematian. Bebas memilih untuk tidak taat kepada Allah - Sang Pencipta dan dengan demikian memisahkan diri dari dia sebagai sumber cinta, harmoni dan kehidupan.

Allah Pencipta kita untuk campur tangan segera dan menghancurkan kita. Dia bisa saja menciptakan orang yang sangat berbeza, jinak, tapi mengapa tidak?

Yohanes 3:16 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.

Terlepas dari kenyataan bahawa alam semesta yang luas turun kita seperti sebutir debu, walaupun, bahawa Allah boleh menghancurkan kita, dan menghukum, tetapi Sang Pencipta telah mati untuk ciptaan-Nya. Pencipta menjalani cubaan ia pergi bersama kami dan tahu betul segala kekuatiran kita, penderitaan dan sakit kerana Ia mengalaminya pada tubuh saya sendiri!

Jadi, jangan menyalahkan Tuhan yang campur tangan dalam kesengsaraan kita dan penderitaan. Dia juga tinggal - harus menonton penyeksaan dan kematian kesengsaraan sendiri dan Anak dapat mencapai! Mengapa? Bagi kami, sebutir debu itu perjalanan kembali ke kehidupan kekal.

Filipi 2, 6-8 - meskipun ia berkongsi sifat Allah, kesamarataan dengan dia terkini. Sebaliknya, ia menyerahkan diri, memiliki esensi seorang hamba, mengambil bentuk manusia. Dia menemukan dirinya dalam tubuh sebagai manusia, Ia telah merendahkan diri dan taat, dan sampai mati - mati di kayu salib!

Walaupun untuk sementara kami mengalami penderitaan di bumi ini, kami menawarkan jalan kembali kepada Bapa dan untuk hidup kekal tanpa penderitaan dan tenat. Terserah kepada kita jika percuma anda akan menerima tawaran ini atau sepakan.

Kerana Allah menciptakan kita sebagai makhluk bebas, dan kerana Allah adalah sebahagian daripada penyelamatan kita dipenuhi, maka dia sampai keputusan kami kerana pergi dengan kami!

Jan 14, 1-3 -... "Nermut dalam hati kita Adakah anda percaya pada Allah, percayalah juga kepada saya Di rumah Bapa-Ku banyak tempat Jika tidak demikian, aku bilang aku pergi untuk menyiapkan tempat. untuk anda Ketika saya. pergi dan menyiapkan tempat bagimu, Aku akan datang kembali dan membawa kamu kepada diri sendiri, anda juga boleh berada di tempat aku.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 287172x

Mengapa ada kejahatan?

59_snake.jpg Saya yakin anda semua setuju bahawa negara kita adalah jahat. Ada yang sangat kuat dan aktif.Mana mereka berasal? Mengapa?Alkitab berbicara tentang pemberontakan melawan Allah di Syurga. malaikat pembawa obor yang kuat ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 149636x

Persiapan akhir

514_egw-country_living.jpg "Apabila ia datang ujian masa, ternyata, yang ditadbir kehidupan firman Tuhan. Pada musim panas ada terdapat tiada perbezaan di antara pokok-pokok malar hijau dan lain-lain begitu jelas. Tetapi apabila ribut musim ...
Ditambah: 23.11.2011
Display: 162850x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 193676x

Satu-satunya cara ke syurga

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Yesus Kristus hidup, menderita dan mati untuk menebus kita. Allah mengizinkan Anak-Nya terkasih datang dari dunia kemasyhuran di dunia ini jahat dari dosa, meninggalkan penghinaan kemuliaan dan kehormatan dan bertahan, penghinaan, ...
Ditambah: 13.12.2010
Display: 141307x

Ms.AmazingHope.net - Allah dan ketidakadilan di dunia