Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Allah dan ketidakadilan di dunia

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

314_ukrizovani.jpg

Allah dan ketidakadilan di dunia

Ditambah: 17.01.2011
Display: 138697x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Mengapa ada begitu banyak kejahatan dan penderitaan? Mengapa Tuhan tidak campur tangan dan melakukan sesuatu? Banyak orang bertanya-tanya apakah Tuhan begitu lama akan melakukan sesuatu. Ini adalah soalan yang sangat umum yang membuat orang enggan untuk percaya pada Tuhan.

Kita adalah makhluk akan bebas dan akan membebaskan manusia berasal ketidakadilan atau keadilan. Orang-orang sangat sangat mengutuk perkosaan apapun akan manusia dan kebebasan, tetapi Allah keluar melemparkan dan celaan, bahawa ia tidak perkosaan akan percuma kami! Tuhan mahu kita untuk menjadi sekadar boneka, tapi kita bebas untuk memutuskan.

Rom 3.10 - Seperti ada tertulis: "Tidak ada yang benar, tidak ada tidak salah satu Kebanyakan dari orang-orang yang menuduh bertanya mengapa Tuhan tidak campur tangan, tidak menyedari bahawa mereka sendiri yang berbuat jahat, dan bukan tanpa dosa kerana itu Allah telah .. untuk melakukan campur tangan terhadap mereka.

Kita juga boleh mengatakan bahawa dunia tidak memiliki orang tua kerana anak-anak begitu banyak merugikan, yang lain terluka dan tidak layak seorang anak benar-benar tidak bersalah. Jika ada orang tua yang pasti akan menghalang perilaku anak-anak mereka dan tidak membiarkan. Bagaimana? Mungkin juga kerana mereka akan ditampal mulutnya dan diikat ke meja tempat, hanya untuk menghalang mereka dari melakukan perbuatan buruk. Kemudian kita mungkin percaya bahawa mereka adalah orang tua. orang tua seperti itu, yang secara paksa akan cuba untuk menghalang tindakan buruk anak-anak mereka, tapi akan dipanggil ke mahkamah dan dihukum tanpa belas kasihan.

Kebanyakan orang melihat ketidakadilan, ekses dan perilaku yang buruk hanya di kedua-dua. Mengapa tidak menyedari bahawa mereka sendiri melakukan banyak hal-hal buruk, hanya kerana kita telah lebih baik? Ada perbezaan dalam bahawa jika seseorang mencuri satu juta, atau hanya sedikit? Apakah ada perbezaan jika salah satu hal penting mempengaruhi berbohong, atau hanya tetangga Zalze? Sebelum Allah itu bukan - dosa masih dosa dan pelanggaran undang-undang Allah.

Kami berfikir mungkin, bahawa Tuhan harus campur tangan hanya ketika ketidakadilan orang lain?

Tetapi Allah menyaksikan dunia kita pasif. Dia yang paling dia boleh! Dia memberi kami hidup Anak-Nya sendiri! Dia membiarkan penderitaan dan kematian dan untuk campur tangan. Bagaimana pengorbanan luar biasa dan besar. Betapa besar cinta bagi kita.

Pernahkah anda bertanya-tanya betapa besar pengorbanan? Ketika manusia jatuh dalam dosa dan pergi ke tangan musuh, Lucifer, dibawa ke dirinya Keputusan penderitaan dan kematian. Bebas memilih untuk tidak taat kepada Allah - Sang Pencipta dan dengan demikian memisahkan diri dari dia sebagai sumber cinta, harmoni dan kehidupan.

Allah Pencipta kita untuk campur tangan segera dan menghancurkan kita. Dia bisa saja menciptakan orang yang sangat berbeza, jinak, tapi mengapa tidak?

Yohanes 3:16 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.

Terlepas dari kenyataan bahawa alam semesta yang luas turun kita seperti sebutir debu, walaupun, bahawa Allah boleh menghancurkan kita, dan menghukum, tetapi Sang Pencipta telah mati untuk ciptaan-Nya. Pencipta menjalani cubaan ia pergi bersama kami dan tahu betul segala kekuatiran kita, penderitaan dan sakit kerana Ia mengalaminya pada tubuh saya sendiri!

Jadi, jangan menyalahkan Tuhan yang campur tangan dalam kesengsaraan kita dan penderitaan. Dia juga tinggal - harus menonton penyeksaan dan kematian kesengsaraan sendiri dan Anak dapat mencapai! Mengapa? Bagi kami, sebutir debu itu perjalanan kembali ke kehidupan kekal.

Filipi 2, 6-8 - meskipun ia berkongsi sifat Allah, kesamarataan dengan dia terkini. Sebaliknya, ia menyerahkan diri, memiliki esensi seorang hamba, mengambil bentuk manusia. Dia menemukan dirinya dalam tubuh sebagai manusia, Ia telah merendahkan diri dan taat, dan sampai mati - mati di kayu salib!

Walaupun untuk sementara kami mengalami penderitaan di bumi ini, kami menawarkan jalan kembali kepada Bapa dan untuk hidup kekal tanpa penderitaan dan tenat. Terserah kepada kita jika percuma anda akan menerima tawaran ini atau sepakan.

Kerana Allah menciptakan kita sebagai makhluk bebas, dan kerana Allah adalah sebahagian daripada penyelamatan kita dipenuhi, maka dia sampai keputusan kami kerana pergi dengan kami!

Jan 14, 1-3 -... "Nermut dalam hati kita Adakah anda percaya pada Allah, percayalah juga kepada saya Di rumah Bapa-Ku banyak tempat Jika tidak demikian, aku bilang aku pergi untuk menyiapkan tempat. untuk anda Ketika saya. pergi dan menyiapkan tempat bagimu, Aku akan datang kembali dan membawa kamu kepada diri sendiri, anda juga boleh berada di tempat aku.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Seminar - watak Membangunkan

479_seminar.jpg Kita hidup seperti Kristus? Soalnya, dia harus bertanya kepada setiap Kristian, kerana Yesus menjemput kita untuk hidup seperti dia.Seminar ini bertujuan untuk menyediakan prinsip-prinsip pembinaan watak Kristian berdasarkan kitab dan petikan ...
Ditambah: 20.09.2011
Display: 89622x

Yesus dibangkitkan dari kematian - enam alasan untuk mengesahkan hal ini

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Yesus dari Nazareth disalibkan, dikuburkan, dan tiga hari kemudian bangkit dari kematian. Tidak ada agama lain tidak mendakwa bahawa pengasasnya dibangkitkan. Dalam Kristian adalah unik. Setiap hujah untuk kesahihan dari kekristenan ...
Ditambah: 08.12.2010
Display: 251940x

Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!

409_uzka_je_cesta_do_nebe.jpg "Masuklah melalui pintu gerbang yang sempit besar dan luas adalah jalan yang menuju kepada kebinasaan, dan banyak adalah mereka yang masuk melalui Selat itu adalah. Pintu gerbang dan jalan sempit yang ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 260010x

Video - Ini semua tentang Kristus! - Paul Washer

428_vse_je_o_kristu_paul_washer.jpg Malam ini Aku di sini untuk membincangkan tentang orang-orang. Atau untuk berbicara tentang gereja atau agama. Kerana semua hal-hal ini kegagalan mereka dan kekurangan. Anda masing-masing harus mampu berdiri dan mengatakan ...
Ditambah: 12.05.2011
Display: 113704x

7 Change of Heart - Iman dan Undang-undang - Jalan untuk Kristus

273_cesta_ke_kristu.jpg "Siapakah yang berada dalam Kristus, adalah ciptaan baru. Apa yang lama sudah berlalu, sesungguhnya yang baru sudah datang" (2 Korintus 5:17.).Satu tidak mungkin mengatakan lokasi waktu yang tepat dan tepat, atau ...
Ditambah: 22.11.2010
Display: 102081x

Ms.AmazingHope.net - Allah dan ketidakadilan di dunia