Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 2

Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

261_znameni_doby_prichod_krista_part_2.jpg

Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 2

Ditambah: 11.11.2010
Display: 251279x
Topik: Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus
PrintTisk

Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan akhir dunia - Bahagian 2

Abad ke-20 dalam sejarah dunia benar-benar unik. Ketika ia mulai, salah satu belum ada di dalam pesawat, tidak ada yang ada dengan kereta sepanjang jalan raya, tak ada yang mendengar radio atau menonton televisyen. Orang-orang jauh dalam hidupnya dikelilingi oleh begitu banyak prestasi teknikal yang lain, yang sekarang kita tampaknya biasa. Satu kamera masih, bagaimanapun, ketakutan menjatuhkan bom atom, atau hidup dalam ketakutan kemalangan loji kuasa tenaga nuklear. Juga tidak akan dia mengatakan sesuatu yang "pencemaran udara," panjang dan juga berkumpul untuk minum air dari sungai belakang pondok. abad kami telah disebut abad keinginan, harapan, tetapi juga mengecewakan. Dunia memerlukan campur tangan langsung Tuhan. Negara Dunia tidak hanya tanda bahawa kedatangan Yesus akan datang, tetapi alasan mengapa kita menangis, "Datanglah Tuhan Yesus"

MASUK MASYARAKAT

MASUK BIDANG AGAMA - Matius 24,4-5,11,23-26 - Yesus menjawab mereka: "Hati-hati bahawa tidak ada seorangpun menyesatkan kamu Banyak orang akan datang dengan nama-Ku dan berkata," Akulah Mesias 'dan mereka akan menyesatkan. Dan banyak nabi palsu banyak. akan muncul dan menyesatkan banyak orang Jika anda kemudian seseorang berkata, Sesungguhnya, Mesias ada di sini!. "atau, 'Ini dia! "Bangunlah kepercayaan mesias. Palsu dan nabi palsu, dan akan melakukan tanda-tanda dan mujizat yang besar, sehingga untuk menipu (jika mungkin) bahkan umat pilihan. Lihatlah, Aku telah mengatakan kepada anda sebelum ini.

Tiga kali Isa Al-Masih datang kembali untuk menandatangani ini. Akan ada kekacauan di dunia spiritual dan religius, seperti kebingungan lidah di Babel. Musuh adalah Iblis segala usaha untuk membawa orang ke sisi anda, melawan Allah. Walaupun kita tidak mungkin akan mengejutkan anda bahawa salah satu alat yang paling berkesan penipuan adalah agama palsu, spiritualisme dan mujizat palsu, astrologi, New Age Movement (New Age) semuanya secara ajaib menarik minat masyarakat! Sebelum semuanya itu Alkitab memperingatkan kita. Jangan anda, bahawa hari ini banyak arah yang tak seorang pun tahu apa yang harus percaya?

Saat ini globalisasi semakin dunia dan usaha untuk menstandardkan dan mengubah dunia - gerakan Zaman Baru. Hal ini menyebabkan semua nubuat palsu, mengutip extraterrestrial disebut (jahat) makhluk, kerajaan dunia yang kuat. Semuanya mengarah pada satu tujuan, untuk menyatukan dunia dan membolehkan simulasi kedatangan Yesus Kristus, inkarnasi dari Iblis, malaikat terang. Alkitab dengan jelas mengatakan bagaimana Yesus akan datang dan akan diikuti oleh orang-orang dari kematian, kebangkitan, dan Yesus memberi amaran kemungkinan gangguan ini.

2 Tesalonika 2,3-12 - Jangan biarkan orang menipu dengan cara apapun. Sampai hari itu tiba, ada harus berpaling dari Allah. Mereka harus mencari jahat dan terkutuk, yang menentang dan meninggikan diri di atas segala yang apa yang dikatakannya dan apa yang Tuhan yang disembah. Tenangkan bahkan di bait Allah dan akan mengeluarkan Tuhan!

Kami yakin bahawa tidak ada kedatangan Mesias, dari orang sungguhan mengabaikan. Yesus datang diam-diam. Dia tidak akan menyembunyikan. Dilengkapi dengan kuasa dan kemuliaan untuk memuat setia bersama-sama.

Yesus dan para Rasul juga berbicara tentang itu dalam beberapa hari terakhir, perbezaan besar antara penganut agama dan kehidupan mereka. Orang akan terus vacuously bentuk istiadat, mengurangkan keperluan mengikat Allah, mengaku beriman, tetapi mereka akan hidup seperti yang mereka harap. Tidak menghairankan, atribut utama gereja di hari terakhir, menurut kitab Wahyu suam-suam kuku dan formalitas. Ada gambar realiti?

Kami memahami bahawa segala sesuatu yang bertentangan dengan ajaran Alkitab, bukan dari Tuhan tapi dari Setan, musuh kita. Kita harus menonton anda tinggal dan mengamati apa yang Yesus Kristus dan murid-muridnya, dan tidak diubah oleh abad tradisi keagamaan dan spiritualisme, yang menerobos ke dalam gereja - Perawan Maria, orang kudus, Menangis Cross, doktrin keabadian jiwa, indulgensi, api penyucian, neraka ...

1 Yohanes 5,2-3 - Hanya kerana kita mengasihi anak-anak Allah, diakui oleh kenyataan bahawa kita mengasihi Allah dan memenuhi perintah-Nya. Cinta Allah adalah bahawa kita melakukan perintah-Nya - dan perintah-perintah-Nya itu tidak berat.

James 2.17 - Sama seperti iman tanpa perbuatan, iman itu sendiri sudah mati.

PERANG DAN DUNIA KONFLIK - Matius 24, 6-7 - Apabila anda mendengar suara perang dan laporan tentang perang, kelihatan anda tidak perlu bimbang. Itu harus datang, tetapi masih tidak akan berakhir. Bangsa akan bangkit melawan bangsa, dan kerajaan melawan kerajaan.

Perang dunia pertama dan kedua telah mendakwa lebih banyak korban dan menyebabkan penderitaan lebih daripada semua perang-perang sebelumnya digabungkan. Perang Dunia Pertama turun bahagian dalam hampir 30 negara dan jatuh di atasnya untuk sekitar 14 juta orang. Dua puluh tahun kemudian, melancarkan Perang Dunia Kedua, di mana ia terlibat di lebih dari 50 negara dan mengorbankan lebih daripada 55 juta tentera dan orang awam. Sejak akhir tahun 1945, meninggal dalam pelbagai perang puluhan lain dari berjuta-juta orang dan hanya 26 hari keamanan di seluruh dunia.

Yang disebut. "Perang Dingin" telah berakhir, tetapi era perlumbaan senjata masih jauh dari selesai. terbesar di dunia tenaga dari Amerika Syarikat didasarkan pada peristiwa 11 September, 2001 mencari musuh lebih sesuai, mengatakan apa yang disebut perang melawan keganasan.

KELAPARAN - Matius 24,7 - berehat di berbagai tempat kelaparan. Luke 21,11 - di berbagai lokasi akan kelaparan dan sampar.

Kombinasi krisis makanan dan ekonomi telah menyebabkan jumlah kelaparan di dunia melebihi satu bilion. Dibandingkan tahun lalu jumlahnya meningkat sebanyak 100.000.000-1020000000, kata Pertubuhan Makanan dan Pertanian, badan-badan PBB khas. Ini adalah rekod terburuk dalam empat puluh tahun. Hampir semua hidup kelaparan di negara-negara membangun.

Satu bilion dua puluh juta. Begitu banyak orang di seluruh dunia menderita kekurangan gizi kronis. Sebahagian besar, 642 juta, sebahagian besar di Asia dan Pasifik.

Di dunia mati kerana kekurangan gizi setiap lima saat, satu anak, lebih dari 17,000 pada hari dan jumlah 6 juta setahun. Saya berfikir bahawa tidak perlu untuk komen lebih.

PENYAKIT - Lukas 21,11 - di berbagai lokasi akan kelaparan dan sampar.

Saat ini, ketika begitu banyak ubat yang sedia dan kemajuan perubatan mencolok sebagai penyakit muncul. AIDS, karnivor pelbagai bakteria, SARS, dan sangat moden "flu burung, penyakit lembu gila dan penyakit lain yang bahkan belum memiliki nama.

Sekarang menyerang dengan kekuatan baru dan penyakit, yang tampaknya dibanteras. Sebagai contoh, TBC, kusta, wabak, malaria, kolera dan jangkitan yang merosakkan yang lain di masa lalu. "Perubahan iklim dan peningkatan laju globalisasi boleh kembali ke permainan penyakit dari Abad Pertengahan," kata Vic Simpson BBC makmal veteriner kerajaan Inggeris. Menurut dia, dan jika ada risiko nyata Eropah seperti wabak, yang disarankan abad keempat belas dan ketujuh belas.

Selama 30 tahun terakhir, diperluas atau yang baru muncul kembali sekurang-kurangnya 50 penyakit yang lali terhadap ubat (misalnya TBC, malaria dan kolera). Menurut Institut Kebangsaan Alergi dan Penyakit Jangkitan dalam 12 tahun terakhir telah meningkat 7 kali jumlah kematian di rumah sakit kerana jangkitan yang disebabkan oleh bakteria resistan terhadap ubat. Pada tahun 2004, dunia menyebabkan sekitar 30% kematian awal oleh penyakit ubat-tahan.

Disentri membunuh sekurang-kurangnya 6 juta kanak-kanak setahun. Di negara-negara membangun, campak, tuberkulosis, batuk, kokol polio, tetanus dan difteria setiap tahun membunuh sekitar 5 juta anak-anak dan maiming banyak daripada mereka sekurang-kurangnya.

MORAL STATUS ORANG - 2 Timotius 3,1-5 - Pastikan bahawa pada hari-hari terakhir masa sukar akan berlaku. Orang akan cinta hanya diri mereka sendiri dan wang mereka, adalah boasters, sombong, kasar, taat kepada orang tua, tidak tahu berterima kasih, suci, tak berperasaan, kepala batu, pemfitnah, tidak terikat, tidak terkawal, musuh yang baik, pengkhianat, sembrono, arogan, pecinta kesenangan daripada pecinta Allah. Umum, mereka diwujudkan kesolehan, tapi kekuatannya akan ditolak. Dari gilirannya sedemikian rupa. Matius 24,12 - dan kerana kejahatan menyebar, sejuk kasih banyak. Matius 24,37-39 - tetapi sebagai hari-hari Nuh, begitu juga akan kedatangan Anak Manusia.

Dalam apa negara adalah keluarga, pernikahan? Lebih daripada separuh daripada semua perkahwinan berantakan, banyak orang lain yang menderita, berjuta-juta anak-anak tanpa orang tua, keganasan terhadap kanak-kanak, dadah, pelacuran. Apa yang boleh saya katakan bahawa 100 bayi beberapa ratus aborsi? Perhatian terbesar orang saat ini untuk memiliki yang baik, menikmati kesenangan dan mempunyai banyak wang dan hal-hal. Anak-anak tidak mendengar orang tua dan menghormati orang tua, sejak usia awal tegar dan tak terkawal. Semangat umat manusia adalah persis bagaimana Alkitab memprediksi.

Lukas 21,34-35 - Hati-hati bahawa hati anda tidak sarat dengan pesta dan mabuk-mabukan, dan rawatan pelaksanaan kehidupan ini. Hari itu mengejutkan anda kemudian tiba-tiba seperti perangkap, terperangkap di dalamnya semua yang tinggal di negara ini.

Injil ke seluruh dunia - Matius 24,14 - ini Injil Kerajaan ini akan diberitakan di seluruh dunia menjadi kesaksian bagi semua bangsa. Dan kemudian akhirnya akan datang. "

Tuhan mahu mengejutkan dunia, mengapa segala sesuatu mungkin bagi masyarakat untuk belajar tentang kedatangan Kristus. kemungkinan hari ini sangat luas. Kemajuan teknologi sekarang membolehkan anda benar-benar memberitakan Injil (kabar baik) dunia. Dan sekarang negara rejim totalitarian, atau agama yang kuat langganan nada mereka belajar tentang Injil.

Artikel dari MF Dnes "Kristian Cina tidak lagi memiliki banyak untuk menyembunyikan Di sebuah negara yang cepat berubah adalah Kristian ruangan tumbuh .. Secara khusus, negaranya domba meningkat signifikan lebih cepat daripada ahli parti komunis ..."

Penyindir pada waktu Nuh - Matius, 24, 37-39 - tetapi sebagai zaman Nuh, demikian juga akan kedatangan Anak Manusia 2. 3,3-4 Peter - Pertama, tahu bahawa pada hari-hari terakhir akan datang pengejek rendah budi melakukan selera mereka sendiri, dengan mengatakan: "Apa janji tentang kedatanganNya, The ayah sudah meninggal dan segala sesuatu tetap seperti yang dari awal? kejadian, "Jalan anda tidak mahu menyedari bahawa langit dan bumi lama yang lalu oleh firman Allah berasal dari air dan melalui air, dan air yang kemudian banjir dan menghancurkan dunia.

Akhir-akhir ini, banyak orang yang tidak akan melihat tanda-tanda memenuhi kedua datang dan mereka akan mengejek mereka yang percaya. Tidak bisakah kau mendengar kadang mengatakan - "Kenyataan bahawa Yesus telah datang sudah mengatakan datuk kami dan tidak ada yang terjadi!?" Atau apakah para Rasul Yesus menunggu dan tidak ada yang terjadi! "Kami tidak puas hati, nubuat ini?

Orang juga akan menyangkal penciptaan dunia, seperti yang dinyatakan dalam Alkitab, atau tidak percaya pada banjir di seluruh dunia. Hanya orang buta tidak dapat melihat pemenuhan dari nubuat dalam waktu kita. Untuk sebahagian besar orang percaya tidak percaya dalam mencipta dunia dalam 7 hari atau bencana alam global, semua tafsiran evolusi dan falsafah, sedangkan kebenaran Alkitab sangat sederhana. Adakah anda pernah bertanya-tanya mana yang monyet kemudian Adam? Dan bagaimana mungkin evolusi mungkin ketika ada kematian ada? Tidak, Alkitab adalah kebenaran yang penting jelas dan sederhana.

Hari ini, situasi mengulangi seperti dahulu banjir. Apakah tanda yang menunjuk ke kedekatan Yesus yang kedua kali, tetapi orang tidak membayar perhatian. Sebaliknya, mereka mengejek pemikiran seperti itu. Setelah semua, pengalaman kami dan bukti saintifik yang tidak diragukan lagi menunjukkan bahawa tidak ada hal seperti kedatangan Yesus Kristus dapat dalam kes tidak akan ... Adakah anda yakin bahawa anda letakkan pada hidup anda?

1 Tesalonika 5, 2-3 - Kau tahu betul bahawa hari Tuhan datang seperti pencuri pada malam. Ketika orang-orang akan berkata: "Damai Keselamatan" tiba-tiba terkejut dengan kebingungan, seperti ketika mereka datang atas rasa sakit hamil, dan tidak akan bocor.

Peluasan pengetahuan manusia - Daniel 12.4 - anda Daniel, tapi tetap dengan kata-kata, dan tutup buku untuk terakhir kalinya. Banyak akan melewati ke sana kemari dan pengetahuan akan tumbuh. "

Pengetahuan bahawa dalam abad terkini, mungkin banyak yang diperluas bahkan perlu menulis. Apa masih di awal abad ke 20 tidak mungkin atau tidak akan muncul di fikiran, terjadi. Banyak perjalanan di sana-sini dalam intensitas seperti yang sebelumnya tak terpikirkan.

PELANGGARAN HUKUM TUHAN - Mazmur 119, 126 - masa untuk bertindak, ya TUHAN, sudah ada - orang-orang anda melanggar undang-undang! Daniel 7, 25 - Apakah pidato menentang Yang Mahatinggi, orang-orang kudus akan salah dan cuba untuk mengubah masa dan Peraturan. (Terjemahan Ekumenis - akan berusaha untuk menukar masa dan undang-undang)

Yang kini menjadi undang-undang Allah terinjak jelas. Beberapa percaya bahawa undang-undang Allah tetap mengikat, dan jika demikian hanya dari sudut pandang moral. NO, undang-undang Tuhan masih berlaku, kerana selalu itu. Termasuk hari Sabtu ketaatan rehat. Salib dipakukan undang-undang upacara, undang-undang, dan hari cuti orang Yahudi, bukan Sepuluh Perintah Allah ditulis di loh batu jari Tuhan! Jadi, siapa yang menukar undang-undang?

Cuba untuk menukar undang-undang Allah adalah Tuhan ciri-ciri kekuatan bermusuhan yang bertarung melawan kebenaran dan pengikutnya. Syaitan telah berubah taktik. Ketika dia tidak boleh mencegah terjadinya kekerasan Kristian merayap ke dalam Gereja dan masyarakat Kristian mula mengikis bahagian dalam ajaran palsu.

2 Tesalonika 2,4 - Sampai hari itu tiba, ada harus berpaling dari Allah. Mereka harus mencari jahat dan terkutuk, yang menentang dan meninggikan diri di atas segala yang apa yang dikatakannya dan apa yang Tuhan yang disembah. Tenangkan bahkan di bait Allah dan akan mengeluarkan Tuhan!

"Paus bukan hanya wakil Yesus Kristus, ia adalah Yesus Kristus sendiri, tersembunyi di bawah jubah tubuh." (The National Catholic, Julai 1895)

"Paus mempunyai martabat yang begitu besar dan begitu dimuliakan bahawa hal itu tidak hanya manusia tetapi sebagai Allah, wakil Allah ... Ini juga merupakan raja ilahi dan maharaja tertinggi, raja segala raja ... Jika itu adalah mungkin, dan para malaikat mungkin keliru dalam iman mereka, atau mungkin berfikir bertentangan dengan kepercayaan, mereka mungkin dihakimi dan dikucilkan oleh Paus "(Kutipan dari Ferrari Gereja Kamus, artikel tentang Paus).

Hakim untuk diri sendiri yang ada di dalam bait Allah dan meniru Allah. Berubah undang-undang menyembah Tuhan Minggu dan suci. hukum Allah jelas dan tidak berubah.

Lukas 16,17 - melainkan langit dan bumi lenyap, daripada berhenti membayar satu titik undang-undang!

John 14.15 -. "Jikalau kamu mengasihi Aku, segala perintah-Ku

Wahyu 14.12 - Ini memerlukan ketekunan orang-orang kudus yang memelihara perintah-perintah Allah dan iman kepada Yesus.

Matius 24,33-34 - hanya untuk melihat semua ini, ketahuilah bahawa masanya sudah dekat dengan yang sudah di pintu! Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, bahawa generasi ini tidak akan berlalu sebelum semuanya terjadi.

Tanda-tanda dipenuhi, Yesus Kristus akan datang benar-benar akan. Dalam keadaan apa kita mencari Kristus?

Matius 24, 42,44 - Watch kerananya, sebab kamu tidak tahu, ke saat ketika Tuhanmu akan datang. Oleh kerana itu, hendaklah kamu juga siap, kerana Anak Manusia datang pada saat yang tak terduga.


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Para Alkitab Tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 1

260_znameni_doby_prichod_krista_part_1.jpg Alkitab Tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 1Sebahagian besar dari kita saat ini merasa bahawa dunia adalah sesuatu yang terjadi, ada sesuatu yang berbeza daripada sebelumnya. Hal ini lebih ...
Ditambah: 11.11.2010
Display: 462853x

Berkaitan artikel dari media - Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

Munculnya teori-teori palsu dalam kekristenan sampai akhir dunia

263_vznik_falesnych_teorii_v_krestanstvi.jpg Awal KristianIsa, ketika ia tinggal di bumi ini untuk mengajar laki-laki dan segala murid-murid mereka yang benar dan apa yang mereka amati. Dia datang untuk mendedahkan sifat kasih Bapa dan memenuhi ...
Ditambah: 15.11.2010
Display: 223468x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 226143x

Menjelang kedatangan Yesus Kristus, siap-siap!

402_druhy_prichod_jezise_krista_2.jpg Banyak orang tentu melihat bahawa dengan planet kita adalah sesuatu yang salah. Dalam semua kita mendengar laporan media tentang bencana alam. Besar gempa bumi, banjir, gunung berapi, kebakaran, salji, badai dan ...
Ditambah: 25.03.2011
Display: 260947x

Mendekati mahkamah Allah - bersiap-siap!

303_bozi_soud_milenium.jpg Banyak orang akan hidup berbeza jika mereka menyedari bahawa hidup mereka akan suatu hari dinilai pada cubaan itu. mahkamah Allah, adalah sebuah peristiwa penting yang harus menangani semua media di seluruh ...
Ditambah: 04.01.2011
Display: 193634x

Kedatangan Kedua Kristus Yesus

323_druhy_prichod_jezise_krista.jpg Kristus akan datang secara peribadi dan tampak di langit. Datang sebagai Tuhan atas segala tuan dan Raja segala raja. Alkitab datang sebagai kiri dan semua orang akan melihat Dia.Semua orang jelas ...
Ditambah: 25.01.2011
Display: 228125x

Ms.AmazingHope.net - Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 2