Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Alkitab Prophecy - Haiwan naik dari laut - Wahyu 13

Para nabi dari Alkitab dan hari ini

364_papez_benedikt_xvi.jpg

Alkitab Prophecy - Haiwan naik dari laut - Wahyu 13

Ditambah: 22.02.2011
Display: 386917x
Topik: Para nabi dari Alkitab dan hari ini
PrintTisk

Wahyu 13 1-10 - Lalu aku melihat binatang laut melakukan dengan tujuh kepala dan sepuluh tanduk, tanduk itu sepuluh mahkota atas kepala namanya menghujat. Binatang saya melihat seperti Leopard, tapi kakinya seperti beruang dan mulutnya seperti mulut singa. naga itu memberikan kekuatannya, takhtanya, dan pihak berkuasa yang besar. Salah satu kepala kelihatan seperti cedera parah, tetapi luka yang mematikan nya sembuh. Seluruh negara telah kagum pada binatang itu dan orang-orang menyembah naga yang memberikan kuasa kepada binatang itu, dan mereka menyembah binatang itu, berkata, "Siapakah yang seperti kepada binatang itu? Siapa yang bisa melawan dengan dia?"

Dia punya mulut, yang menyebabkan Bahasa sombong dan duniawi, dan diberikan kuasa untuk bertindak empat puluh dua bulan. Dia membuka mulutnya untuk menghujat Allah dan menghina namanya, Kemah Suci, dan mereka yang diam di syurga. Dan itu diberikan untuk melawan perang dengan orang-orang kudus dan untuk mengalahkan mereka. Dia diberikan kuasa atas setiap suku, orang, bahasa dan bangsa: Mereka memujanya semua penduduk bumi, semua orang yang namanya tidak penciptaan dunia yang ditulis dalam kitab kehidupan dari Anak Domba yang disembelih. Jika seseorang memiliki telinga, hendaklah ia mendengar. Siapa yang harus pergi ke dalam pembuangan harus pergi ke dalam pembuangan. Siapa yang harus dibunuh dengan pedang, pedang.

Salah satunya adalah tafsiran nubuatan alkitabiah yang penting - untuk mereka kita tidak boleh dengan cara apapun untuk meng-upload pendapat atau prasangka mereka. Kita tidak perlu "mencipta" apa setiap simbol kenabian. Kita boleh lakukan sebagai nabi-nabi palsu banyak orang yang menafsirkan Kitab Suci, karena itu sesuai mereka. Kita harus membiarkan Alkitab menafsirkan sendiri.

Dalam artikel terakhir saya Siapakah ANTIKRISTUS? - Daniel Bab 7 yang dipelajari oleh semua aksara hanya satu kekuatan yang memenuhi semua ciri-ciri dari nubuatan. Ini sistem papal. Cuba bandingkan nubuatan Alkitab dengan sejarah dan memahami mengapa Gereja Rom selama berabad-abad melarang membaca Alkitab dan dianiaya dan dibunuh mereka yang hidup dengan kebenaran.

Ketebalan tanduk kecil tidak mengenalpasti individu Katolik, tetapi sistem papal. Banyak orang yang mematuhi Gereja Yesus Kristus tentu cinta dengan sepenuh hati. Allah benar-benar mencintai orang rayuan Apostolik Gereja Katolik Rom sistem. Oleh kerana itu, mengingat firman-Nya, sehingga kita bisa belajar dan mengenali peringatan Allah, mendengar suara Yesus dan mengikutinya.

Markus binatang dengan sudut kecil daripada kitab Daniel secara mencolok berdasarkan ciri-ciri serupa binatang laut Wahyu 13

Laut (air) = bangsa, bangsa (Wahyu Yohanes 17,15)

Beast (binatang) = Raja atau kerajaan (Daniel 7,17)

1 binatang yang muncul dari laut (Wahyu 13:1) Lalu aku melihat binatang laut yang muncul.

"Haiwan" dalam nubuatan mewakili kerajaan, bangsa atau kuasa. Ketika binatang itu naik dari laut, itu bererti bahawa itu adalah suatu kekuatan yang muncul di kawasan-kawasan padat penduduk ke kawasan di mana jumlah orang, bangsa dan bahasa.

2 Dia telah bertanduk sepuluh dan berkepala tujuh (Wahyu 13:1) Lalu aku melihat binatang laut melakukan dengan tujuh kepala dan sepuluh tanduk, tanduk itu sepuluh mahkota di atas kepala mereka menghujat nama.

"Corner" dalam nubuatan Alkitab mewakili raja, penguasa atau kerajaan (lihat Daniel 7,24 dan 8,21, Wahyu 17,12). Binatang itu mempunyai sepuluh tanduk, boleh ditemui bahkan dalam bab ketujuh dari kitab Daniel. Binatang bahawa Daniel melihat dalam penglihatan, adalah Empayar Rom, yang runtuh di negara-negara pengganti sepuluh, diwakili oleh sepuluh tanduk.

Wahyu 17.9 - Adakah anda memahami orang yang diberikan kebijaksanaan. Ketujuh kepala itu adalah tujuh bukit di mana perempuan itu duduk, dan juga tujuh raja. Menurut Alkitab, maka tujuh kepala merupakan tujuh bukit di mana "wanita" (atau "bandar besar") duduk. Sekarang Rom dikenali sebagai bandar yang dibina di atas tujuh bukit ...

3 Mirip dengan binatang lain (Wahyu 13:2) Dan binatang yang saya lihat itu rupanya seperti macan tutul, kakinya seperti kaki beruang dan mulutnya seperti mulut singa.

Daniel melihat binatang simbolik mewakili empat kerajaan yang menguasai dunia sejak ia tinggal sampai jatuhnya Rom. Dia melihat mereka dalam urutan terbalik dari Rasul Yohanes, yang kerana fakta bahawa Daniel melihat ke depan - masa depan (. Melihat sekitar 553 SM), tapi pemandangan itu dari Genoa ke masa lalu (melihat sekitar 1996 M) Jadi, melihat ke belakang. Daniel melihat bahagian luar beruang, singa dan macan tutul, yang disebut sebagai John dalam Wahyu 13.2, binatang "keempat itu menakutkan dan mengerikan dan mempunyai kekuatan yang mengerikan. Dengan gigi yang besar besi,. Melahap dan menghancurkan sisanya menginjak-injak kaki Berbeza dari segala binatang yang mendahuluinya, dan mempunyai sepuluh tanduk. "(Dan 7,7 B21).

Dalam nubuat Daniel daripada empat binatang yang mewakili Babel singa, beruang Medo-Parsi, Yunani dan keempat anak macan tutul Rom.

Yang pasti adalah bahawa kita boleh menemukan banyak persamaan antara sistem Katolik Rom dari agama agama dan kafir dari kekuasaan. Gereja Rom diadopsi dan dimasukkan ke dalam struktur dan halus banyak cara untuk menyembah dan gaya pemerintahan dari kerajaan kuno.

Ritual dan upacara yang diambil dari tempoh Yunani dan Babylon membentuk dasar yang paling, pesta liturgi dan upacara yang Gereja Katolik Rom mengamati. Bahkan tajuk yang digunakan oleh Pope saat ini sebagai yang digunakan oleh agama-agama pagan awal dan kemudian raja, dianggap sebagai wakil dari dewa dan kadang-kadang para dewa yang sama.

Triple Crown, dikenakan oleh paus, adalah berasal dari Parsi. Siapa pun dia dimahkotai, diisytiharkan "Raja Syurga, bumi dan bawah. Hal ini tidak menghairankan bahawa seiring dengan mahkota tiga daripada Pope mendakwa bahawa judul kafir.

Sampai sekarang memakai paus dan uskup dan kardinal Katolik pakaian yang sama seperti para imam dari pagan dewa Dagon termasuk topi berbentuk kepala ikan.

Doktrin Katolik Rom seperti pembaptisan bayi, percikan untuk pembaptisan, doktrin keabadian jiwa, doa-doa untuk orang mati dan menyembah relik, doa berulang-ulang dengan menggunakan Rosario, belajar tentang pemanjaan pada penderitaan api penyucian dan kekal di neraka, doktrin keselamatan oleh bekerja, perkhidmatan treasury daripada "orang kudus" mati, Misa, ketaatan hari Minggu, dll, yang diambil langsung dari Babel kuno. Pendek - ketika abad ke-4 paganisme Constantine bergabung dengan Kristian, doktrin palsu membuka pintu itu secara berperingkat dan halus terintegrasi ke dalam sistem keagamaan.

4 kuasa-Nya, tahta dan kuasa yang besar dari naga (Wahyu 13:2) naga itu memberikan kekuatannya, takhtanya, dan pihak berkuasa yang besar.

Alkitab mengenalpasti naga dalam Wahyu 20, 2 - ia menangkap naga, si ular tua itu, yaitu Iblis dan Satan.

Binatang itu mendapat begitu banyak dari syaitan. Ada kemungkinan kedua penafsiran. Dalam Wahyu 12 kita membaca bahawa "seekor naga merah padam yang besar berkepala tujuh dan bertanduk sepuluh (ciri-ciri yang sama seperti binatang keempat Daniel 7 dan binatang laut Wahyu 13), dan tujuh mahkota dari kepala mereka ... berdiri di depan wanita untuk melahirkan, untuk melahap anaknya akan selepas anda melahirkan Tapi ketika dia melahirkan seorang putera, seorang lelaki yang memiliki semua batang besi mencari makan masyarakat,. menarik anaknya untuk Tuhan dan takhta-Nya "(. Wahyu 12,3-5 B21)

Wahyu 19,15-16 menunjukkan bahawa anak - seorang lelaki yang mencari makan batang besi orang adalah Kristus. Naga tidak hanya syaitan, tetapi juga Inggeris, di mana Iblis cuba membunuh Isa yang baru lahir. Siapa yang tak lama selepas kelahiran Yesus memerintahkan pembunuhan anak-anak muda di Betlehem? Tentu saja, itu Raja Herodes, yang merupakan pemimpin Empayar Rom.

Jadi kita punya petunjuk lain. Binatang Laut menerima kuasa tersebut, tahta dan kuasa yang besar dari Rom dan bahkan dari syaitan. Ini adalah ciri-ciri untuk papal sepenuhnya. Ini adalah fakta sejarah bahawa papal adalah kekuatan-satunya yang muncul dan merebut kuasa Rom tak lama selepas kejatuhan Empayar Rom. Menurut anda mengapa gereja ini disebut Gereja Katolik Rom?

5 Orang-orang saya menundukkan negara saya di depan (Wahyu 13,4.8) dan dia orang-orang menyembah naga yang memberikan kuasa kepada binatang itu, dan mereka menyembah binatang itu ... Mereka memuja dia semua penduduk bumi.

Fakta bahawa binatang dari laut dan masih saya berlutut saya membongkok penduduk tanah bererti bahawa ia melepaskan kehormatan ilahi, untuk menghormati itu. Akibatnya, bukan hanya kuasa politik tetapi juga kuasa agama. Saya pikir itu adalah jelas bahawa Vatican memenuhi ciri-ciri ini dengan sempurna. Kita semua tahu bahawa tidak hanya negara, tetapi juga gereja.


Berkaitan artikel dari media - Para nabi dari Alkitab dan hari ini

Nubuat bahawa Yesus adalah Mesias diramalkan

191_jezis.jpg Masing-masing buku Perjanjian Lama ditulis dalam tahun 1400-425 SM dan ditemui di mereka tentang 60-270 nubuat mesias besar dan kecil tentang kehidupan, kelahiran dan kematian Yesus Kristus. Ini adalah hanya beberapa ...
Ditambah: 24.10.2010
Display: 270185x

Panggilan untuk umat Allah - mempelajari tulisan suci kenabian

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Wahyu 1:1-3 - Wahyu Yesus Kristus, yang Allah telah diamanahkan kepadanya untuk menunjukkan hamba-hambanya apa yang harus segera terjadi. Dia menunjukkan itu oleh malaikat, ia menghantar hambanya kepada Yohanes dan ia ...
Ditambah: 04.05.2011
Display: 174918x

Binatang Nombor 666, tanda binatang itu dan meterai Allah

447_666.jpg Dalam artikel sebelumnya, kita belajar, yang, menurut Daniel 7 dan Wahyu bab 13 binatang Bab kadang-kadang tidak sesuai. Menurut bukti-bukti yang memberikan kita Alkitab sendiri, adalah seekor binatang yang semakin meningkat ...
Ditambah: 17.07.2011
Display: 483800x

New Age - yang Maitrea Mesias di dalam nubuatan

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg New Age Movement dalam beberapa tahun terakhir lebih, tumbuh secara berperingkat dan tak terasa, dan masuk ke semua bidang kehidupan kita. Gerakan ini akan tumbuh diam-diam, tetapi sejak tahun 1984, ketika ...
Ditambah: 30.11.2010
Display: 186969x

Yesus dibangkitkan dari kematian - enam alasan untuk mengesahkan hal ini

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Yesus dari Nazareth disalibkan, dikuburkan, dan tiga hari kemudian bangkit dari kematian. Tidak ada agama lain tidak mendakwa bahawa pengasasnya dibangkitkan. Dalam Kristian adalah unik. Setiap hujah untuk kesahihan dari kekristenan ...
Ditambah: 08.12.2010
Display: 327668x

Ms.AmazingHope.net - Alkitab Prophecy - Haiwan naik dari laut - Wahyu 13