Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

Para nabi dari Alkitab dan hari ini

182_socha_bible_daniel.jpg

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

Ditambah: 18.10.2010
Display: 320427x
Topik: Para nabi dari Alkitab dan hari ini
PrintTisk

Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah dunia

Tuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab nabi-nabi dalam Alkitab - Kitab Daniel dan Kitab Wahyu Yohanes. Tuhan mahu kita tahu apa yang akan berlaku dan kita diperingatkan. Dia mahu kita untuk menarik perhatian pada masa Kedatangan Kedua Yesus Kristus dan mengetahui bahawa walaupun negara kita bahawa kerajaan menggulingkan Setan Allah memiliki segala yang ada di bawah kawalan dan firman-Nya adalah final.

Dalam kitab Daniel dalam bab 2 adalah mimpi nubuatan sejarah dunia, itu ringkasan sejarah sampai akhir dunia dan kedatangan Mesias digambarkan patung besar. Bertahun-tahun kemudian, ia sudah menjadi raja baru Babel, Belsyazar, Daniel mimpi nubuatan lagi, kali ini ketika melihat Daniel empat binatang besar juga makna nubuat Daniel bab 7. Serta berbagai patung logam, keempat makhluk mewakili empat kerajaan duniawi, yang akan mengikuti suksesi.

Amos 3,7 - Ya! Tuhan tidak ada, namun saham rahsia untuk hamba-hamba-Nya, para nabi.

Daniel 2,1-3,10 - Pada tahun kedua pemerintahannya Nebukadnezar memiliki mimpi yang marah sehingga dia tidak bisa tidur.

Tak satu pun dari orang-orang bijak boleh memberitahu raja apa yang dia bermimpi dan menafsirkan mimpi, dan seorang lelaki sejati Allah, Daniel, yang Allah mendedahkan mimpi yang sama dengan tafsiran.

Daniel 2,31-45 - Nah, raja, anda mempunyai visi, dan lihatlah, anda melihat gambar besar. Itu adalah patung besar penampilan yang luar biasa. Menjulang di depan anda dan takut terangsang. Kepala patung itu terbuat dari murni, dada emas dan lengan dari perak, perut dan paha dari gangsa, kaki dari besi dan besi kaki bahagian dan tanah liat bahagian. Anda melihat, dan lihatlah batu-batu tanpa menyentuh tangan manusia, memecahkan patung batu menghentam kaki besi dan tanah liat dan hancur mereka. Tiba-tiba semua itu besi, tanah liat, tembaga, perak dan emas, pecah berkeping-keping - seperti sekam, ketika musim panas pengirik gandum. Angin diketahui bahawa selepas mereka meninggalkan monumen. Tetapi batu yang menimpa patung itu, menjadi sebuah gunung yang besar dan mengisi seluruh bumi.

Begitu banyak mimpi. Sekarang Mulia akan membahas interpretasinya. Anda, ya raja, seni seorang raja segala raja, kerana Allah telah memberikan kerajaan syurga dan kekuatan, kekuatan dan kemuliaan. Adakah anda masuk ke tangan seluruh dunia dihuni, semua orang, binatang dan burung, dan membuat engkau penguasa atas mereka semua.

Engkau ini kepala emas. Nebukadnezar ciri Empayar Babylon (606-539 SM) berbicara tentang empayar, raja-raja adalah pemimpin monarki mereka.

Alkitab secara tepat menunjukkan awal sejarah kenabian, dan kita boleh membuka buku sejarah dan melihat bahawa empayar diikuti.

Daniel 2,39 - tapi setelah kamu akan muncul kerajaan lain yang lebih rendah dengan anda.

Payudara Silver Media-parsi adalah simbol dari kerajaan (539-331 SM). Pada 539 SM Raja Cyrus Agung memimpin pasukan Media-Parsi selepas pengepungan yang panjang, menakluk Babel. Dan Empayar Medo-Parsi dapat didokumentasikan tidak hanya bersejarah tetapi juga Alkitab: Daniel 5.28: ". ... Kerajaan anda melanggar dan Media dan Parsi yang diberikan"

Yesaya 45.1 - Beginilah firman TUHAN untuk diurapi, untuk Cyrus, yang tangan kanan saya membawa saya untuk mendapatkan kawalan bangsa-bangsa dan raja-raja sebelum dia, melucutkan senjata saya ia membuka pintu-pintu dan pintu dibiarkan tertutup.

Ini hanya Media, Cyrus raja Parsi yang memberikan Israel dari Babel telah dinubuatkan 200 tahun dahulu.

Daniel 2,39 - dan setelah kerajaan ketiga dari gangsa, yang mendominasi seluruh dunia.

Belly dari Empayar Yunani Tembaga (331-168 SM). Greece - yang dipimpin oleh raja besar Alexander Agung - menamatkan empayar, Empayar Media dan Parsi mendirikan Dunia Ketiga. Para askar Yunani memiliki senjata sebahagian besar dari tembaga dan tembaga dipanggil kerana para tentera.

Di Yerusalem, para imam menunjukkan nubuat Alexander bahawa Yunani akan menang atas Parsi, dan Alexander percaya bahawa nubuatan ini merujuk kepadanya. Pada 25, dia menjadi penguasa dunia. Setelah kematiannya kerajaan split menjadi 4 bahagian di mana mereka bercakap tentang Daniel bab 7 dan kemudian secara berperingkat menakluk penakluk Rom.

Daniel 2,40 - Akhirnya, mengambil sebuah kerajaan yang keempat, kuat seperti besi. Besi adalah semua rosak dan hancur, dan sebagai segala sesuatu rehat besi, sehingga akan mengganggu kerajaan dan menghancurkan segalanya.

Besi kaki adalah simbol dari Empayar Rom (168 SM - 476). Bangsa Rom mengalahkan Yunani dan menjadi penguasa dunia. kerajaan ini lebih besar dari kerajaan sebelumnya. Aku, Palestin berada di bawah dominasi Rom. Dari sudut pandang alkitabiah dibenarkan Empayar Rom, Injil boleh menyebar dengan cepat di dunia pagan.

Sejarawan menulis tentang kekuasaan panjang, keras dan berdarah Rom. Itu berkurun-kurun penindasan oleh bangsa lain, di mana kerajaan brutal otokrat darah mengalir deras. Namun demikian kerajaan kuat runtuh. Roma pecah menjadi sepuluh bahagian, sepuluh jari dari nubuatan Tuhan.

1.Saxoni, yang memberikan munculnya Inggeris. 2.Franks, yang memberikan munculnya Perancis. 3.Alamani, yang memberikan munculnya Jerman 4. Visigoth, yang memberikan munculnya Sepanyol. 5.Suevovs yang memunculkan Portugal. 6.Lombardi, yang memberikan munculnya Itali. 7.Burgundi yang memunculkan Switzerland. 8.Herulovs yang menghilang. 9.Vandals yang menghilang. Ostrogoth 10, yang menghilang.

Setakat ini, sebuah kerajaan yang logik demi satu. Namun, setelah Empayar Rom nubuat Tuhan menubuatkan sesuatu di luar logik sejarah! Bahwa itu sudah tidak naik banyak, yang akan bersatu di bawah satu kerajaan negara dahulu dan wilayah meskipun fakta bahawa banyak orang akan cuba.

Daniel 2.41 - Dan anda melihat kaki dan jari-jari kaki sebahagian tanah liat dan sebahagian besi bererti bahawa kerajaan itu akan dibahagikan. Namun, akan mempunyai di dalam dirinya sesuatu dari kekuatan besi, seperti yang anda lihat dalam besi dicampur tanah liat biasa banyak. Jari-jari kaki sebahagian besi dan sebahagian tanah liat bermakna bahawa kerajaan harus sebahagian yang kuat dan rapuh sebahagian. Dan sedangkan anda melihat besi dicampur dengan tanah liat umum bererti bahawa umat manusia akan dicampur, tetapi tidak saling menempel, sama seperti besi bukan tanah liat.

Enam penguasa terkemuka juga cuba untuk menyatukan Eropah:

Big Charlie (Perancis, abad ke-8.) Charles V (Sepanyol, abad ke-16.), Louis XIV. (Perancis, 18 peratus.), Napoleon (Perancis, abad ke-19.) Kaiser Wilhelm (Jerman, abad ke-20.) Hitler (Jerman, abad ke-20.). Mengapa tak seorang pun telah menjadi Eropah bersatu? Ketika lelaki itu cuba sedikit dari apa yang Allah telah menyatakan bahawa tidak akan pernah terjadi - bukan di masa depan!

Walaupun seterika tetapi adalah sebuah kerajaan (Rome) terganggu, tampak bahawa kaki unsur besi, bahkan patung. Roma, oleh kerana itu dalam beberapa bentuk tetap ini sampai akhir sejarah manusia. Dia mengubah penampilannya, tapi masih di sini. Hal ini ditegaskan oleh nubuat lain dalam Daniel 7 dan Wahyu Yohanes.

Daniel 2,44 - Pada hari-hari ini raja-raja, Allah di syurga akan mendirikan sebuah kerajaan yang tidak pernah akan runtuh, kerajaan yang tidak mencuri orang. Kerajaan ini akan menghancurkan dan menutup semua kerajaan lain yang diperlukan selamanya. Ini adalah indera penglihatan, yang anda lihat dari batu tanpa menyentuh tangan manusia memecahkan batu pecah dan besi, gangsa, tanah liat, perak dan emas. Allah menunjukkan raja besar, apa yang akan terjadi di masa depan.

Apakah tidak perlu bimbang tentang kehancuran total nuklear atau senjata lain bahawa manusia telah menghasilkan, tetapi kita harus memutuskan apakah mereka ingin hidup dalam Kerajaan Allah, negara baru. Kita sekarang hidup - metaforis berbahasa - di jari-jari kaki patung Nebukadnezar. Patung berakhir, tidak mengikuti kerajaan yang lain. Sejarah dunia yang dikenali sudah berakhir. Penghancur batu pukulan - tanpa campur tangan tangan manusia - adalah Kerajaan Allah, kedatangan Yesus Kristus, mahkamah Allah.

Kisah Para Rasul 4.11 - Yesus adalah salah satu yang mengutuk kamu tukang batu, yang telah menjadi sudut.

Yohanes 3:16 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.

2 Petrus 3,9-10 - Tuhan tidak ragu-ragu memenuhi janjinya, seperti beberapa berfikir, tapi menunjukkan kesabaran anda. Apakah tidak ingin ada yang binasa, melainkan supaya semua orang berbalik dan bertobat. hari Tuhan, bagaimanapun, datang seperti pencuri.


Berkaitan artikel dari media - Para nabi dari Alkitab dan hari ini

Nubuat Alkitab - Siapakah ANTIKRISTUS? - Daniel Bab 7

300_kdo_je_antikrist_papezsky_system.jpg Dalam bab kedua dari Daniel Allah dinyatakan paparan kenabian dasar. Menggunakan gambar tokoh logam dan batu, yang pada akhir menumpaskan.Golden kepala diwakili Empayar Babylon, dadanya adalah foto perak Akhbar Media-kerajaan, dilambangkan ...
Ditambah: 26.12.2010
Display: 385145x

Nubuat bahawa Yesus adalah Mesias diramalkan

191_jezis.jpg Masing-masing buku Perjanjian Lama ditulis dalam tahun 1400-425 SM dan ditemui di mereka tentang 60-270 nubuat mesias besar dan kecil tentang kehidupan, kelahiran dan kematian Yesus Kristus. Ini adalah hanya beberapa ...
Ditambah: 24.10.2010
Display: 263928x

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Alkitab dengan jelas memberi amaran bahawa salah satu tanda-tanda terakhir sebelum kedatangan Yesus Kristus adalah bahawa Allah adalah gementar negara kita. Pada masa ini, sebahagian besar kedatangan yang sudah terisi, atau ...
Dikemaskini: 18.02.2013
Ditambah: 02.04.2011
Display: 327739x

Pendirian Adventismu, EG White - Daniel Nubuat 8, 9, Bab

299_egw-vision-with-bible2.jpg Dari hari Adam dan Hawa meninggalkan pintu gerbang, menangis, Taman Eden, Allah mengharapkan orang-orang dari Tuhan, yang memecah kekuatan Lucifer dan mengembalikan syurga duniawi hilang dan jatuh ke dalam dosa. Kedatangan ...
Ditambah: 25.12.2010
Display: 171857x

Nubuat - New York 9 / 11 - WTC runtuh - September 11, 2001

288_dvojcata_wtc_utok_september_archiv.jpg Bacalah nubuat menarik. Ellen White melihat dalam visi mereka tentang apa yang terjadi di New York 11 September 2001 Bagi kami, kejadian ini masih menunggu di masa depan? Hati-hati membaca dan ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 266734x

Ms.AmazingHope.net - Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia