Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Akhir, 2012 Dunia Maya dan kalendar mereka?

Akhir dari nubuatan Dunia 2012?

74_mayan-calander.jpg

Akhir, 2012 Dunia Maya dan kalendar mereka?

Ditambah: 14.01.2011
Display: 383583x
Topik: Akhir dari nubuatan Dunia 2012?
PrintTisk

Untuk menamatkan bencana dunia tahun 2012? Atau akan peralihan ke kali baru masyarakat, spiritual berasaskan? Adakah fakta-fakta ini benar atau rekaan, penipuan dan kebohongan?

Tarikh mendekat, dari yang banyak orang menganggap merinding. Tarikh Itu adalah 21 Disember 2012, ketika kalendar kuno tamadun Maya berakhir punah.

Dalam artikel ini kita akan menjelaskan apa yang Alkitab memberitahu kita tentang akhir dunia, dan jika ramalan Maya boleh merujuk ke ujung bumi yang sesungguhnya, atau itu hanya ilusi.

kebudayaan bangsa Maya yang kira-kira tarikh dari tahun 2000 SM hingga 1541 Masihi orang misteri Maya kuno Amerika Tengah. Terjadi di wilayah Semenanjung Yucatan, di mana sekarang ini Mexico dan Guatemala. Unggul khususnya dalam matematik dan astronomi.

ramalan Maya ditubuhkan berdasarkan sistem kalendar mereka. Sistem Maya didasarkan terutama pada mempelajari hubungan antara gerakan benda langit dan perubahan dalam masyarakat manusia.

Menurut kitaran kalendar Maya berakhir sekarang, tamadun manusia, 21 Disember 2012. Kemudian manusia akan memasuki peradaban yang sama sekali baru, yang tak tertandingi dengan peradaban saat ini. Pada hari titik balik matahari musim dingin, matahari bersama-sama dengan titik salib Galactic Equator dan jalan matahari. Ini menciptakan sebuah gerbang "Syurga" dalam jurang "gelap" Milky Way, yang bagi Bumi kelihatan seperti membuka "pintu ke syurga."

Banyak yang berpendapat bahawa akhir dari kitaran Maya pada tahun 2012, akan bererti kehancuran fizikal bumi dari bencana alam. Maya nubuat tetapi menyatakan awal dari sebuah tempoh baru peradaban. Kemanusiaan akan dipaksa oleh keadaan untuk memahami bahawa masyarakat pelanggan saat ini materialistik yang akan di ganti dengan menumbuhkan rohani, status sepenuhnya sama bagi semua orang.

Apakah ada nubuat lain tentang akhir dunia yang mirip Maya?

Akhir dunia selama tempoh ini berkaitan dengan nubuat-nubuat lain yang mengarahkan orang untuk keganasan. Ini adalah nubuat dari Pelihat pada waktu yang berbeza dari dunia. Nubuat Nostradamus, para tukang ramal, Baba Vanga, nubuat St Maleakhi paus terakhir, buku kenabian I Ching China. Bahkan program internet, yang mengumpulkan data dari projek internetu.WEB-BOT global, menubuatkan bahawa sekitar tahun 2012 akan menjadi bencana yang paling alami.

Berbagai nubuat tentang akhir dunia, merujuk pada kejadian pada sekitar tahun 2012 memang banyak.

Apakah ada kebenaran apa pun kepada nubuat Maya dan yang lain, atau hanya ilusi?

Untuk dapat memahami perspektif Alkitab pada hari kiamat, sehingga kita harus terlebih dahulu menjelaskan apa kekuatan yang menguasai dunia. Jahat, yang mewakili Setan. Cinta dan kebaikan itu adalah Allah, Pencipta dunia ini.

Iblis ingin menjadi sama dengan Allah dan pemberontakan di syurga, dicampakkan dengan malaikat yang jatuh lain di dunia ini. Tergoda oleh manusia pertama Adam dan Hawa, dan dengan demikian membawa dosa ke dunia ini. Dibawa ke dalam dunia ini, kemarahan, sakit, kemarahan, kebencian, keserakahan, egoisme, kebanggaan, yang tersebar di seluruh dunia dan membuatnya senang.

Wahyu Yohanes 12,7-9 - Pertarungan berlaku Syurga: Michael dan malaikat-malaikatnya berperang melawan naga itu. Dan naga berjuang dan malaikat-Nya, tetapi tidak ada yang boleh dilakukan. Langit tidak dijumpai untuk mereka alih-alih, dan naga besar - si ular tua, yang disebut Iblis atau Satan, yang menyesatkan seluruh dunia - digulingkan. Ia dilemparkan ke bumi dan malaikat-Nya adalah mengusir dengan dia.

Allah mengasihi kita begitu banyak yang ingin kita membiarkan rahmat Iblis Bane. Dihantar ke dunia Anak yang tunggal, yang membawanya pada dirinya dosa-dosa kita. Dia mati untuk kita dan mati bagi dosa-dosa yang kita harus menderita saya. Melalui Yesus Kristus kita dapat mencari jalan kembali ke rumah, di mana dia tidak akan mempunyai kemarahan dan kemurkaan. Perjuangan antara yang baik dan yang jahat telah dimenangi oleh kematian Yesus Kristus di kayu Salib, lebih daripada 2,000 tahun yang lalu.

Ketika ia dikalahkan oleh kejahatan, mengapa dunia masih berlangsung?

Dunia ini adalah teater untuk seluruh alam semesta, setiap makhluk dapat melihat betapa menjijikkan itu adalah dosa. Seluruh alam semesta menonton dengan takjub, peristiwa terakhir di dunia ini. Tidak berada di syurga sebelum pertikaian itu dipenuhi dengan kejahatan. Kami adalah sebuah buku seluruh alam semesta, setiap makhluk yang mereka lihat, hasil dari ketidaktaatan. Lihatlah di sekitar anda, di mana-mana di sekitar kita hanya kekerasan, pembunuhan, kekacauan, perang, bencana, penyakit, keserakahan, keegoisan dan kebanggaan. Hasil dari ketidakpatuhan adalah maut.

Allah adalah Cinta, cinta adalah kebebasan dan kebebasan berfikir. Setiap manusia mempunyai kebebasan tanpa batas. "Ketika Allah Setan batas, semua makhluk akan mentaati Allah dari rasa takut bukan cinta. Begitu dunia dibiarkan pada belas kasihan syaitan dengan kemarahan, sampai dosa dunia ini sepenuhnya terwujud Sampai hukuman yang mencapai langit .. Kemudian datang akhir dan klik kedua Yesus Kristus.

Alkitab menunjukkan kepada kita tanda-tanda yang akan mendahului akhir sejarah kita. Tanda-tanda dan nubuat Alkitab memang dipenuhi. Akhir sejarah dunia ini dan klik Tuhan Yesus Kristus adalah benar-benar datang.

Alkitab mengatakan tentang kebobrokan moral sejarah umat manusia dari ujung dunia.

2 Timotius 3,1-5 - Pastikan bahawa pada hari-hari terakhir masa sukar akan berlaku. Orang-orang hanya akan mencintai diri mereka sendiri dan wang mereka, adalah boasters, sombong, kasar, tidak taat kepada orang tua, tidak tahu berterima kasih, kudus, tak berperasaan, kepala batu, tukang fitnah, tidak terikat, tak terkawal, musuh yang baik, pengkhianat, ceroboh, sombong, pecinta kesenangan daripada kekasih Allah. Awam, mereka rekaan kesalehan tetapi menolak kekuatannya. Dari gilirannya sedemikian rupa.

Perang, rusuhan, bencana, kelaparan, dan penderitaan di dunia ini selalu. Ya, saya bersetuju dengan banyak, tapi kadang-kadang semua bencana ini sekaligus dalam jumlah besar?

Matius 24,6-8 - Apabila anda mendengar suara perang dan kabar tentang perang, melihat bahawa anda bimbang. Itu harus datang, tapi tetap tidak akan berakhir. Bangsa akan bangkit melawan bangsa, dan kerajaan melawan kerajaan, dan di berbagai tempat kelaparan dan gempa bumi meletus. Semua ini hanyalah awal dari rasa sakit lahir.

Lukas 21,9-11 - Apabila anda mendengar tentang peperangan dan tumults, jangan panik. Harus dilakukan, tapi itu bukan akhir. "Lalu ia berkata kepada mereka:" Bangsa akan bangkit melawan bangsa, dan kerajaan melawan kerajaan. Akan terjadi gempa bumi besar di berbagai tempat akan ada kelaparan dan sampar dan keganasan akan datang dan tanda-tanda yang besar dari Syurga.

Sampai saat ini, Injil boleh disebarkan pada dunia. Pada saat media, Internet adalah menyebarkan Injil petir.

Matius 24,14 - ini Injil Kerajaan akan diberitahu di seluruh dunia untuk saksi kepada semua bangsa. Dan kemudian akhirnya akan datang.

Alkitab mengatakan kepada kita bahawa, pada akhir penurunan iman dan agama. Kenapa hari ini begitu banyak belajar dan keyakinan agama? Mengapa gereja begitu banyak?

2 Timotius 4,3-4 - masa akan datang ketika orang-orang tidak akan mentolerir ajaran sehat, tetapi akan sesuai dengan selera anda seputar guru yang akan menggelitik telinga mereka. Telinga mereka berpaling dari kebenaran dan resort dengan mitos.

1 Timotius 4.1 - Roh jelas mengatakan bahawa dalam masa kebelakangan ini, beberapa orang meninggalkan iman untuk mengikuti ajaran-ajaran yang menyimpang dan roh-roh syaitan.

Setan tahu betul bahawa masa sejarah dunia ini hancur. Ia dikalahkan seperti yang telah kita tulis. Ia dikalahkan oleh kematian Yesus bagi kita. Iman dalam Yesus Kristus kita dapat membebaskan diri dari kekuasaan syaitan. Syaitan tidak dapat sepenuhnya memerintah dunia ini dan melaksanakan rencananya.

Iblis telah menandatangani nya sedia untuk akhir sejarah dunia ini untuk menipu seluruh dunia. Setan tahu waktunya hampir habis dan kerananya memburukkan kepalsuan, kejahatan, untuk menipu semua orang di dunia ini.

Sekarang kembali ke nubuat Maya. Menurut ramalan Maya kuno itu, seperti yang kita menulis, ayunan dunia hanya ke dalam tahap baru, usia Aquarius. Kemanusiaan akan memasuki sebuah tamadun yang sama sekali baru, yang tak tertandingi dengan saat ini. Orang akan hidup secara rohani, akan disekat ke hotel.

Mari kita mengabarkan apa arah lain yang menurut orang banyak yang besar.

Preaches apa New Age? Menurut gerakan tahun 2000, umat manusia memasuki usia Aquarius, dan membawa serta orde baru masyarakat manusia dan agama. Gerakan bercita-cita menjadi ideologi global baru, yang dapat menciptakan pemahaman keseluruhan dunia dan tamadun kita. Mencari perpaduan dari berbagai agama dan aliran falsafah.

Yang disebut Maitreya Kristus, yang menurut Benjamin Creme akan mendedahkan kepada dunia. Ia berkhutbah peralihan ke era baru Aquarius, penuh kedamaian dan ketenangan. Orang tidak akan material berasaskan, semua kelimpahan dan kemakmuran.

Apa yang mencari Gereja Katolik, yang ajaran-ajarannya tidak sesuai dengan Alkitab? Bersatu agama di seluruh dunia mempunyai satu pemimpin Paus. Untuk membina keamanan dan keadilan di seluruh dunia.

Apa dunia global mencari sebuah kejadian di dunia ini? Menyatukan seluruh dunia. Membangun tatanan dunia baru.

Semua titik arah ke penyatuan dan keamanan dunia dan keadilan. Membuktikan makhluk ini mungkin hanya mampu mempesona seluruh dunia.

Alkitab mengatakan kepada kita bahawa pada akhir sejarah dunia ini datang penipuan terbesar dan rayuan oleh Syaitan ketika dia. Cuba untuk meniru klik Tuhan kita Yesus Kristus, untuk mengikutinya dan menyembah-Nya seluruh dunia.

2 Tesalonika 2,3-12 - Mari disesatkan orang dengan cara apapun. Sebelum hari itu datang, harus datang dari Allah mencegah. Harus muncul bahawa orang jahat dan hina, yang akan melawan dan meninggikan diri di atas segala sesuatu yang dikatakan dan apa yang Tuhan disembah. Bahkan duduk di Bait Allah dan disebut Allah! Tidak ingat bagaimana saya katakan ketika saya masih dengan anda? ...

... Kau tahu apa yang menghalang dia belum - mungkin sebenarnya terjadi sampai saat itu. Rahsia ketiadaan rasa hormat tetapi bekerja, hanya menunggu untuk menghilang penghalang. Ketika muncul bahawa orang jahat, Tuhan Yesus untuk menghancurkan dia nafas mulut-Nya menghancurkan nya cerah selepas diterima. Dalam kedatangan orang fasik akan menjadi aktiviti Setan, semua kuasa palsu, tanda-tanda dan keajaiban. Dengan semua vileness akan menyesatkan orang-orang yang sedang menuju ke neraka, kerana ia menolak untuk mengasihi kebenaran yang dapat menyelamatkan. Oleh kerana itu Allah memberikan rahmat delusi percaya kebohongan. Jadi mereka dihukum semua orang yang percaya kebenaran tetapi telah menemui kebahagiaan dalam keburukan.

Lukas 17,23-24 - Jika anda lalu berkata, 'Ada,' atau, 'Ada,' tidak ke mana-mana dan bagi sesiapa saja untuk berkahwin. Seperti ketika petir menyala pemandangan dari satu hujung ke langit, yang lain demikian juga Anak Manusia pada zamannya.

Lukas 21,8 - "Hati-hati untuk tidak tersesat," katanya. "Banyak orang akan datang dengan nama-Ku dan berkata, aku adalah Mesias!" dan, masa sudah tiba! "Jangan pergi setelah mereka.

Matius 24,4-5 - Yesus menjawab mereka: "Hati-hati bahawa tidak ada seorangpun menipu anda Banyak orang akan datang dengan nama-Ku., Berkata: Akulah Mesias 'dan mereka akan menyesatkan banyak orang.

Matius 24,23-28 - Jika anda mempunyai seseorang berkata, "Lihatlah, Mesias ada di sini! "Atau," Itu dia! "Percaya. Rise adalah Mesias palsu dan nabi-nabi palsu, dan akan melakukan keajaiban besar dan mujizat-mujizat, sehingga akan membawa (jika mungkin) bahkan umat pilihan. Lihatlah, Aku sudah mengatakan dahulu. Jika mereka berkata: "Lihatlah, adalah di padang pasir! "Jangan pergi, atau berkata:" Lihatlah, tempat rahsia, 'tidak percaya.

Kita sekarang tahu bahawa kita godaan syaitan besar siap. Akan Mesias palsu, akan ditiru oleh kedatangan Yesus Kristus.

Mendekati Alkitab adalah benar-benar ditulis dalam kenyataannya pada tahun 2012? Saya tidak mengatakan bahawa Alkitab benar-benar terjadi pada saat ini. Yang jelas adalah bahawa seseorang itu harus kehilangan. Jika sesuatu akan terjadi pada masa sekitar tahun 2012, maka akan penipuan dan penipuan, yang menciptakan naga, si ular tua itu, iaitu Iblis dan Satan.

Mari kita lihat apa yang Alkitab katakan tentang kedatangan Yesus Kristus yang sebenarnya. Apa yang akan di sana dan apakah manusia akan tahu dahulu.

Alkitab mengatakan kepada kita bahawa jam atau hari kedatangan Tuhan Yesus Kristus, tak seorang pun akan tahu dahulu.

Mark 13,32-33 - Hari dan jam tidak ada yang tahu - bahkan para malaikat di syurga, mahupun Anak, Bapa. Jadi waspada. Tidak tahu kapan waktunya tiba.

1 Tesalonika 5,1-3 - Masa dan hari-hari anda tidak perlu menulis apa-apa, saudara-saudaraku. Sendiri tahu benar bahawa hari Tuhan datang seperti pencuri pada malam. Ketika orang-orang akan berkata: "Damai Keselamatan" tiba-tiba terkejut azab, seolah-olah rasa sakit itu akan datang hamil, dan tidak akan bocor.!

Matius 24,37-39 Namun, seperti pada zaman Nuh, demikian pulalah kelak kedatangan Anak Manusia. Seperti pada hari-hari sebelum banjir yang mereka makan dan minum, kawin dan memberi dalam pernikahan hingga ke hari Nabi Nuh masuk bahtera, dan melihat apa-apa sampai air bah itu datang dan hanyut semua, sehingga akan kedatangan Anak Manusia.

Kita sekarang tahu bahawa tidak ada seorang pun akan tahu dahulu tarikh kedatangan Tuhan Yesus Kristus. Mari kita lihat bagaimana ia akan kelihatan seperti datang hingga ke hari ini mulia, Alkitab menjelaskan. Alkitab menulis tentang keindahan yang luar biasa dan kemuliaan, dan setiap mata akan melihatnya. Ini akan menjadi sesuatu yang tak terbayangkan dan indah. Tak seorang pun dapat mengabaikan atau tidak salah!

Matius 24,27 - Kedatangan Anak Manusia datang seperti kilat - menerangi langit dari timur ke barat.

Matius 24,30-31 - maka langit akan terlihat tanda Anak Manusia, dan kemudian akan semua bangsa di bumi menangis dan melihat Anak Manusia datang dalam awan-awan di langit dengan kuasa dan kemuliaan besar. Dan dia akan mengutuskan malaikat dengan terompet keras, dan mereka akan mengumpulkan bersama-sama memilih daripada empat mata kardinal, dari satu hujung langit yang lain.

Mark 13,26 - kemudian melihat Anak Manusia datang dalam awan dengan kuasa yang besar dan kemuliaan.

Lukas 17,24 - Seperti lampu kilat sampai pemandangan dari satu hujung ke langit, yang lain demikian juga Anak Manusia pada zamannya.

1 Tesalonika 4,16-18 - anda akan mendengar perintah meriah, suara penghulu malaikat dan daun terup besar Allah, Tuhan sendiri akan turun dari syurga dan pertama kali mati dalam Kristus akan bangkit. Kita hidup bersama dengan mereka terjebak dalam awan untuk bertemu dengan Tuhan, maka kami akan dengan Tuhan selamanya. Mendorong satu sama lain dengan kata-kata.

Wahyu 1,7 - Lihatlah, ia datang dengan awan dan setiap mata akan melihat dia, bahkan mereka yang menikam Dia. Semua bangsa di bumi baginya untuk menangis. Ya, amin.

Ingat, tidak peduli apa, anda memiliki kesempatan untuk bertahan hidup, melalui iman dalam Yesus Kristus. Memperhatikan tradisi manusia, peraturan, takhayul dan mitos pasti tidak akan menemukan keselamatan. Mencari kebenaran dalam buku tertua, yang disebut Alkitab.

Ingat bahawa hari atau jam dunia tidak akan pernah tahu, tidak akan ada. Tapi apakah termasuk dalam nubuat Alkitab dalam apa keadaan dunia dan masyarakat. Alkitab mengatakan apa tanda kedatangan Yesus Kristus akan didahului. Percayalah semua tanda-tanda dan nubuat Alkitab digenapi. akhir ini benar-benar sangat dekat.

Bersiaplah untuk itu!


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Mendekati mahkamah Allah - bersiap-siap!

303_bozi_soud_milenium.jpg Banyak orang akan hidup berbeza jika mereka menyedari bahawa hidup mereka akan suatu hari dinilai pada cubaan itu. mahkamah Allah, adalah sebuah peristiwa penting yang harus menangani semua media di seluruh ...
Ditambah: 04.01.2011
Display: 195244x

Berkaitan artikel dari media - Akhir dari nubuatan Dunia 2012?

Akhir Dunia pada bulan Disember 2012, ketibaan Dajjal, apa tentang Alkitab?

600_konec_sveta_2012.jpg Menghampiri tarikh banyak yang dijangkakan, tarikh yang bergerak akhir-akhir ini semua media. Kita pergi ke soalan mel berbeza mengenai data ini. Tarikh December 21, 2012, yang kalendar Maya berakhir. Adakah akhir ...
Ditambah: 09.12.2012
Display: 230188x

Salah Age Mesias Baru dan Maitrea

280_jezis_vs_lucifer_1.jpg "New Age" dengan kata-kata ini, sejak tahun 1984 semakin ditemui di semua akhbar dan program berita. Kemanusiaan merindukan, kerana ini tidak lagi di bumi dengan kami terkini. Sesuatu harus terjadi. Alkitab ...
Ditambah: 26.11.2010
Display: 203950x

Nubuat - New York 9 / 11 - WTC runtuh - September 11, 2001

288_dvojcata_wtc_utok_september_archiv.jpg Bacalah nubuat menarik. Ellen White melihat dalam visi mereka tentang apa yang terjadi di New York 11 September 2001 Bagi kami, kejadian ini masih menunggu di masa depan? Hati-hati membaca dan ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 272438x

Uji nabi yang benar - Bagaimana kita tahu yang benar dari nabi palsu?

293_jak_se_pozna_prorok.jpg TEST Gambar 1Ulangan 18,21-22 - Anda berkata: "Bagaimana kita tahu bahawa itu tidak bercakap sepatah kata TUHAN?" Nah, jika nabi firman TUHAN atas nama sesuatu yang terjadi, maka Tuhan berbicara kata ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 266801x

Millenium - Kerajaan Seribu Tahun

305_milenium_tisicilete_kralovstvi.jpg Kerajaan Seribu Tahun ditulis banyak kebingungan dan delusi. Beberapa orang percaya bahawa Kerajaan Seribu sudah ada di sini di bumi, tetapi kebanyakan percaya bahawa itu belum datang. Sebagai contoh, New Age ...
Ditambah: 07.01.2011
Display: 211310x

Ms.AmazingHope.net - Akhir, 2012 Dunia Maya dan kalendar mereka?