Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Agama - kemunculan arah yang berbeza

Fakta Alkitab

509_babylon.jpg

Agama - kemunculan arah yang berbeza

Ditambah: 02.11.2011
Display: 267178x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Pernahkah anda terfikir apa dan di mana agama mempunyai asal-usulnya? Yang tertua? Mengapa begitu banyak bentuk-bentuk agama? Dan arah mana yang betul? Mengapa orang percaya kepada Tuhan? Ini adalah soalan-soalan untuk setiap manusia memikirkan guli. Mungkin anda mengatakan bahawa anda tidak peduli, tetapi tiap-tiap orang di planet ini, oleh itu, anda, anda mempunyai beberapa bentuk penglibatan. Terdapat berbeza tradisi - tradisi, cuti, bahawa setiap daripada kita mengamalkan dalam kehidupan mereka. Kebanyakan kita menyambut Krismas, Easter, atau pergi ke mengamalkan yoga ...

Agama perkataan yang sangat bermakna - untuk mengikuti seseorang. Saya ingin anda berfikir tentang permulaan agama yang di sini hari ini. Untuk melakukan yang kita lihat, kita perlu Alkitab. Ia adalah sebuah buku bahawa Musa mula menulis sekitar tahun 1500 SM dan membuktikan kebenaran kata-katanya oleh banyak penemuan arkeologi. Hakikat bahawa kata-katanya telah dipelihara berubah membuktikan skrol yang ditemui di Qumran gua. Juga, banyak laman web yang mengesahkan kebenaran kisah-kisah yang dicatatkan dalam Alkitab. Cari untuk diri sendiri, membukanya dan mengesahkan kebenarannya.

Permulaan Agama - mengikut - Allah

Man = Adam dan Hawa telah dicipta oleh Tuhan Pencipta. Kejadian 1,27

Mereka mempunyai dua orang anak - Kain dan Habel. Kejadian 4,1-16. Abel mendengar kepada Allah (orang-orang yang beriman), Kain mendengar kepada Tuhan, beliau melakukan apa yang dia mahu. Dia telah membunuh saudaranya, yang kematian pertama di dunia (orang-orang yang bukan agama).

Sebaliknya Abel dibunuh dengan Adam dan Hawa mempunyai seorang anak lelaki yang dinamakan ditetapkan, yang sekali lagi taat kepada Allah.

Seto House dilahirkan Nuh, yang mempunyai tiga anak lelaki, Sem, Ham dan Yafet Kejadian 5,32.

Nama di sini adalah orang-orang yang beriman yang benar dalam nama Tuhan Cham ertinya orang-orang kafir di dalam Allah yang benar, mempunyai tuhan-tuhan mereka. Yafet nama bermakna mengembara (orang-orang yang beriman dan orang-orang kafir).

Dari keturunan Sem Allah memilih orang-orang yang akan menanggung suci benar di Tuhan yang benar. Mereka Israel - Yahudi

Yahudi - mempunyai asal-usul mereka di Abraham, 1400 tahun sebelum Kristus. Tuhan yang dipanggil Ibrahim, yang dikenali sebagai Bapa iman. Tuhan mendengar dan membawa mesej yang betul mengenai Tuhan yang benar - Pencipta. Kejadian 11,10. 27 (kelahiran Nabi Ibrahim), Kejadian 12,1-9. 15 - (A kontrak di antara Tuhan dan Nabi Ibrahim). Ayat 21 - (kelahiran Ishak). Ishak Yakub, dan Yaakub mempunyai 12 anak-anak generasi Israel (Yahudi).

Apabila Allah membawa orang-orang yang dipilih dari perhambaan Mesir, berikan kepada Musa di Gunung Sinai, papan tidak berubah undang-undang Tuhan. Mata yang Akta ini masih sebahagian daripada yang paling sekular, undang-undang negeri.

Undang-undang ini ialah: 1 Jangan tiada tuhan-tuhan lain selain saya kedua Jangan menjana berhala dalam bentuk ketiga apa-apa Jangan gunakan nama Tuhan dalam keempat sia-sia Ingat hari Sabat untuk menyimpan suci kelima Honor engkau ibu bapa dan engkau keenam Jangan membunuh ketujuh tidak melakukan zina 8 Jangan mencuri 9 Jangan terletak Dengki 10

Kristian - berasal 2010 tahun yang lalu. Pengajaran mereka adalah berdasarkan kepada Yesus Kristus, yang merupakan seorang Yahudi, dan yang mendakwa, dan perbuatan-perbuatan yang besar membuktikan bahawa Anak Allah Yang Maha Tinggi. Ia adalah tokoh penting dalam sejarah yang berubah dalam era. Merujuk orang kepada Bapa sebenar yang di langit (di angkasa). Agama Kristian adalah kesinambungan daripada agama Yahudi, yang membawa kepada pengetahuan Allah yang sebenar-benarnya melalui AnakNya Yesus Kristus. Hidupnya, dan keseluruhan kerja-kerja penebusan yang dinyatakan di dalam Injil dalam Alkitab. Mengapa begitu banyak arahan di dalam agama Kristian?

Dari Ham lagi anak Nabi Nuh, berdasarkan arahan selanjutnya agama.

Satu lagi kumpulan umat Islam - Islam - Muslim. Ia adalah agama-agama timur. Mereka mempunyai asal-usul mereka juga dalam Abraham. Anaknya Ismail as, tetapi dia adalah anak nama Hagar pembantu rumah Mesir. Kejadian 16,1-12. Oleh itu datangnya suku Ham. Nubuat Kitab Injil mengenai beliau berkata, "seorang lelaki akan waja. TanganNya akan terhadap semua orang dan tangan terhadapnya dan akan berdiri menentang semua saudara-saudaranya."

Rusuhan Tetap umat Islam dan Yahudi - keturunan Abraham separuh bersaudara, memenuhi nubuatan ini. Mereka percaya kepada satu Tuhan Allah. Nabi Muhammad hidup sehingga abad ke-6 selepas Kristus. Allah tidak memberi apa-apa kebebasan - kerja-kerja dalam kehidupan manusia semua kekayaan dan kemiskinan, kegembiraan, kesedihan dan dosa manusia. Mereka percaya bahawa tuhan-tuhan mati - orang. Islam membenarkan Jumaat sebagai hari raya.

Buddhis - Ia adalah agama-agama Timur. Pengasasnya ialah Buddha, yang dilahirkan di 560 SM di India berhampiran Nepal. Asal Gautama namanya. Buddha nama tuhan. Dunia kita hanya hijab untuknya - MUNGKIN. Dia mengisytiharkan:-hidup menderita dan penderitaan kehidupan. Ajaran Buddha mempunyai 8 darjah, dan bertentangan dengan undang-undang Yahudi, yang membawa kepada Tuhan, ini membawa kepada dirinya sendiri. Etika: 1 suci / benar, 2 / minda yang betul, 3 / bercakap kanan, 4 / kehidupan sebenar dan gaya hidup (tidak membunuh, mencuri, engkau akan hidup bukan yg bernafsu besar, tidak akan diambil dan minum minuman yang memabukkan). Buddha bertanya: 5 mata pencarian / jujur, 6 / usaha kanan 7 / minda yang betul, 8 / kanan sibuk dengan dirinya sendiri.

Hindu - Agama-agama Timur - juga datang dari keluarga Ham. Ia adalah agama rasmi negara India. Ia telah tiada pengasas - yoga - iseng - berleluasa di negara kita. Di sini adalah tempat untuk semua orang - ia adalah yang bercampur-aduk agama. India mengatakan bahawa di India, semua agama-agama dunia. Bandingkan dengan saya: 1 theists - percaya kepada Allah peribadi di luar dunia, tetapi tidak dalam Allah mendedahkan di dalam Kristus deism 2 - percaya kepada sebab-sebab yang rasional dalam satu Tuhan yang menciptakan dunia dan menonton sebagai pencipta, dia datang kepada mereka dan mereka yang dikendalikan oleh diri mereka sendiri 3 tauhid - percaya pada satu Tuhan 4 orang musyrik - percaya kepada banyak tuhan 5 ateis - menolak kepercayaan kepada Tuhan 6 Kristian - ada bilik untuk Yesus Kristus dan agama Kristian, tetapi Isa hak untuk menolak kebenaran penuh. Isa adalah salah satu antara lain. Dalam lukisan pub India yang tergantung sebelah sisi tuhan Krishna, Buddha, Isa dan Gandhi ....

Hindu Tuhan - Gray - dewa senyap. Mereka mempunyai tuhan-tuhan 330 juta (haiwan, pokok-pokok, gunung ... agama ini pergi kembali ke 1250 BC Of sains - tulisan-tulisan rahsia - puisi Ahad dunia - hari matahari, berdoa ke arah matahari.

Atheism - agama yang moden dan terakhir. Agama Kewarasan. Dalam Kamus buku-ateis ditulis ini: "Tuhan tidak menciptakan manusia tetapi manusia Tuhan, imej dan sifat-Nya" Materialisme adalah kemuncak ateisme Perancis abad ke-18.

Ateisme Marxsis - borang terbesar ateisme - "marxizmus adalah materialisme, garang bermusuhan dengan agama ... yang misinya adalah untuk melucutkan seseorang khayalan dan prasangka agama ... dan membebaskan dia dari semua alam ghaib di dalam manusia ... meningkatkan keyakinan kekuatan kita sendiri ... dan manusia adalah yang tertinggi itu bagi manusia. (P. 275) organisasi telah ditubuhkan pada tahun 1925 di Kesatuan Soviet dan Persatuan dipanggil agama jahat ... yang berjuang dengan cara semua, di dalam tumbuhan, kilang-kilang, ladang kolektif dan sekolah-sekolah. "

Anda lihat, terdapat kumpulan-kumpulan yang berbeza di dalam masyarakat - agama, yang dalam beberapa cara memberi kesan kepada kita. Untuk yang agama kita tergolong, kita mesti menjawab setiap manusia sendiri. Apa, atau yang kepadanya, seorang lelaki meletakkan masa depannya dalam keputusan percuma kami. Kebebasan membuat keputusan adalah hadiah yang paling besar yang kami telah menerima dari Tuhan.

Mez hanya salah satu cara untuk membetulkan, dan seseorang yang bersinar. Saya tahu bahawa cahaya Isa Al-Masih yang datang dari langit dan menjemput kita rumah. Kami tersesat dan tidak boleh dibuat asal. Isa berkata:

Yohanes 8:12 - Isa kepada mereka lagi, maka bercakap: "Saya cahaya hari Sesiapa yang berikut saya tidak lagi akan berjalan dalam kegelapan, tetapi ia akan mempunyai terang hidup."

Dan Raja Daud berkata:

Mazmur 119,105 - Lilin langkah-langkah yang saya kata-kata cahaya-Mu cara saya.

Oleh itu, saya ingin menjemput anda pulang di mana kita sedang menunggu. Isa Al-Masih menyediakan rumah yang mengambil kami di mana dia. Apabila bumi akan dibersihkan dan mencipta semua baru, akan rumah kami sekali lagi, syurga yang indah, sebagai Tuhan yang dimaksudkan pada permulaan penciptaan.

Mereka adalah dua kumpulan di dunia orang:

Rolling Stones - bersiar-siar dunia ini tiada matlamat - hanya kematian.

Jemaah - bersiar-siar dunia ini, tetapi mereka mempunyai satu matlamat - kehidupan kekal - kerajaan Tuhan.

M.G.

Yesaya 44,6 - Beginilah firman Tuhan, Raja dan Penebus Israel, Tuhan semesta alam: Saya pertama dan saya yang terakhir, selain saya terdapat Allah.

Yesaya 55,6 - Dapatkan TUHAN manakala untuk mencari, memanggil, sehingga ia terletak berhampiran.

Yesaya 56, 6-7 - Warga asing yang mempunyai hubungan dengan TUHAN untuk berkhidmat kepadanya, mengasihi nama Tuhan dan hamba-hamba kepadanya, semua yang melindungi hari Sabtu sebelum penodaan dan menyimpan perjanjian-Ku dengan anda semua membawa kepada gunung kesucian dan oblažím di rumah saya doa.

Jan 14, 6-7 - "Saya jalan, kebenaran dan kehidupan," Isa menjawab. "Seorang pun dapat datang kepada Bapa kecuali melalui Aku. Jika anda mengenali saya, anda akan tahu Bapa-Ku juga. Mulai sekarang anda tahu dia dan telah melihat dia!"

John 3:16 - Allah sangat mengasihi orang di dunia ini sehingga Dia memberikan Anak-Nya hanya dilahirkan, bahawa sesiapa yang percaya kepada-Nya tidak akan binasa tetapi beroleh hidup sejati dan kekal


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Video - Cari Kebenaran - Home Masa Depan Kita

406_nove_nebe.jpg Apa yang Alkitab katakan tentang syurga dan bumi baru, yang telah menjanjikan orang yang beriman? Bagaimana masa depan kita kelihatan seperti rumah? ...
Ditambah: 04.04.2011
Display: 146057x

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg Lukas 23, 42-43 - Lalu Yesus berkata: "Ingat saya ketika anda masuk ke dalam kerajaan anda." Isa menjawab: "Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, hari ini anda akan dengan saya di syurga."Sebagai bukti ...
Ditambah: 02.11.2010
Display: 163365x

Kedatangan Kedua Kristus Yesus

323_druhy_prichod_jezise_krista.jpg Kristus akan datang secara peribadi dan tampak di langit. Datang sebagai Tuhan atas segala tuan dan Raja segala raja. Alkitab datang sebagai kiri dan semua orang akan melihat Dia.Semua orang jelas ...
Ditambah: 25.01.2011
Display: 229888x

Nama Dewa - mengapa Tuhan, Engkau blasphemest dan masih bersumpah?

318_bozi_jmeno_na_darmo.jpg Keluaran 20, 7 - jangan menggunakan nama TUHAN, Allahmu dengan sia-sia, bagi mereka yang akan mengambil namanya sia-sia, Tuhan tidak akan meninggalkan tanpa penalti.Kebanyakan orang beragama yang akrab dengan perintah itu, ...
Ditambah: 23.01.2011
Display: 154262x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 228140x

Ms.AmazingHope.net - Agama - kemunculan arah yang berbeza