Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Adventist Seventh-hari, terakhir reformis Jemaat menanggung amaran yang penting kepada dunia

Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

454_adventiste.jpg

Adventist Seventh-hari, terakhir reformis Jemaat menanggung amaran yang penting kepada dunia

Ditambah: 29.07.2011
Display: 267871x
Topik: Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus
PrintTisk

Gereja Adventist, kata penipuan dan separuh benar, terutama di portal web Kristian. Mungkin kerana kita merujuk kepada mata asas doktrin bahawa Isa Al-Masih mengajar para rasul dan yang pertama dan juga kerana kita hanya ahli-ahli gereja-gereja Protestan, yang tidak menyertai gerakan ekumenikal. Ekumenikal menafikan segala-galanya, apakah reformis menganggap kehidupan mereka dan apa yang begitu sukar kembali kepada ajaran alkitabiah. Pengajaran kami adalah berdasarkan kajian Alkitab dan kehidupan Yesus Kristus dan para rasul yang pertama. Alkitab seperti yang kita faham perkataan Allah - iaitu kuasa tertinggi dalam. Oleh itu, kita membaca Alkitab dan marilah kita hidup cara Yesus Kristus hidup! Yang ingin menjadi yang kedua yang akan datang keselamatan, mesti terbalik, dan dilahirkan lagi jantung hidupnya menyerupai Yesus Kristus.

Yesus Kristus dan para Rasul telah menubuhkan gereja pertama kerasulan, yang mula tersebar ke seluruh dunia. Gereja zaman pertengahan, tetapi ajaran Isa menggabungkan adat-adat pagan mereka biasa pada masa itu, dari yang timbul seperti penyembahan imej dan patung sembahyang kepada orang-orang kudus, pemujaan Mariam, perubahan dari hari Sabtu hingga Ahad sebagai hari tuhan dihormati. matahari. Kemudian beliau menyertai teori falsafah yang dipelopori oleh Plato mengenai kekekalan jiwa, akhirat, purgatori.

Sehingga itu, pembelajaran Yahudi dan ajaran Hazrat Isa tidak mengakui apa-apa seperti itu. Ini terbukti dari kedua-dua Alkitab dan buku-buku Josephus - ahli sejarah masa.

Penurunan gereja menyebabkan banyak orang-orang yang jujur ​​untuk cuba untuk reformasi gereja dan kembali kepada ajaran asal. Jemaat, bagaimanapun, enggan pembaharuan asas. Daripada usaha-usaha reformasi Wycliffe, Jan hus, Luther dan lain-lain yang bagi kebenaran Alkitab yang dianiaya dan dibunuh secara beransur-ansur dibentuk Gereja Protestan dan arus. Tetapi Reformasi masih tidak dibawa hingga ke akhir kembali kepada ajaran Yesus Kristus dan para rasul.

Gereja Advent Seventh hari - organisasinya

Gereja Adventist Seventh hari telah ditubuhkan dan mula beroperasi dalam 60 tahun abad ke-19 di Amerika Utara. Ia adalah berdasarkan kajian intensif Alkitab, terutama nubuatan tentang kedatangan kedua Isa Al-Masih dan kembali kepada nilai-nilai dan prinsip-prinsip Alkitabiah. Sebelum permulaan abad 20 telah merebak daripada Amerika Syarikat untuk buah negara di seluruh dunia itu, jika orang yang beriman berdasarkan jemaah, sekolah institusi kesihatan Pada tahun 2009, ahli-ahli di seluruh dunia yang dibaptiskan kor 15921408 dan 65.961 di seluruh dunia.

Pada tahun 1863, beliau memberi nama Gereja Adventist Seventh-hari, untuk memberi penekanan pada jangkaan literal kedatangan Yesus ke dunia dan berkat Sabat dalam Alkitab. Berdasarkan nubuatan-nubuatan Alkitab gereja menyedari bahawa Tuhan telah diamanahkan tugas kepada kebenaran diabaikan sehingga Alkitab bertemu dunia. Ia menjadi asas misi global kami.

Gereja Adventist Seventh-hari adalah satu bentuk wakil khas kerajaan gereja. Pihak Berkuasa untuk membuat keputusan oleh itu semua ahli yang memilih wakil mereka kepada jawatankuasa yang mewakili. Wakil-wakil dan wakil-wakil persatuan dan wakil-wakil kesatuan telah dipilih oleh gereja-gereja individu. Ia adalah amat penting kerana anda melihat bahawa ahli-ahli individu boleh membuat keputusan mengenai peristiwa, perubahan, dan kepimpinan gereja.

Gereja ini mempunyai empat peringkat organisasi pentadbiran mereka: Chorus - masyarakat yang dianjurkan daripada orang-orang yang beriman. Persatuan - koir masyarakat yang dianjurkan di negara atau wilayah tertentu. Union - menggabungkan beberapa persatuan. Ketua Persidangan - unit tertinggi organisasi yang menyatukan semua kesatuan di dunia. Gaji pensyarah-pensyarah, serta kor lalu lintas, ahli-ahli gereja membayar persepuluhan dan hadiah mereka.

Kemunculan Gereja Adventist Seventh hari - Menunggu Kedatangan Kedua Yesus Kristus

Pada akhir abad ke-18, rohani intensif dibincangkan nubuatan Alkitab tentang kedatangan kedua Isa Al-Masih. Sekitar 1830, bangkit pendakwah Amerika, William Miller kepada 50.000 orang, yang menjangkakan bahawa pada tahun 1844 dunia akan datang kepada Yesus Kristus. Ramalan ini, walaupun tidak menjadi kenyataan kerana salah pochopenému nubuatan Alkitab, bagaimanapun, telah membawa ramai orang untuk mengkaji dengan teliti.

Daniel 8,14 - "Ia akan menjadi 2300 petang dan pagi," katanya. "Kemudian tempat kudus itu hendaklah dipulihkan."

Tempat-tempat suci pemikiran Millerite ertinya negara kita. Adventist awal mula-mula belajar daripada kajian nubuatan Alkitab yang tidak berkaitan dengan kedua Yesus datang ke bumi, tetapi secara literal ke dalam kaabah di syurga, di mana Kristus intercedes untuk kita. Seluruh Israel, upacara Perjanjian Lama prefigured tempat kudus itu adalah imej tanah suci benar di syurga. Alkitab dengan jelas mengatakan bahawa Yesus mengadakan perkhidmatan imam dalam sesuatu tempat perlindungan syurga, dan mula mahkamah Allah yang terakhir. Kita hidup kini berada di akhir zaman dan kedatangan Penebus kami akan datang.

Ibrani 9,23-26 - Kristus tidak pernah datang ke tempat-tempat suci yang dibuat dengan tangan (yang semata-mata benar), tetapi masuk ke syurga itu sendiri, bagi kita untuk berdiri di hadapan wajah Tuhan. Juga, tidak ada tidak datang berkorban lagi dan lagi, seperti setiap tahun, imam besar memasuki Suci Suci dengan darah (yang kemudiannya akan mengalami penciptaan dunia banyak kali), tetapi kini menunjukkan pada akhir umur kepada mangsa-mangsa sekali dan untuk semua dosa dihapuskan.

Sah kekal perintah Allah dan telah menetapkan hari rehat yang sebenar - Sabat

Satu kumpulan Millerite dalam peperiksaan Alkitab tahu bahawa Bible Sepuluh perintah-perintah sebagai hari rehat pada hari Sabtu dan mendapati nota dan lain-lain diabaikan prinsip Alkitabiah. Rasul dalam Alkitab mengesahkan tempoh tetap Hukum Sepuluh.

Wahyu 12,17 - Kemudian naga marah pada isterinya dan pergi untuk membuat perang dengan yang lain benih, yang memelihara perintah-perintah Tuhan dan kesaksian Yesus.

Rom 3,31 - kita kemudian membuat membatalkan undang-undang dengan iman? Tidak! Sebaliknya, mengesahkan undang-undang.

Ibrani 4,9-11 - Ini adalah lain Tuhan sabat untuk manusia hanya akan datang. Bagi sesiapa yang memasuki lain Allah daripada karya-karya beliau sebagai Tuhan berehat dari beliau.

Wahyu 11,19 - Pada kuil Tuhan dibuka di syurga, dan kuil dilihat bahtera kontrak.

Peranan semangat nubuatan Ellen White dalam Jemaat

Tuhan telah memberikan pada masa yang semangat nubuatan Ellen White, yang visi mengesahkan ketepatan pengetahuan yang baru diadakan Alkitab dan sumber kepimpinan untuk Adventist Seventh-hari yang baru ditubuhkan. Hadiah adalah tertakluk kepada pemeriksaan ketat dan perbandingan dengan Alkitab. Baca ujian nabi tunas.

Dalam membangunkan ciri-ciri utama mata pengajaran pada hari Sabtu tetapi datang daripada kajian Bible Adventist dan bukannya dari visi Ellen White. Alkitab adalah kayu pengukur yang hanya tertinggi untuk menilai hadiah yang lain.

Niat jelas untuk menggalakkan visi kecewa Millerite dan memberi jaminan ketepatan kajian Alkitab. Kita harus ingat, untuk peranan Ellen White dalam membentuk masa depan Gereja Advent Seventh hari bahawa visi beliau hampir selalu disahkan jawatan doktrin mereka bahawa orang lain telah datang di bawah kajian intensif Alkitab. Mengenai peranan dalam membentuk doktrin ini boleh dilihat sebagai mengesahkan peranan, dan bukannya memulakan.

Ellen G. White telah menerbitkan berpuluh-puluh buku, Rangka pengalaman Kristian dan pandangan Ellen White pada tahun 1851. Pada tahun 1888 menerbitkan bukunya yang paling terkenal, Kontroversi Great antara Kristus dan Syaitan, dan pada tahun 1898 yang disiarkan Keinginan Zaman, biografi mengenai kehidupan dan ajaran Yesus Kristus.

Dalam nubuatan Puan White telah meramalkan pelbagai peristiwa di masa hadapan. Sebagai contoh, meramalkan sebuah gempa bumi di San Francisco 1906-2 hari sebelum ia berlaku, ledakan besar dalam kerohanian, yang pada masa itu hanyalah satu permulaan. Meramalkan dua perang dunia dan kenaikan baru Gereja Roman Katolik. Banyak ramalan lain sudah diisi, dan ada juga isi untuk kita adalah bukti bahawa nubuatan dari Tuhan. Jika nubuatan dari Tuhan kerana ia benar-benar perlu memenuhi semua.

Ulangan 18,21-22 - Bolehkah anda berkata: "Bagaimana kita tahu bahawa Tuhan tidak bercakap perkataan?" Well, jika nabi kata Tuhan bagi pihak sesuatu yang berlaku, maka Tuhan berkata perkataan ini. Bahawa nabi bercakap presumptuously. Takut.

Tulisan beliau Alkitab panduan, seorang kaunselor dalam memahami Alkitab, kaunselor bagi permohonan prinsip alkitabiah.

Dan menurut Alkitab untuk menjadi kali terakhir semangat nubuatan?

1 Tesalonika 5,19-21 - Jangan memadamkan Roh. Tidak hina itu nubuatan-nubuatan. Memeriksa segala-galanya, untuk memegang baik dan jahat dalam bentuk setiap, berhati-hati.

Wahyu 12,17 - Kemudian naga marah pada isterinya dan pergi untuk membuat perang dengan seluruh keturunannya, yang memelihara perintah Allah dan kesaksian Yesus

Wahyu 19,9-10 - (menerangkan apa yang kesaksian Yesus) - maka saya jatuh di bawah kakinya untuk menyembahnya, tetapi dia memberitahu saya: "Berhati-hati, tidak melakukannya, saya hanya hamba Allah,! sama seperti anda dan saudara-saudara kamu yang mempunyai kesaksian Yesus. Sembahlah Allah! "Tetapi kesaksian Yesus adalah semangat nubuatan.

Amos 3,7 - Ya! Tuhan bukan tidak melakukan apa-apa, tetapi berkongsi rahsia itu kepada hamba-hambanya, para nabi.

20,20 Tawarikh - Percayalah kepada TUHAN, Allahmu, dan berdiri ujian. Percaya nabi, dan berjaya! "

Joel 3,1 - Bagi semua orang akan mencurahkan Roh-Nya dan anak-anak lelaki dan perempuan akan bernubuat, orang-orang tua anda akan mívat impian dan anak-anak muda anda lihat visi.

Kisah 2,14-21 - Pada hari-hari terakhir, Tuhan berkata, mencurahkan Roh saya atas semua orang.

Anak-anak anda dan anak-anak perempuan anda hendaklah bernubuat, anak-anak muda anda akan melihat visi, orang-orang tua anda hendaklah mimpi mimpi. Sudah tentu, dan pekhidmat handmaids pada zaman mencurahkan Roh-Nya dan mereka akan bernubuat. Saya akan tunjukkan keajaiban di langit dan tanda-tanda di atas bumi, darah dan api dan awan asap. Matahari akan bertukar menjadi gelap dan bulan ke dalam darah, sebelum kedatangan Tuhan pada hari yang besar dan yang nyata. Setiap orang yang menyeru nama itu, bagaimanapun, akan disimpan.

Konteks sejarah yang banyak dan butiran reformasi Gereja Roman Katolik di seluruh dunia dan selesai Adventist pertama Reformasi dijumpai dalam Kontroversi buku Besar.


Berkaitan artikel dari media - Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 2

261_znameni_doby_prichod_krista_part_2.jpg Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan akhir dunia - Bahagian 2Abad ke-20 dalam sejarah dunia benar-benar unik. Ketika ia mulai, salah satu belum ada di dalam pesawat, tidak ada yang ada dengan ...
Ditambah: 11.11.2010
Display: 253150x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 228140x

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 327402x

penipuan terkini Setan, simulasi kedatangan Yesus Kristus

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg Semua nubuatan Alkitab sedang digenapi dan menyarankan bahawa dunia kita di akhir sejarah mereka. peristiwa dunia saat ini menunjukkan bahawa kita berada di hari-hari terakhir dunia ini dan tugas kita adalah ...
Ditambah: 06.05.2011
Display: 375701x

Teruskan di Reformasi nenek moyang kami yang bersemangat

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg Foto sumber: WikipediaGenerasi seluruh negara Czech pusat iman diperbaharui di seluruh Eropah. Setiap daripada kita tahu nama-nama seperti hus Jan dan Jan Zizka. Tetapi anda tahu betapa hebatnya kuasa Allah disertai ...
Ditambah: 13.12.2011
Display: 203249x

Ms.AmazingHope.net - Adventist Seventh-hari, terakhir reformis Jemaat menanggung amaran yang penting kepada dunia