Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

9 Kerja dan Christian Life - Jalan kepada Kristus

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

352_cesta_ke_kristu.jpg

9 Kerja dan Christian Life - Jalan kepada Kristus

Ditambah: 11.02.2011
Display: 160270x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Allah adalah sumber kehidupan, alam semesta, cahaya dan kegembiraan. Sebagai sinar cahaya berdasarkan matahari, seperti aliran air menyembur dari sumber hidup, sehingga mencurahkan berkat bagi semua makhluk-Nya. Dan di mana kehidupan Allah diam di dalam hati orang, ada akan keluar dalam kasih dan berkat bagi yang lain.

Joy Penyelamat kita kacau dan penebusan umat manusia jatuh. Untuk tujuan ini, hidupnya, mengalami penderitaan di kayu salib, mengabaikan kemarahan. Malaikat juga mempunyai tugas untuk merawat kebahagiaan orang lain. Hal ini membuat mereka kesenangan.

Tanpa dosa malaikat diadakan hanya apa yang orang sombong dan egois menganggap sebagai perkhidmatan memalukan, melayani mereka yang telah jatuh ke dalam dosa, orang bejat alam. Semangat cinta tanpa pamrih Kristus menembusi langit dan esensi dari segala sesuatu. Berkat. Seperti roh harus pengikut Kristus, sehingga mereka harus menunjukkan.

Tinggal kasih Kristus dalam hati, ia tidak dapat tetap tersembunyi, seperti bau manis tidak boleh menyembunyikan. pengaruh kudus Its akan dirasakan semua orang dengan siapa kita berinteraksi. Roh Kristus di dalam hati adalah mata air di padang gurun, yang mengalir ke makanan semua, dan apa yang di setiap tenat membangkitkan keinginan untuk minum air kehidupan.

Cinta bagi Yesus tercermin dalam keinginan untuk bekerja sebagai dia bekerja untuk kesejahteraan dan keselamatan umat manusia. Apakah cinta dan kasih sayang untuk lembut semua ciptaan, yang mengurus Bapa surgawi kita.

kehidupan Penyelamat di bumi akan kehidupan yang mudah dan selesa. Kristus bekerja terus, tanpa henti dan benar-benar hilang untuk keselamatan umat manusia. Dari ayunan sampai Golgota berjalan jalan penafian diri, cubalah untuk mengelakkan tugas berat laluan berat, melelahkan kerja dan kebimbangan. Dia berkata: "Anak manusia datang bukan untuk dilayani, melainkan untuk melayani dan memberikan nyawa-Nya menjadi tebusan bagi banyak orang" (Matius 20:28). Itulah tujuan utama hidupnya. Semuanya lain sekunder dan hanya melayani tujuan utama. Nya makanan dan minuman untuk melakukan kehendak Allah dan menyelesaikan pekerjaan mereka. Egoisme dan cinta-diri tidak bekerja di tempatnya.

Demikian pula, mereka yang ingin mengalami kasih kurnia Kristus, selalu siap untuk setiap korban kepada yang lain, untuk siapa Kristus telah mati, untuk menyertai dalam kurnia surgawi. Mereka melakukan segala sesuatu yang mereka boleh untuk membuat dunia menjadi tempat yang lebih baik. Semangat ini merupakan jiwa dari buah benar-benar terbalik. Ketika seseorang datang kepada Kristus, lahir dalam hatinya keinginan untuk memberitahu orang lain bagaimana mencari seorang teman langka dalam Yesus, kebenaran keselamatan dan menguduskan tidak dapat tetap di dalam hati mereka tertutup.

Jika kita berpakaian kebenaran Kristus, dan dipenuhi dengan sukacita yang berdiam di dalam kita Roh-Nya, kita tidak boleh tinggal diam. Ketika kita merasakan dan tahu bahawa Tuhan yang baik, kita memiliki sesuatu untuk dibicarakan. Seperti Philip ketika ia menemukan Penyelamat, kita akan mengundang lain, untuk datang kepadanya. Kami akan cuba untuk menunjukkan kepada mereka daya tarikan Kristus dan realiti yang tak terlihat dari dunia masa depan. Tidak ada yang kita tidak mahu keinginan daripada berjalan jalan bahawa Yesus berjalan. Terbangun dalam diri kita keinginan yang benar untuk orang-orang di sekitar kita, melihat Anak Domba Allah, "yang menghapus dosa dunia" (Yohanes 1:29).

Cuba untuk menjadi berkat kepada orang lain akan dihargai dengan suatu berkat bagi kami. Allah telah sengaja mengatakan peranan dalam rancangan penyelamatan. Diberi hak istimewa orang untuk menjadi peserta sifat ilahi. Keinginan dan permintaan, jadi kami adalah berkat bagi tetangga anda. Ini adalah kehormatan tertinggi, sukacita yang terbesar yang boleh memberkati orang. Mereka yang terlibat dalam pekerjaan cinta, datang paling dekat dengan Pencipta mereka.

Tuhan dapat mempercayakan mesej Injil dan seluruh karya perkhidmatan kasih malaikat surgawi. Bisa menggunakan cara lain untuk mencapai maksud mereka. Dalam cinta yang tak terbatas, bagaimanapun, memutuskan untuk membuat kita rakan kerja anda, rakan sekerja dari Kristus dan para malaikat, kita dapat berkongsi berkat, sukacita, peningkatan spiritual, yang menyediakan perkhidmatan tanpa pamrih.

Jika anda membiarkan pekerjaan yang Kristus telah ditujukan untuk murid-murid-Nya, dan jika anda membuatnya kedua, anda merasa perlu untuk pengalaman lebih dalam dan pengetahuan yang lebih besar dari Allah dan hal-hal yang anda berminat setelah dan haus akan keadilan. Mahukah anda meminta Allah untuk menguatkan iman anda dan anda akan minum seteguk besar dari perigi keselamatan. Perjuangan dan percubaan akan memandu anda ke Alkitab dan doa. Tumbuh dalam rahmat dan pengetahuan tentang Kristus dan pengalaman berkumpul.

Semangat cinta tanpa pamrih untuk orang lain memberikan kedalaman watak, kekuatan dan kasih karunia Kristian dan membawa kedamaian dan kebahagiaan. Jantung merindukan sesuatu yang lebih. Hal ini ada ruang bagi kemalasan atau keegoisan. Mereka yang menggunakan kurnia rahmat Kristian akan tumbuh dan memperhebat pekerjaan Allah. Mereka akan mempunyai kesedaran spiritual yang jelas, kuat, iman tumbuh dan doa akan mengambil kuasa lebih. Roh Allah, yang bekerja pada fikiran mereka, mereka gementar berkaitan ilahi tentang melodi suci. Mereka yang begitu berdedikasi bekerja tanpa pamrih untuk kesejahteraan orang lain, melakukan yang terbaik untuk keselamatan mereka sendiri.

Satu-satunya cara untuk bertumbuh dalam kasih karunia pekerjaan tindakan tanpa pamrih Kristus bahawa Kristus menyelamatkan kita, itu bererti bekerja sesuai dengan kemampuan mereka untuk membantu dan menjadi berkat bagi mereka yang memerlukan bantuan, yang boleh memberikan mereka.

Kekuatan latihan ditanam, keadaan perniagaan kehidupan. Orang-orang percaya yang berusaha untuk mempertahankan kehidupan Kristian mereka dengan mengadopsi suatu berkat, yang membawa mereka maaf, tanpa apa yang mereka lakukan kepada Kristus, hanya cuba untuk hidup sebagai orang-orang yang makan tanpa bekerja. Dan di dunia rohani, serta kegagalan besar mengarah pada degenerasi dan membusuk. Orang yang tidak mahu memindahkan kaki akan akan kehilangan kuasa yang mereka gunakan. Demikian pula, orang Kristian yang tidak akan menggunakan kemahiran yang Allah telah meminjamkan bukan sahaja tidak bertumbuh dalam Kristus, tetapi kehilangan kuasa sudah memiliki.

Gereja Kristus adalah instrumen dilantik Allah bagi keselamatan orang. Misinya adalah untuk membawa Injil kepada dunia. Dan keperluan ini berlaku untuk semua orang Kristian. Masing-masing, sesuai dengan bakat dan kemampuan untuk melakukan perintah Penyelamat. Kasih Kristus dinyatakan kepada kita, membuat kita debitur mereka yang belum mengenal Kristus. Tuhan memberi kita cahaya, kita hanya menyimpannya untuk dirinya sendiri, tetapi untuk menyebarkan kepada mereka yang masih hidup dalam kegelapan.

Jika pengikut Kristus menyedari kewajipan ini, maka, di negara-negara kafir, di mana saat ini hanya satu penginjil, memberitakan Injil ribuan orang. Dan semua pekerjaan ini yang tidak boleh secara peribadi melaksanakan, menyokong mereka dengan dana, pengertian dan doa-doa anda. Ini akan menjadi pekerjaan yang jauh lebih nyata bagi keselamatan orang di negara-negara Kristian.

Untuk bekerja untuk Kristus. tidak masuk ke tanah kafir, tidak meninggalkan lingkaran sempit keluarga, jika kita di sini dengan kewajipan mereka. Kami bekerja bagi Kristus bahkan dalam keluarga, gereja, di antara mereka mereka bertemu secara peribadi atau dalam pekerjaan.

Sebahagian besar dari kehidupan-Nya di dunia menghabiskan Penyelamat kita di kedai tukang kayu di Nazareth, di mana dia bekerja dengan sabar. Tuhan hidup dikelilingi para malaikat, jika ibadah yang tidak diakui dan tidak bertemu dengan pekerja dan petani. Penyelamat setia memenuhi misinya, saat berolahraga kerajinan yang sederhana mereka, sama seperti mereka melayan orang sakit atau berjalan di sepanjang perairan badai di Galilea. Jadi kita boleh bahkan tugas yang paling sederhana, dan tempat yang paling sederhana untuk bekerja dan berjalan dengan Kristus.

Rasul Paulus berkata: "Apa yang disebut saudara, baik yang tetap di hadapan Allah" (1 Korintus 7:24). Dealer dapat mempertahankan perniagaan mereka dan untuk merayakan Tuhan mereka, kejujuran mereka. Jika pengikut Kristus yang sejati, akan membawa agama ke dalam segala sesuatu, 'dan orang-orang untuk mewujudkan semangat Kristus. Pekerja mungkin wakil tekun dan setia Yesus yang menjalani hidup sederhana di bawah bukit di Galilea. Siapapun yang menyandang nama Kristus, harus bekerja sehingga orang lain, melihat karya yang baik, merasa keinginan untuk merayakan Pencipta kita dan Penebus.

Banyak menolak hadiah mereka untuk melayani Allah dan alasan bahawa orang lain memiliki bakat yang lebih baik dan lebih banyak keuntungan. Mereka berfikir hanya mereka yang mempunyai bakat khusus yang diperlukan untuk mengabdikan perkhidmatan kepakaran mereka tentang Allah. Banyak bahkan berfikir bakat yang diberkati dengan lapisan tambahan semua orang, sementara yang lain terpinggir dan kerananya tidak dipanggil untuk menyertai dalam pekerjaan dan upah. Dalam, perumpamaan, tetapi tidak ada yang palsu. Ketika tuan tanah yang disebut hamba-hambanya yang ditugaskan untuk setiap pekerjaan.

Bahkan tugas yang paling sederhana kehidupan kita bertemu dengan cinta, "seperti kepada Tuhan" (Kolose 3:23). Jika kasih Allah dalam hati, tercermin dalam kehidupan. Termasuk dengan kami keharuman yang menyenangkan dari kehidupan Kristus, pengaruh kita akan meningkat dan akan menjadi berkat.

Jangan tunggu sampai menjadi acara khusus muncul, atau mengharapkan bahawa anda akan menerima kemampuan luar biasa sebelum anda mula bekerja bagi Allah. Jangan bimbang tentang apa yang anda fikirkan tentang dunia. Hal ini menunjukkan jika kehidupan sehari-hari anda pada kemurnian dan ketulusan iman anda, dan jika orang lain percaya bahawa mereka ingin membantu, bukan usaha anda benar-benar sia-sia.

Bahkan rendah hati dan miskin murid-murid Yesus boleh menjadi berkat bagi orang lain. Tidak mungkin tidak menyedari bahawa tempat sesuatu yang baik, tetapi pengaruhnya tanpa diketahui penyebab atas berkat-berkat ini didasarkan pada rasa bersalah, yang kemudian diperkuat dan diperdalam. Berbahagialah adalah buah dari tindakannya harus mengakui hari besar perhitungan. Mereka tidak tahu, atau merasa bahwa sesuatu yang besar akan bertindak. dicari dari mereka untuk peduli apakah usaha mereka akan berjaya. Mereka hanya diam-diam pergi ke depan dan melakukan pekerjaan dengan setia kepada mereka oleh Tuhan dalam kebijaksanaan-Nya mengatakan, dan hidup mereka akan sia-sia. Secara rohani mereka masih lebih seperti Kristus, bekerja sama dengan Allah sekarang dan mempersiapkan tenaga kerja yang lebih tinggi dan murni sukacita di akhirat.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Mengapa ada kejahatan?

59_snake.jpg Saya yakin anda semua setuju bahawa negara kita adalah jahat. Ada yang sangat kuat dan aktif.Mana mereka berasal? Mengapa?Alkitab berbicara tentang pemberontakan melawan Allah di Syurga. malaikat pembawa obor yang kuat ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 179834x

5 pengudusan - Jalan kepada Kristus

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 Pengudusanjanji Allah itu adalah: "Kamu akan mencari Aku dan mendapati Aku apabila kamu menanyakan Aku dengan segenap hati" (Yeremia 29.13).Allah harus dilemparkan di jantung, selain itu tidak boleh menjadi perubahan ...
Ditambah: 20.10.2010
Display: 157462x

Persiapan akhir

514_egw-country_living.jpg "Apabila ia datang ujian masa, ternyata, yang ditadbir kehidupan firman Tuhan. Pada musim panas ada terdapat tiada perbezaan di antara pokok-pokok malar hijau dan lain-lain begitu jelas. Tetapi apabila ribut musim ...
Ditambah: 23.11.2011
Display: 204821x

7 Change of Heart - Iman dan Undang-undang - Jalan untuk Kristus

273_cesta_ke_kristu.jpg "Siapakah yang berada dalam Kristus, adalah ciptaan baru. Apa yang lama sudah berlalu, sesungguhnya yang baru sudah datang" (2 Korintus 5:17.).Satu tidak mungkin mengatakan lokasi waktu yang tepat dan tepat, atau ...
Ditambah: 22.11.2010
Display: 151223x

Siapakah Yesus Kristus?

77_jezis_kristus.jpg Pusat turun Alkitab adalah hidup dan kematian orang-orang yang terbesar sejarah dunia, Yesus Kristus. Sejak kelahirannya era baru dikira, walaupun ia lahir di gudang, dan mempengaruhi sejarah dunia, walaupun ia miskin ...
Ditambah: 30.08.2010
Display: 193139x

Ms.AmazingHope.net - 9 Kerja dan Christian Life - Jalan kepada Kristus