Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

3 Tobat - Jalan kepada Kristus

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

165_cesta_ke_kristu.jpg

3 Tobat - Jalan kepada Kristus

Ditambah: 07.10.2010
Display: 159703x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Pertobatan

Bagaimana seseorang menjadi benar di hadapan Allah? Bagaimana boleh membenarkan orang berdosa? Hanya Kristus yang dapat membawa kita ke selari dengan Tuhan, dengan kekudusan. Tapi seperti kita sampai Kristus?

pertobatan Benar merangkumi penyesalan yang tulus atas dosa dan menghadap jauh dari dosa. Dosa tidak akan menarik kembali sampai kita tidak tahu keberdosaannya, perubahan nyata dalam hidup hanya terjadi saat jantung berpaling dari dosa.

Banyak orang tidak memahami sifat sebenarnya dari pertobatan. Mereka berduka kerana mereka telah berdosa, dan bahkan membuat ubat luaran kerana takut bahawa mereka akan membawa penderitaan kepada kejahatan yang dilakukan. Ini tidak bertaubat dalam erti kata Allah. Orang-orang seperti lakukan adalah mengeluh daripada konsekuensi dari dosa mereka daripada dosa itu sendiri.

Jika anda memberi di jantung Roh, bagaimanapun, membangkitkan hati nurani dan orang berdosa akan merasakan sesuatu dari kedalaman dan kesucian hukum Allah, dasar Kerajaan Allah di syurga dan di bumi. "Cahaya yang menerangi setiap orang yang datang ke dalam dunia" (Yohanes 1:9), menerangi sudut-sudut rahsia hati dan mengungkapkan hal yang tersembunyi dalam gelap. Fikiran dan hati yang memberi keyakinan tentang dosa. Orang berdosa merasa keadilan TUHAN, dan merasa takut untuk muncul sebelum berdosa dan najis, oleh yang menguji hati. Dia melihat kasih Allah, keindahan kekudusan, sukacita tak bersalah, merindukan untuk dibersihkan dan untuk mendapatkan kembali berkaitan dengan syurga.

Alkitab tidak pernah mengajarkan bahawa orang berdosa harus bertaubat sebelum mengambil undangan Kristus: "Datanglah kepada saya semua yang bekerja dan sarat beban berat, dan berjalan aku berehat" (Matius 11:28). Penyembuhan kekuatan yang berasal dari Kristus menyebabkan pertobatan sejati. Petrus menjelaskan bahawa Israel, berkata: "Ini Allah ditinggikan sebagai pemimpin dan penyelamat dan memberinya tempat di sebelah kanannya untuk membawa pertobatan Israel dan pengampunan dosa" (Kis 5,31). Kita tidak boleh bahkan tidak bertaubat tanpa Roh Kristus, yang menimbulkan hati nurani, sama seperti Kristus tidak dapat mencapai pengampunan dosa-dosa kita.

Kristus adalah sumber segala motif yang benar. Hanya ia dapat menanamkan dalam permusuhan hati melawan dosa. Setiap keinginan untuk kebenaran dan kemurnian, setiap keyakinan dari dosa kita adalah bukti bahawa hati kita memiliki Roh Kudus. kematian-Nya bagi orang-orang berdosa, Kristus menunjukkan kasih ia tidak dapat memahami, dan lihat mana yang mengasihi orang berdosa, jihne hatinya, fikiran dan jiwa dipenuhi dengan kerendahan hati dan pertobatan.

Anda, yang berada di jantung keinginan untuk sesuatu yang lebih baik daripada yang dapat memberikan dunia ini, percaya bahawa keinginan ini adalah suara Allah yang berbicara kepada anda. Mintalah Tuhan untuk memberikan belas kasihan nyata bahawa anda mengungkapkan cinta abadi Kristus, dalam kemurnian sempurna. Hidup Penyelamat adalah contoh besar mempertahankan prinsip-prinsip undang-undang Allah - mengasihi Allah dan manusia. Hidupnya penuh dengan pengampunan dan cinta tanpa pamrih. Jika kita melihat hal itu jatuh kepada kami saat terang Penyelamat kita, maka kita mengetahui kejahatan hati mereka.

Namun, ketika fajar cahaya yang berasal dari Kristus ke dalam hati kita, kita tahu motif keegoisan mereka, permusuhan dengan Allah, ternoda oleh tindakan kehidupan kita. Kemudian kita menyedari bahawa keadilan kami adalah pakaian benar-benar kotor, dan bahawa hanya darah Kristus boleh membersihkan kita dari dosa dan kekotoran hati untuk memulihkan citranya. Berdosa membuktikan tindakannya perselingkuhan, yang menghapuskan undang-undang Allah dan roh orang berdosa dan merendahkan tersentuh oleh pengaruh penetrasi berasal dari Roh Allah. Berdosa membenci dirinya sendiri, mencari watak, murni tanpa noda Kristus.

silogisme ini bukan orang yang tidak memihak, dan kerana itu tidak sempurna. Tetapi Tuhan menganggap sesuatu seperti apa adanya dalam kenyataan. mabuk ini menghina dan mengatakan kepadanya bahawa kerana dosanya tidak mendapatkan ke syurga, keegoisan kebanggaan, dan keserakahan, bagaimanapun, sering pergi tanpa teguran. Justeru dosa-dosa yang menyinggung Allah, terutama kerana mereka tidak konsisten dengan rahmat, yang dicirikan oleh sifat-sifat Allah dengan cinta tanpa pamrih yang ada di alam semesta tidak jatuh. Siapa yang bersalah dari dosa-dosa serius mungkin merasa malu dan kemiskinan dan mungkin merasa perlu untuk kasih karunia Kristus.

Tapi kemiskinan tidak merasa bangga, dan dengan demikian menutup hati terhadap Kristus dan berkat kekal, yang datang untuk memberi. Adakah anda tahu apakah dosa anda, jangan buang masa untuk memperbaiki kekuatan sendiri sahaja. Berapa banyak orang berfikir mereka cukup baik untuk dapat datang kepada Kristus! Adakah anda berfikir bahawa keuntungan daripada mereka hanya oleh usaha mereka sendiri? "Bolehkah seorang lelaki kulit hitam perubahan kulitnya atau macan tutul nya bintik Bagaimana mungkin anda lakukan baik jika anda terbiasa untuk berbuat jahat??" (Yeremia 13,23). Bantu kami untuk sendirian dengan Allah. Kita tidak boleh menunggu iman yang kuat, suatu kesempatan yang lebih baik atau seseorang yang lebih baik. Sami tidak akan menyelesaikan apa-apa. Kami datang kepada Kristus seperti kita.

Kelewatan adalah kesalahan dilakukan oleh ribuan orang dengan mengorbankan kebahagiaan kekal. Saya tidak mahu berbicara tentang bagaimana pendek dan kehidupan adalah tidak pasti. Apakah itu ada bahaya yang mengerikan, yang kurang cukup, walaupun menunggu lama untuk membayar mendengar suara Roh Kudus dan lebih suka hidup dalam dosa. Seperti bahaya bahawa penangguhan sebenarnya. Sin, mari kita sedikit pun tampaknya, hanya boleh komited untuk risiko yang kita lakukan kehilangan kekal. Yang tidak kami menang, kami akan mengatasi dan membawa kepada kejatuhan kita.

Setiap kesalahan individu, setiap pengabaian atau penolakan jatuhnya rahmat Kristus atas kamu. Dosa dari hati yang mengeras, melemahkan kemahuan, mengambil alasan dan membuat anda kurang lebih bersedia dan lebih mampu mengikuti panggilan kurang lembut dari Roh Kudus. Deal jujur dengan hati anda. Be sebagai nyata dan kekal, seperti yang akan mempertaruhkan hidup anda di bumi, sebagai perjuangan antara kemurnian Allah dan anda harus menjadi keputusan untuk keabadian. Harapan belaka, jika tidak ada lebih dari itu, membawa anda menuju kehancuran. Carilah firman Allah dengan doa. Kata ini menunjukkan undang-undang Allah dan kehidupan dari prinsip-prinsip besar Kristus kekudusan, tanpa yang "tak seorang pun akan melihat Tuhan" (Ibrani 12.14). Ini meyakinkan dosa, mata jalan menuju keselamatan. Ikuti mereka sebagai suara Allah berbicara kepada jiwa anda.

Adakah anda tahu apakah besarnya dosa, anda akan memahami jika kita sebenarnya, mereka tidak putus asa. Kristus datang ke dunia justru untuk menyelamatkan orang berdosa. Kita tidak perlu mendamaikan diri dengan Allah, tetapi Allah dalam Kristus mendamaikan dunia untuk diri-Nya "(2 Korintus 5:19). Ketika Setan berbisik kepada anda bahawa anda adalah orang berdosa besar, melihat kepada anda Penebus dan berbicara tentang manfaatnya. Kita semua berdosa besar, tetapi Kristus telah mati bahawa kita boleh diampuni Merit pengorbanan Kristus adalah cukup untuk membolehkan kita berdamai dengan Bapa .. Bagaimana cinta yang besar.

Ekstrak dari buku Perjalanan ke Kristus - EG White


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Persiapan akhir

514_egw-country_living.jpg "Apabila ia datang ujian masa, ternyata, yang ditadbir kehidupan firman Tuhan. Pada musim panas ada terdapat tiada perbezaan di antara pokok-pokok malar hijau dan lain-lain begitu jelas. Tetapi apabila ribut musim ...
Ditambah: 23.11.2011
Display: 204821x

Video - Ini semua tentang Kristus! - Paul Washer

428_vse_je_o_kristu_paul_washer.jpg Malam ini Aku di sini untuk membincangkan tentang orang-orang. Atau untuk berbicara tentang gereja atau agama. Kerana semua hal-hal ini kegagalan mereka dan kekurangan. Anda masing-masing harus mampu berdiri dan mengatakan ...
Ditambah: 12.05.2011
Display: 164929x

Satu-satunya cara ke syurga

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Yesus Kristus hidup, menderita dan mati untuk menebus kita. Allah mengizinkan Anak-Nya terkasih datang dari dunia kemasyhuran di dunia ini jahat dari dosa, meninggalkan penghinaan kemuliaan dan kehormatan dan bertahan, penghinaan, ...
Ditambah: 13.12.2010
Display: 172934x

Terbangun di China dan menyebarkan Injil

298_cina.jpg Asia adalah teater terbesar abad kedua puluh. Tidak ada benua lain di dunia tidak menunjukkan banyak tentang gerakan yang paling kuat - politik, sosial, pendidikan, dan spiritual. Pertanyaannya adalah apakah dalam ...
Ditambah: 19.12.2010
Display: 180874x

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 327402x

Ms.AmazingHope.net - 3 Tobat - Jalan kepada Kristus