Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

3 Tobat - Jalan kepada Kristus

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

165_cesta_ke_kristu.jpg

3 Tobat - Jalan kepada Kristus

Ditambah: 07.10.2010
Display: 151660x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Pertobatan

Bagaimana seseorang menjadi benar di hadapan Allah? Bagaimana boleh membenarkan orang berdosa? Hanya Kristus yang dapat membawa kita ke selari dengan Tuhan, dengan kekudusan. Tapi seperti kita sampai Kristus?

pertobatan Benar merangkumi penyesalan yang tulus atas dosa dan menghadap jauh dari dosa. Dosa tidak akan menarik kembali sampai kita tidak tahu keberdosaannya, perubahan nyata dalam hidup hanya terjadi saat jantung berpaling dari dosa.

Banyak orang tidak memahami sifat sebenarnya dari pertobatan. Mereka berduka kerana mereka telah berdosa, dan bahkan membuat ubat luaran kerana takut bahawa mereka akan membawa penderitaan kepada kejahatan yang dilakukan. Ini tidak bertaubat dalam erti kata Allah. Orang-orang seperti lakukan adalah mengeluh daripada konsekuensi dari dosa mereka daripada dosa itu sendiri.

Jika anda memberi di jantung Roh, bagaimanapun, membangkitkan hati nurani dan orang berdosa akan merasakan sesuatu dari kedalaman dan kesucian hukum Allah, dasar Kerajaan Allah di syurga dan di bumi. "Cahaya yang menerangi setiap orang yang datang ke dalam dunia" (Yohanes 1:9), menerangi sudut-sudut rahsia hati dan mengungkapkan hal yang tersembunyi dalam gelap. Fikiran dan hati yang memberi keyakinan tentang dosa. Orang berdosa merasa keadilan TUHAN, dan merasa takut untuk muncul sebelum berdosa dan najis, oleh yang menguji hati. Dia melihat kasih Allah, keindahan kekudusan, sukacita tak bersalah, merindukan untuk dibersihkan dan untuk mendapatkan kembali berkaitan dengan syurga.

Alkitab tidak pernah mengajarkan bahawa orang berdosa harus bertaubat sebelum mengambil undangan Kristus: "Datanglah kepada saya semua yang bekerja dan sarat beban berat, dan berjalan aku berehat" (Matius 11:28). Penyembuhan kekuatan yang berasal dari Kristus menyebabkan pertobatan sejati. Petrus menjelaskan bahawa Israel, berkata: "Ini Allah ditinggikan sebagai pemimpin dan penyelamat dan memberinya tempat di sebelah kanannya untuk membawa pertobatan Israel dan pengampunan dosa" (Kis 5,31). Kita tidak boleh bahkan tidak bertaubat tanpa Roh Kristus, yang menimbulkan hati nurani, sama seperti Kristus tidak dapat mencapai pengampunan dosa-dosa kita.

Kristus adalah sumber segala motif yang benar. Hanya ia dapat menanamkan dalam permusuhan hati melawan dosa. Setiap keinginan untuk kebenaran dan kemurnian, setiap keyakinan dari dosa kita adalah bukti bahawa hati kita memiliki Roh Kudus. kematian-Nya bagi orang-orang berdosa, Kristus menunjukkan kasih ia tidak dapat memahami, dan lihat mana yang mengasihi orang berdosa, jihne hatinya, fikiran dan jiwa dipenuhi dengan kerendahan hati dan pertobatan.

Anda, yang berada di jantung keinginan untuk sesuatu yang lebih baik daripada yang dapat memberikan dunia ini, percaya bahawa keinginan ini adalah suara Allah yang berbicara kepada anda. Mintalah Tuhan untuk memberikan belas kasihan nyata bahawa anda mengungkapkan cinta abadi Kristus, dalam kemurnian sempurna. Hidup Penyelamat adalah contoh besar mempertahankan prinsip-prinsip undang-undang Allah - mengasihi Allah dan manusia. Hidupnya penuh dengan pengampunan dan cinta tanpa pamrih. Jika kita melihat hal itu jatuh kepada kami saat terang Penyelamat kita, maka kita mengetahui kejahatan hati mereka.

Namun, ketika fajar cahaya yang berasal dari Kristus ke dalam hati kita, kita tahu motif keegoisan mereka, permusuhan dengan Allah, ternoda oleh tindakan kehidupan kita. Kemudian kita menyedari bahawa keadilan kami adalah pakaian benar-benar kotor, dan bahawa hanya darah Kristus boleh membersihkan kita dari dosa dan kekotoran hati untuk memulihkan citranya. Berdosa membuktikan tindakannya perselingkuhan, yang menghapuskan undang-undang Allah dan roh orang berdosa dan merendahkan tersentuh oleh pengaruh penetrasi berasal dari Roh Allah. Berdosa membenci dirinya sendiri, mencari watak, murni tanpa noda Kristus.

silogisme ini bukan orang yang tidak memihak, dan kerana itu tidak sempurna. Tetapi Tuhan menganggap sesuatu seperti apa adanya dalam kenyataan. mabuk ini menghina dan mengatakan kepadanya bahawa kerana dosanya tidak mendapatkan ke syurga, keegoisan kebanggaan, dan keserakahan, bagaimanapun, sering pergi tanpa teguran. Justeru dosa-dosa yang menyinggung Allah, terutama kerana mereka tidak konsisten dengan rahmat, yang dicirikan oleh sifat-sifat Allah dengan cinta tanpa pamrih yang ada di alam semesta tidak jatuh. Siapa yang bersalah dari dosa-dosa serius mungkin merasa malu dan kemiskinan dan mungkin merasa perlu untuk kasih karunia Kristus.

Tapi kemiskinan tidak merasa bangga, dan dengan demikian menutup hati terhadap Kristus dan berkat kekal, yang datang untuk memberi. Adakah anda tahu apakah dosa anda, jangan buang masa untuk memperbaiki kekuatan sendiri sahaja. Berapa banyak orang berfikir mereka cukup baik untuk dapat datang kepada Kristus! Adakah anda berfikir bahawa keuntungan daripada mereka hanya oleh usaha mereka sendiri? "Bolehkah seorang lelaki kulit hitam perubahan kulitnya atau macan tutul nya bintik Bagaimana mungkin anda lakukan baik jika anda terbiasa untuk berbuat jahat??" (Yeremia 13,23). Bantu kami untuk sendirian dengan Allah. Kita tidak boleh menunggu iman yang kuat, suatu kesempatan yang lebih baik atau seseorang yang lebih baik. Sami tidak akan menyelesaikan apa-apa. Kami datang kepada Kristus seperti kita.

Kelewatan adalah kesalahan dilakukan oleh ribuan orang dengan mengorbankan kebahagiaan kekal. Saya tidak mahu berbicara tentang bagaimana pendek dan kehidupan adalah tidak pasti. Apakah itu ada bahaya yang mengerikan, yang kurang cukup, walaupun menunggu lama untuk membayar mendengar suara Roh Kudus dan lebih suka hidup dalam dosa. Seperti bahaya bahawa penangguhan sebenarnya. Sin, mari kita sedikit pun tampaknya, hanya boleh komited untuk risiko yang kita lakukan kehilangan kekal. Yang tidak kami menang, kami akan mengatasi dan membawa kepada kejatuhan kita.

Setiap kesalahan individu, setiap pengabaian atau penolakan jatuhnya rahmat Kristus atas kamu. Dosa dari hati yang mengeras, melemahkan kemahuan, mengambil alasan dan membuat anda kurang lebih bersedia dan lebih mampu mengikuti panggilan kurang lembut dari Roh Kudus. Deal jujur dengan hati anda. Be sebagai nyata dan kekal, seperti yang akan mempertaruhkan hidup anda di bumi, sebagai perjuangan antara kemurnian Allah dan anda harus menjadi keputusan untuk keabadian. Harapan belaka, jika tidak ada lebih dari itu, membawa anda menuju kehancuran. Carilah firman Allah dengan doa. Kata ini menunjukkan undang-undang Allah dan kehidupan dari prinsip-prinsip besar Kristus kekudusan, tanpa yang "tak seorang pun akan melihat Tuhan" (Ibrani 12.14). Ini meyakinkan dosa, mata jalan menuju keselamatan. Ikuti mereka sebagai suara Allah berbicara kepada jiwa anda.

Adakah anda tahu apakah besarnya dosa, anda akan memahami jika kita sebenarnya, mereka tidak putus asa. Kristus datang ke dunia justru untuk menyelamatkan orang berdosa. Kita tidak perlu mendamaikan diri dengan Allah, tetapi Allah dalam Kristus mendamaikan dunia untuk diri-Nya "(2 Korintus 5:19). Ketika Setan berbisik kepada anda bahawa anda adalah orang berdosa besar, melihat kepada anda Penebus dan berbicara tentang manfaatnya. Kita semua berdosa besar, tetapi Kristus telah mati bahawa kita boleh diampuni Merit pengorbanan Kristus adalah cukup untuk membolehkan kita berdamai dengan Bapa .. Bagaimana cinta yang besar.

Ekstrak dari buku Perjalanan ke Kristus - EG White


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

4 Pengakuan - Jalan kepada Kristus

167_cesta_ke_kristu.jpg Confessions"Dia yang menyembunyikan pelanggarannya tidak akan beruntung, tetapi siapa mengakuinya dan meninggalkannya akan belas kasihan" (Amsal 28.13).Keadaan di mana mereka boleh menerima pengampunan Allah, adalah bebas, adil dan wajar. Tuhan menuntut ...
Ditambah: 07.10.2010
Display: 146818x

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 317006x

Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!

409_uzka_je_cesta_do_nebe.jpg "Masuklah melalui pintu gerbang yang sempit besar dan luas adalah jalan yang menuju kepada kebinasaan, dan banyak adalah mereka yang masuk melalui Selat itu adalah. Pintu gerbang dan jalan sempit yang ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 319037x

Video - YESUS

199_film_jezis.jpg YESUS John Heyman dipandang dan juga filem yang paling diterjemahkan dalam sejarah pawagam.Filem ini secara sejarah erat dalam kehidupan Yesus Kristus.Siapakah Yesus? Soalan ini berusaha untuk menjawab diakui penerbit John Heyman. ...
Ditambah: 03.11.2010
Display: 268141x

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 212393x

Ms.AmazingHope.net - 3 Tobat - Jalan kepada Kristus