Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

84_cesta_ke_kristu.jpg

2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?

Ditambah: 07.09.2010
Display: 123237x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Manusia adalah makhluk dibuat dalam high mulia dan hadiah. Dia bijaksana dan kesejahteraan dan hidup sesuai dengan Allah. Pikirannya murni dan suci. Untuk ketidaktaatan dan pelanggaran undang-undang, melemah manusia dan mengalahkan dia dari egoisme dan cinta-diri. Ia menjadi budak setan dan tidak memiliki sukacita kehadiran Allah, kerana ia tidak tahan kekudusan-Nya. Tanpa pamrih dan cinta tidak egois yang memerintah di syurga tidak lagi dalam hati manusia dan orang ini dikeluarkan dari perusahaan Allah.

Memiliki kekuasaan dosa tidak pernah dapat melarikan diri, kerana pemikiran kita yang buruk dan kita sendiri tidak boleh berubah. Semua manusia upaya untuk perilaku yang baik tidak dapat mengubah hati. Hal ini dapat hanya Yesus Kristus, yang memberi kehidupan baru bagi hati dan kemudian hanya satu bisa berpaling dari dosa kembali ke kesucian.

Jan 3,3,5 - Jesus menjawab: "Sesungguhnya, Aku berkata kepadamu: Jika seseorang dilahirkan kembali, ia tidak dapat melihat Kerajaan Allah." Sesungguhnya, Aku berkata kepadamu: Siapa yang dilahirkan dari air dan Roh, ia tidak dapat masuk ke dalam Kerajaan Allah.

Satu harus memiliki hati yang baru, keinginan baru, resolusi baru, dan tidak cukup hanya baik untuk high, tetapi harus dilahirkan kembali dari Roh Kudus. Tidaklah cukup untuk melihat kasih Tuhan dan belas kasihan. Hal ini belum cukup, kita mungkin tahu kebijaksanaan-Nya dan keadilan undang-undang, tetapi kita harus menerima pengorbanan Yesus Kristus dan iman telah mengubah hati mereka.

Jan 1,3,4 - Semua sesuatu diciptakan oleh Dia dan tanpa dia ada sesuatu yang muncul adalah. Dalam Dia ada hidup dan hidup itu adalah terang manusia.

1 Korintus 2,14 - orang nonspiritual tetapi tidak menerima hal-hal dari Roh, kerana mereka adalah satu kebodohan kepadanya, dan ia tidak dapat mengerti kerana mereka hanya boleh difahami secara rohani.

Kisah Para Rasul 4,12 - Kerana tidak ada orang lain tidak ada keselamatan - orang di dunia ini diberi nama yang berbeza, di mana kita harus diselamatkan!

Satu-satunya alasan bahawa manusia terasing dari Allah, adalah untuk jatuh ke dalam dosa. Ini juga merupakan negara yang berasingan dari langit. Gangguan ini, dan begitu penting bagi kita untuk menyambung Yesus Kristus dipulihkan mangsanya. Hanya merit dan cinta adalah jalan kepada Allah - Bapa kita. Kristus telah memulihkan hubungan manusia berdosa dan jatuh dengan Bapa Surgawi. Sia-sia orang berusaha untuk kemajuan dan perbaikan, semua orang dokud menyedari bahawa pertama kali mesti mempunyai semua harapan dan aspirasi sesuai dengan Yesus Kristus, dan segala sesuatu yang baik hanya dari Allah. Sempurna alam dan sifat hanya dari Allah dan cara itu hanya Yesus Kristus.

Yohanes 14:6 - Akulah jalan, kebenaran dan hidup bahawa Yesus menjawab. "Tak seorang pun yang datang kepada Bapa kecuali melalui aku."

Percaya dan berfikir tentang pengorbanan besar bagi kami. Kita dijanjikan pahala yang luar biasa, yang harus memotivasi kita untuk mencurahkan hati kita dan semua kekuatan dari Sang Pencipta dan Penebus. Ini sebuah masyarakat bahagia dengan Allah, Anak-Nya, para malaikat dan cinta mereka. Selain itu, kemas kekuatan rohani kita dan hidup yang kekal. Di sisi lain, kita melihat retribusi tak dapat dielakkan untuk dosa dan kejahatan dalam sidang terakhir dan kehancuran, yang digambarkan dalam Alkitab.

Dalam semua ini adalah besar untuk melihat kebaikan dan kasih Allah. Hal ini dapat memohon bagi kita untuk melakukan sesuatu yang lebih?

Ambil dari buku The Way kepada Kristus - EG White


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 223829x

Perubahan dalam terjemahan Alkitab

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg Dalam bahasa Czech dalam bilangan terjemahan Alkitab yang baru-baru ini meningkatkan. Sebagai tambahan kepada Translation ekumenikal boleh didapati bukan sahaja melengkapkan terjemahan dan kajian Czech Bible21, tetapi juga Bible Jerusalem, Alkitab ...
Dikemaskini: 16.11.2011
Ditambah: 16.11.2011
Display: 263106x

Satunya Allah yang benar adalah Allah Israel!

439_izraelite.jpg Yesaya 44.6 - Beginilah firman TUHAN, Raja dan Penebus Israel, TUHAN semesta alam: Aku pertama dan saya yang terakhir, selain saya tidak ada Allah.Tuhan adalah satu-satunya! Salah satu Pencipta bumi dan ...
Ditambah: 01.06.2011
Display: 292594x

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg Apa itu mati?Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 198860x

Yesus dibangkitkan dari kematian - enam alasan untuk mengesahkan hal ini

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Yesus dari Nazareth disalibkan, dikuburkan, dan tiga hari kemudian bangkit dari kematian. Tidak ada agama lain tidak mendakwa bahawa pengasasnya dibangkitkan. Dalam Kristian adalah unik. Setiap hujah untuk kesahihan dari kekristenan ...
Ditambah: 08.12.2010
Display: 323034x

Ms.AmazingHope.net - 2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?